ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 23:01

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Αναμένονται... Αντιδράσεις

0 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, 21:56

Η προηγούμενη (συν) Κυβέρνηση ήταν ένα υβρίδιο (…δημοκρατικό πάντως). Μια εξουσία /διακυβέρνηση από δύο εταίρους που ανήκουν στα άκρα (περίπου;) του πολιτικοκομματικού φάσματος. Προφανείς οι λόγοι της συνεργασίας. Οι ΑΝΕΛ δεν εναντιώθηκαν , δεν εμπόδισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει στην –κατ’ εμέ- επαίσχυντη και κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ,από τα πλέον υπεύθυνα χείλη του κου Αρχηγού των ΑΝΕΛ πληροφορούμαστε πως (ο ίδιος) ήθελε να ρίξει την Κυβέρνηση προκειμένου να μην λάβει χώρα η συμφωνία, αλλά δεν μπορούσε επειδή ΟΛΟΙ (!!!) οι Βουλευτές του είχαν εξαγοραστεί /χρηματιστεί!

Εδώ ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα:

1. Πως και γιατί εξαγοράζεται κάποιος … ενδοεταιρικά;

2. Τα Κόμματα στην Ελλάδα είναι εξόχως αρχηγικά. Βαρύνει και επιβάλλεται η γνώμη /απόφαση του κάθε αρχηγού. Αν λοιπόν ο Συνκυβερνήτης /Αντιπρόεδρος πράγματι διαφωνούσε και το εννοούσε θα έπρεπε να αποτρέψει το εθνικό ολίσθημα (sic) του ΣΥΡΙΖΑ παραιτούμενος. 

Είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι Βουλευτές του θα τον ακολουθούσαν. Αλλά και αν αυτό δεν συνέβαινε, οι κραδασμοί από την δική του παραίτηση, θα δημιουργούσαν αλυσιδωτές αποτρεπτικές αντιδράσεις. Δυστυχώς έχασε την ευκαιρία μιας προσωπικής εθνικής προσφοράς.

3. Φαντάζομαι πως κάθε άνθρωπος (οι πολιτικοί δεν εξαιρούνται) ο οποίος διαθέτει ευθιξία και αξιοπρέπεια δεν γίνεται να ανεχθεί βάναυση μείωση της προσωπικότητάς του.

Τι θα πράξουν, πως θα αντιδράσουν οι τέως Βουλευτές και Υπουργοί των ΑΝΕΛ;

Θα σιωπήσουν , θα το «καταπιούν» ή θα αντιδράσουν σε όσα βαρύτατα και προσβλητικά τους κατηγόρησε ο τέως Αρχηγός τους; Το ζήτημα που ανακύπτει είναι μείζονος σημασίας. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Έχουν άραγε τόσο πολύ διαφθαρεί οι πολιτικοί μας που χρηματίζονται όχι μόνον από άλλους – «εξωτερικούς» - παράγοντες , αλλά ακόμη και από -
«εσωτερικούς» συνεταίρους, και μάλιστα για εθνικά θέματα; Είναι δυνατόν; Εκεί φθάσανε; Και ποια είναι η Αλήθεια; Λέει την αλήθεια ο κος Αρχηγός τους ή απλώς τους συκοφαντεί για να διασώσει τον εαυτό του – ή και να απαλλαγεί από τις τύψεις του που δεν εμπόδισε την απαράδεκτη –και για εκείνον – συμφωνία;. Ό, τι και αν τελικά αποδειχθεί (αν φυσικά … αποδειχθεί) ένα είναι βέβαιο: Η έμμεση έστω συνευθύνη του για την Εθνοβόρο  Συμφωνία των Πρεσπών , δεν πρόκειται να παραγραφεί /διαγραφεί.

4. Πως θα αντιδράσει ο («διεφθαρμένος»;) ΣΥΡΙΖΑ που χρηματίζει και εξαγοράζει; Πως θα υπερασπιστεί το περιβόητο «ηθικό του πλεονέκτημα»; Με σιωπή, μέσω Ζάεφ ή μήπως με δημοσιοποίηση της επιστολής Κοτζιά, στον τότε Πρωθυπουργό;

ΥΓ Δεν έχω τίποτα με την Δημοκρατία. Αισθάνομαι όμως αποστροφή με την μετάλλαξη /κλώνο/ παραλλαγή /κακέκτυπο της το ΚΔΠ=Κοινοβουλευτικό Δημοκρατικό Πολίτευμα όπως το κατάντησαν (!...) τα κόμματα . Τον Κομματισμό!
Οι συνέπειες που πληρώνουμε, ο υβριδισμός που παρατηρείται , το υβρεολόγιο εντός και εκτός του Κ υ ν ο β ο υ λ ί ο υ και οι (εκ των υστέρων πάντοτε) αλληλοκατηγορίες των πάλαι ποτέ «ερωτευμένων», τα κομματικά αλισβερίσια και οι παρά φύση ευκαιριακές συμμαχίες, καθώς και οι διαφθοροδιαπλοκές με μιντιακούς και οικονομικούς παράγοντες, έχουν οδυνηρές συνέπειες .

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον επί της … «δημοκρατικής» οθόνης... Το γνωστό «Άρτος και θέαμα» παρέχεται αφειδώς από τα καθεστώτα: Βασιλείες, Τυραννίες, Δημοκρατικές καρυκατούρες.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.