ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Αντιμετώπιση ή Αποδοχή των (Νεο) Οθωμανών;

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 15:43

Οι αποκλειστικά υπεύθυνοι των αποτρόπαιων εξελίξεων, είναι οι ταγοί των "ισχυρών/ μεγάλων" δυνάμεων οι οποίοι επιδεικνύουν ασύγγνωστη ανοχή, ιδιάζουσα ιδιοτέλεια /συμφέροντα και ανησυχητική άγνοια κινδύνου και όχι ο Τούρκος Πρόεδρος. 'Εχουν κατορθώσει να αναγορεύσουν τον κο Ρετζίπ τον Μεγαλόκαρδο (=πάσχοντα από ασύνορη μεγαλοκαρδία) σε νέα ανερχόμενη ηγετική μορφή (Μεγάλο χωροφύλακα/Γκιουλέκα) ισάξια και ισοδύναμη με τους ήδη "Μεγάλους". (;).

Εξυπακούεται πως μόνον μύωπες , τυπικοί βραδύνοες, μικροπολιτικάντηδες πρόσκαιρων οφελών και άφιλοι, θα μπορούσαν να υιοθετήσουν παρόμοια δυσπερίγραπτη συμπεριφορά.

Δεν είναι μόνον οι αλόγιστοι εξοπλισμοί που του παρέχουν. Ο Τούρκος Πρόεδρος στοχεύει να κάνει την Τουρκία πυρηνική δύναμη. Μόνον κρετίνοι (Δυτικοί ή άλλοι) θα προσφερθούν να τον βοηθήσουν επειδή αγνοούν τις συνέπειες, καθώς και το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια έντονα σεισμογενής χώρα. Δεν είναι μόνον η καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου, Διεθνών Συμφωνιών, το ευήκοον ους τους, στις παράλογες, άδικες απαιτήσεις του αλλοπαρμένου -λαϊκά: σαλταρισμένου -ηγετίσκου, ούτε η σχεδόν... δουλική αντιμετώπιση με την οποία τον δέχονται ως επίσημο προσκεκλημένο στο Βερολίνο. Αποσυνάγωγος (έστω και ως ωσεί παρούσα) η φίλη, σύμμαχος, εταίρος στην ΕΕ Ελλάδα. Είναι και η αμνησία, η ανευθυνότητα, τα πυγμαία δυτικά αναστήματα ταγών που λησμόνησαν το παρελθόν.

Αναρωτιέμαι: τι θέλουν άραγε; Που στοχεύουν; Μήπως να ξαναδούν στους (Νεο) οθωμανούς προ της Βιέννης;
Ορέγονται οι Χριστιανοί της Δύσης, την εκ νέου υποδούλωσή τους στην Μεγάλη Πύλη; Ηδονίζονται - μαζοχιστικά - να υποφέρουν και να ανακράζουν: "Σφάξε με Αγά μου ν' αγιάσω;" Επιθυμούν μια... πολυπολιτισμική: Μουσουλμανική Ευρώπη; Επιτέλους τι, τι;
Εμείς εδώ, μια από τα ίδια. "Τι είχες Γιά(ν)νη, το είχα πάντα". Μικρόψυχη, μικροπολιτική εκμετάλλευση της μη πρόσκλησής μας στο Βερολίνο.

Ψυχανεμίζομαι πως φαντασιώνονται, οι της Αντιπολίτευσης, πως αν εκείνοι ήταν στην διακυβέρνηση, η κα Μέρκελ θα τους έστρωνε κόκκινο χαλί υποδοχής και θα έκλεινε -με πάταγο; - την πόρτα στον κο Ερντογάν (Σ.Σ Αλήθεια πως η Γερμανία θα έδιωχνε /απέκλειε τον -κατά δήλωσή του - ... "οικοδεσπότη" της Ευρώπης; ). Χιλιοειπωμένο: Χωρίς εθνική ομοψυχία δεν πάμε πουθενά πέρα από τα κομματικά μαντριά /κομματοστάνες και εθνικές αποτυχίες. Επιτυχημένη κυβερνητική ενέργεια η πρόσκληση του κου Χαφτάρ. Απόδειξη η λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού Τύπου, όπως θετική και η δήλωσή -δέσμευση του κου Πρωθυπουργού ότι θα ασκήσει Βέτο σε περίπτωση που δεν καταργηθεί/ακυρωθεί το εωλοσύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης.

Δύο προτάσεις μου:

α. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει μια διεθνή διπλωματική ενημερωτική εκστρατεία /καμπάνια θέτοντας τον εξής προβληματισμό: "Είναι προς όφελος της χριστιανικής Ευρώπης - και όχι μόνον - η αναβίωση/ανασύσταση μιας μουσουλμανικής νεοοθωματικής Αυτοκρατορίας";

β. Φρονώ ότι οι συνέλληνες - και φυσικά οι Κομματοκράτορες - θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται την περίπτωση εναλλακτικών συμμαχιών και διασυνδέσεων (μετά την αποχώρηση των Κοροναϊών).

ΥΓ: Απογοητεύει η αήθης άφιλη συμπεριφορά "φίλων και εταίρων" που συμπεριφέρονται ως "προστάτες/αγαπητικοί " μικρότερων χωρών (όπως και η δική μας).
Επιβάλλεται να αντιδράσουμε (μονοιασμένοι) προκειμένου να αποφύγουμε την επικείμενη συρρίκνωση, τον ακρωτηριασμό της Πατρίδας μας.
Οι καιροί ου μενετοί!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.