ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Άλλοι πρέπει να εξετάζονται

0 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 12:48

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα χορήγησης πλαστών αδειών οδήγησης, το οποίο χορηγούσε διπλώματα αφειδώς, έναντι αδράς αμοιβής.

Σάλος προκλήθηκε. Η υποκρισία διογκώθηκε, στόματα άνοιξαν διάπλατα -δήθεν αφελών- διαπορούντων για τα (πρωτόγνωρα;) τεκταινόμενα.

Πάντοτε συνέβαιναν αυτά. Σε πολύ μικρότερη ασφαλώς έκταση και με καταβολή σαφώς μικρότερου χρηματικού τιμήματος.

Όμως όπου δεν υπάρχει πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση του κάθε παρόμοιου γεγονότος, μοιραία αυτό επεκτείνεται /θεριεύει .

Δεν γνωρίζω αν τούτη τη φορά θα αντιμετωπιστεί κατάλληλα, καταλυτικά, οριστικά. Μακάρι ! (Σ.Σ χιούμορ, όπως πάντα κάνω).

Με την ευκαιρία θα ήθελα να πληροφορηθώ τα εξής:

1.Τι θα συμβεί με τους ασυνείδητους πότες οδηγούς, που ξεφαντώνουν, μεθούν και ξεκληρίζουν αδιακρίτως;
Θα συνεχιστεί η αδιανόητη, εγκληματική θυσία αθώων;

2. Ποιοί (αν)εγκέφαλοι σκέφτηκαν ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τους ηλικιωμένους οδηγούς και όχι από όσους στερούνται διπλώματος, πήραν δίπλωμα άνευ εξετάσεων, οδηγούν μεθυσμένοι ή αισθάνονται ότι είναι οι μοναδικοί χρήστες/ιδιοκτήτες των δρόμων και δεν σέβονται τα όρια ταχύτητας, καθώς και την σήμανση;

3. Τι θα γίνει με τους δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους οδηγούς οι οποίοι έχουν ήδη πάρει το ο.κ =πιστοποιητικά καταλληλότητας από 4 γιατρούς;

Η πολιτεία αύξησε από 2 σε 4 τον αριθμό των γιατρών. Ορθά!
Παράλληλα (και παράλυτα;) κάποιοι μανδαρίνοι =μανταρίνια εισηγήθηκαν -και έγινε αποδεκτό- να ... ξαναδώσουν εξετάσεις (;).

Κάποιοι (πολιτικοί προϊστάμενοι) υιοθέτησαν τις ανοησίες των ... καθ ύλην (αν)αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, καθότι δεν διέθεταν κριτική σκέψη.

Μα, καλά, τόσο δύσκολο είναι οι διάφοροι "διπλωματούχοι μικρόνοες" να αντιληφθούν τα αυτονόητα;
Ο ηλικιωμένος οδηγός, δεν παύει να είναι οδηγός- γνώστης των κανόνων οδήγησης.

Το τυχόν πρόβλημα ορισμένων είναι ότι (ενδέχεται) να μην βλέπει τόσο καλά, να είναι βαρήκοος, να έχουν πέσει τα αντανακλαστικά του -φυσιολογικά λόγω ηλικίας- ή να πάσχει από σοβαρό νόσημα.

Όλα όμως τα παραπάνω αποτελούν αντικείμενο των ιατρών και όχι των δασκάλων οδήγησης ή των υπαλλήλων του Υπουργείου Μεταφορών.

Συνεπώς γιατί όλη αυτή η αναστάτωση. Για να (επι) δείξουν οι Κυβερνώντες ... ενδιαφέρον, ευαισθησίες κ.ο.κ;
Τώρα που συγκυριακά δεν καθίσταται ευχερής η διεξαγωγή εξετάσεων και μέχρις ότου (άμποτε) αποκατασταθούν τα προβλήματα, ανακύπτει άλλο ζήτημα: Όταν λήξουν οι ημερομηνίες, πρέπει να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι στο Υπουργείο για να τους χορηγηθεί προσωρινή - δίμηνη μόνον !!! -άδεια οδήγησης. Αυτό θα επαναλαμβάνεται.

Σε ερώτηση: Γιατί δεν χορηγείται πχ 6μηνη παράταση, η απάντηση είναι:
"Τέτοιες εντολές έχουμε".

Μήπως αδυνατούν να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις;
Όταν υπερβαίνουν τις 85.οοο τα υποψήφια προς ταλαιπωρία θύματα- και με δεδομένες τις καθυστερήσεις εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων χρηματισμού, πότε θα εξεταστούν;

ΥΓ: Εκτιμώ ότι μάλλον η δυνατότητα αντίληψης κριτικής σκέψης /ορθολογισμού των αρμοδίων -πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων θα πρέπει περιοδικά να ελέγχεται.
Από αυτούς κινδυνεύουμε και όχι από τους ηλικιωμένους οδηγούς !...
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.