ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 19:24

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Επίκαιροι Προβληματισμοί

0 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, 22:13

Α. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η (εκάστοτε) κομματική αντιπολιτευόμενη Μαριωρή χτενίζεται, στολίζεται και πως θα (ξανα)κυβερνήσει οραματίζεται. Επείγονται να επανέλθουν (άλλοι να ανέλθουν) στην εξουσία. Κάνουν ό,τι τους είναι μπορετό να «βγάλουν από τη μύγα... αντιπολιτευτικό ξύγκι» αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας κυβερνητικής πτώσης με ανοιχτά τρία σοβαρότατα ζητήματα όπως: Κορωνοικά, οικονομικά, εξωτερικά /Ελληνοτουρκικά.

Θα επαναλάβω ό,τι είχα γράψει για τους νυν Κυβερνώντες και, τότε, αντιπολιτευόμενους (οι οποίοι επίμονα και άκαιρα ζητούσαν να φύγει η τότε Κυβέρνηση ως ανίκανη και αποτυχημένη): «Οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν εκλογικά (εκτός σοβαρού κυρίως εθνικού λόγου) με φωνασκίες και συλλαλητήρια».

Πρότεινα μάλιστα, αν οι Εθνογονείς μας αδυνατούν να αναμένουν 4 χρόνια για να ανέλθουν στην εξουσία, ας συναποφασίσουν την διεξαγωγή εκλογών κάθε χρόνο, μήνα ή και … εβδομάδα (!). Ας κάνει λοιπόν υπομονή η Αντιπολίτευση -ο καιρός άλλωστε γρήγορα περνά –και ας συνεργαστούν, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα όσα μας έλαχαν. Τα ζοφερά! Το να μην αποδοκιμάζονται, να υποδαυλίζονται, ή ακόμη και να αναλαμβάνουν πολιτικοί αρχηγοί το «ρίσκο» της μη μετάδοσης του ιού σε συλλαλητήρια, είναι ανίατα ανόητο. Όταν με έξαρση του covid 19 έγιναν πάνω από 200 συγκεντρώσεις /συλλαλητήρια για διαφόρους λόγους και πλείστα όσα κορωνοπάρτυ, τι περιμένουμε;

Β. Είναι γεγονός πως η παρούσα Κυβέρνηση προσπάθησε –και συνεχίζει – να αντιμετωπίζει την δύσκολη κατάσταση /συγκυρία. Διαπράττει και λάθη (θα αναφέρω μερικά), αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης (εκείνοι που συνηθίζουν να ψηφίζουν) θα αποτιμήσουν τα θετικά και τα αρνητικά και θα αποφασίσουν ανάλογα.

1. Η τακτική του … ακορντεόν /ανοιγοκλεισίματος των καταστημάτων και λοιπών δραστηριοτήτων δεν ωφέλησε, ούτε συγκίνησε (ακουστικά;) τον κορωνοιό ώστε να αποχωρήσει ικανοποιημένος από όσα φάλτσα άκουσε.

2.Ήταν ατυχέστατη και άδικη η ιδέα της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων. Πέραν του ανεπίτρεπτου και υποτιμητικού (για την ίδια την Κυβέρνηση) της ελάττωσης των (μικρών ιδίως) εισοδημάτων μικροϊδιοκτητών προκειμένου να κάνει … μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα, δεν επιβάρυνε κατά περίπτωση, αλλά οριζόντια /ισοπεδωτικά.

Αν μάλιστα ισχύει –και ισχύει – πως πολλοί ιδιοκτήτες αναμένουν ακόμη το ποσοστό της κρατικής επανείσπραξης μέρους της απωλείας των ενοικίων τους, τότε το κυβερνητικό ολίσθημα αδικίας γίνεται οδυνηρότερο για τους πολίτες. Ας επιδοτούσαν ή ας ελάφρυναν με άλλους τρόπους (υπαρκτούς) όσους επλήγησαν. Το να πλήξουν και άλλους –μη ευθυνόμενους – συμπολίτες μας δημιουργώντας … πανπληγία, δεν έλυσαν προφανώς το πρόβλημα της πανδημίας. Επιβάλλεται άμεση επανόρθωση.

3. Ήταν επιπόλαιη η απαγόρευση:
- Ψαρέματος κατά μόνας (σ.σ ποτέ δεν ψάρεψα).
- Να επιβαίνουν τέσσερα (4) άτομα σε Ι.Χ αυτοκίνητο.
- Ανοίγματος των μικρομάγαζων.

4. Η έγκαιρη πρόσληψη επιπρόσθετου υγειονομικού προσωπικού (από διαθέσιμους αδιόριστους ειδικευόμενους, ειδικευθέντες και ιατρούς του π. ΙΚΑ και όχι μόνον.

Γ. Ως προς το ζήτημα της επίταξης /επιστράτευσης , δεν κατάλαβα –ελληνιστί – τι σημαίνει ακριβώς: «επίταξη υπηρεσιών» ενός ατόμου, χωρίς να συνοδεύεται από επιστράτευση του ιδίου.
Εξαιρείται (εξ αντιδιαστολής) το ίδιο το άτομο – φορέας υπηρεσιών; Πάλι καλά! (Σ.Σ Έχω ακούσει και χειρότερα πάντως). Οι προσκληθέντες –προ επιτάξεως των υπηρεσιών τους –γιατροί , θα όφειλαν να βοηθήσουν οικειοθελώς.

ΥΓ Θεωρώ ως μείζονος σημασίας το γεγονός ότι –όπως λέγεται – το περίπου 50% των Υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Δικαίωμά τους. Αλλά και καθήκον του Κράτους /κοινωνίας να τους απομακρύνει , εχθές, από τα Νοσηλευτήρια. Είναι άδικο και μέγιστος ο κίνδυνος να προσέλθει κάποιος σε Νοσοκομείο εξαιτίας οποιουδήποτε νοσήματος και να φύγει (αν φύγει ) με προίκα τον κορωνοιό!.....
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.