ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Τριγμοί Κοκκάλων

0 15 ΜΑΙΟΥ 2019, 09:13

Φαίνεται πως γίνεται της... μετάλλαξης /μεταλλαγής τα τελευταία χρόνια στον «Αριστερό» κυβερνοχώρο.

Οι μεταλλάξεις αυτές δεν αφορούν μόνον σε ιδεολογικές, παραδοσιακές, κομματικές, ηθικές, δημοκρατικές αλλαγές, αλλά και … φιλανθρωπικές /ανθρωπιστικές.

Oι παντοειδείς Αριστεροί (Ευρυοεννοιολογικά) μονοπωλούν και μοσχοπουλούν διάφορα ηχηρά /κοινώς = πιασιάρικα όπως: "Ηθικά πλεονεκτήματα", "πλέρια Δημοκρατικότητα", "Στοργή, προστασία, συμπαράσταση, αλληλεγγύη" στους αναξιοπαθούντες και τους μη έχοντες, ο –αφελής –κόσμος τους πιστεύει.

Αντί όμως των πολυδιαφημιζόμενων υποσχέσεων, οι ιθαγενείς βλέπουν να συμβαίνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ενώ ανέμεναν, μετά βαΐων και κλάδων ελαίας τον Αριστερό Μεσσία αλλαγής και απαλλαγής από τα δεινά της μιζέριας τους, αδυνατούν πλέον – μετά από 4 1/2 χρόνια – να συνεχίσουν να ψάλλουν το «ωσανά ευλογημένος ο ερχόμενος».

Άλλοι, περισσότερο ρεαλιστές, ανέμεναν (έστω) έναν προστάτη των φτωχών και κατατρεγμένων. Ένα σύγχρονο Ρομπέν των Δασών, ο οποίος θα τα «έπαιρνε» από τους πλούσιους και θα τα μοίραζε στους πενόμενους. Φευ όμως. Αντ’ αυτού τους προέκυψε το κακέκτυπο, το μετάλλαγμα του Ρομπέν. Ένας... «Αντιρομπέν».

Ο σύγχρονος «Αριστερός» (Σ.Σ Ατυχέστατος, αναντίστοιχος όρος. Το: "Αριστεροκτόνος" θα ήταν προσφυέστερο) Ρομπέν κάνει τα … δικά του:

Αντί να τα παίρνει από τους πραγματικά πλούσιος, ληστεύει τους λίγα έχοντες –κυρίως στραγγαλίζει, μέχρι πνιγμού την μεσαία τάξη. Τσακίζει την ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας. Φτωχοποιεί και εξαθλιώνει και άλλους για να μαζέψει χρήματα (;).

Προφανώς ετούτος ο εσμός των συντρόφων απέτυχε – εκτός των άλλων τομέων : εξωτερικής και εσωτερικής /κοινωνικής πολιτικής – να προσφέρει κάτι και στον τομέα της φιλανθρωπίας.

Αφήστε που κινδυνεύουν οι «ευαίσθητοι», οι «προοδευτικοί» , οι «έμπλεοι ηθικών πλεονεκτημάτων και... «Δημοκρατικών προδιαγραφών» σύντροφοι να κατηγορηθούν για αντιποίηση . Για αντιποίηση του σοβαρού, υπεύθυνου έργου προσφοράς προς τους αναξιοπαθούντες, που επιτελεί η Εκκλησία και οι πραγματικοί φιλάνθρωποι, συλλέγοντας εισφορές. Και όχι ληστεύοντας άλλους. Αντενδείκνυται – ηθικά και πολιτικά – η προεκλογική χορήγηση αντίδωρων, έκτακτων βοηθημάτων, παντοειδών ανακουφιστικών διευκολύνσεων ψηφοσυλλεκτικής στόχευσης.

ΥΓ: Θα τρίζουν και τα κόκκαλα του Ρομπέν των Δασών (Σ.Σ όπως πολλών άλλων πχ Αριστερών ιδεολόγων, Δημοκρατών, Χριστιανών, Φιλάνθρωπων κ.ο.κ.).
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.