ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 22 ΜΑΙΟΥ 2022, 13:45

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Γιάννης

0 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, 14:17

• Δεν είναι μόνον το αθλητικό του κατόρθωμα που συγκλονίζει και συνεπαίρνει.

• Δεν είναι εκείνη η σπουδαία δήλωση που ενεό σε αφήνει:

«Ανυπομονώ να γυρίσω στα Σεπόλια» (εκεί απ’ όπου ξεκίνησε φτωχός πλανόδιος βιοπαλαιστής και ερασιτέχνης μπασκετμπολίστας τον αγώνα της ζωής να δίνει).

• Ετούτη η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες της πραγματικότητας, είναι το μεγαλείο του. Αφού ουσιαστικά, απλός και προσγειωμένος εκεί –στον τόπο του- έχει μείνει (!).

Ο σύγχρονος γίγαντας Γ Ι Α Ν Ν Η Σν μου θύμησε τον Α ν τ α ί ο της Ελληνικής Μυθολογίας, ο οποίος αντλούσε την ανυπέρβλητη δύναμή του από την Γη του τόπου του. Κάθε φορά που την ακουμπούσε αποκτούσε πρωτόγνωρη δύναμη, που τον εκτόξευε στην κορυφή.

• Είναι το τεράστιο παιδευτικό παράδειγμα που τυφλώνει.

• Είναι η συναλληλία των παραπάνω παραμέτρων που συγκροτούν την μοναδικότητα του Γ ι ά ν ν ν ν ν η !.

Αναζητώντας τον κατάλληλο μαθηματικό εκθέτη προκειμένου να αποδώσω την ξεχωριστή προσωπικότητα , αδυνατώ , αφού η επόμενη /νέα δήλωση /θέση/επίτευγμά του με έχει ήδη προκάνει.

Φρονώ πως ο εκθέτης «ν»/ «νι»/νιοστή δύναμη, αποδίδει κάπως την μοναδική εσωτερική τάση αναβαθμού του , η οποία και του επιτρέπει στην κορυφή –όχι μόνον του αθλήματος – να φθάνει!

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ Παγκόσμιε –και δικέ μας- Γ ι ά ν ν η ,  παρά το ότι γνωρίζω πως, και αυτό, δεν φθάνει!.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.