ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Εμείς τι ρόλο παίζουμε;

0 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 10:20

Ο μέσος πολίτης δεν αντιλαμβάνεται όσα διαδραματίζονται -υποτίθεται για το καλό του- χωρίς συμμετοχή του ιδίου και (το χειρότερο) σε βάρος του (!).

Θα σταθώ σε τρία μόνον πρόσφατα ενδεικτικά παραδείγματα.

α)Συμφωνία Πρεσπών:
Τέσσερις (4) Πρεσποπρεφαδόροι (δύο Πρωθυπουργοί και δύο Υπουργοί Εξωτερικών) έπαιξαν στην πρέφα, σοβαρό εθνικό ζήτημα, της χώρας τους. Χωρίς να ρωτήσουν κανένα - ούτε καν τα κόμματά τους, και φυσικά τους λαούς τους- κατέφυγαν σε μυστική διπλωματία (;).

Κατόπιν δε της υπογραφής (τετελεσμένα) κάλεσαν δημοκρατικότατα κόμματα και λαούς να εγκρίνουν όσα οι 4 αποφάσισαν.

- Τα Κομματοπρόβατα ακολούθησαν τους Κομματοτσοπαναρέους.
- Πρόθυμοι, αλαφροΐσκιωτοι, ελαφροσυνείδητοι, αδέσποτοι και άστεγοι Εθνογονείς (αντί του αναντίστοιχου :Εθνοπατέρες) επικύρωσαν την επαίσχυντη -κατάπτυστη συμφωνία.
- Ορισμένα ΜΜΕκμαυλισμού επέλεξαν να στηρίξουν τους πρωτεργάτες.
-Οι Κυβερνώντες (χωρίς μέρους των Συγκυβερνώντων) οι συνοδοιπόροι, οι εκ μετεγγραφής, καθώς και οι Καρεκλοθήρες περιφερόμενοι, εστράφησαν εναντίον της πλειονότητας των Ελλήνων. Τα συλλαλητήρια θεωρήθηκαν ως διαμαρτυρία ακροδεξιών, φασιστών, γερμανοτσολιάδων κ.α που ήθελαν να ... πέσει η Κυβέρνηση (;).

Απέτυχαν οικτρά, εξετέθησαν, χλευάστηκαν οι ... "Αντιδεξιοί Δημοκράτες". Μοιραίοι, δειλοί (δεν τόλμησαν την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος) υβριστές, μετρούσαν ... τον -κατ' αυτούς ελάχιστο! -αριθμό εκείνων που διαδήλωναν.

Ωσαν να μην τους αρκούσαν οι παραπάνω χυδαίοι, ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί για τους διαδηλωτές Πατριώτες, θεώρησαν αναγκαίο να μεταφέρουν τις πομπές τους στην Εσπερία.
Ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός άσκεφτα και ανερυθρίαστα, σε ξένους ηγέτες, επανέλαβε τα περί ... ακροδεξιών κ.α στοιχείων! Ντροπή !.

β) Επιστολή:
Όταν παραιτήθηκε ο Υπουργός που υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε μια επιστολή στον Κυβερνήτη προφανώς αιτιολογώντας την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή.

Περιέργως -παρά της "αιτήσεις" και προκλήσεις κομμάτων, ΜΜΕ και κόσμου, ο κος Πρωθυπουργός αρνείται να την δώσει στην δημοσιότητα. Γιατί άραγε;
Δεν νομίζω ότι την θεωρεί ως προσωπικό του δεδομένο. Ούτε ότι δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενό της. Έκτοτε παραμένει εκτεθειμένος, ακάλυπτος.

γ) Μυστικές Συνομιλίες:
Επί δύο και μισή ώρες συνομιλούσαν κατ' ιδίαν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Τουρκία.
Τι είπαν, τι συμφώνησαν, που -τυχόν- διαφώνησαν ;
Δεν γνωρίζουμε αλλά απαιτούμε να μάθουμε.
Μήπως πάμε άραγε σε νέες εκχωρήσεις/παραχωρήσεις/συρρικνώσεις τύπου (ή χειρότερες;) Πρεσπών;

Δεν είμαστε στην εποχή του Μέτερνιχ /της μυστικής διπλωματίας. Η εκτεταμένη πληροφόρηση - έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, διαρροές, αχρηστεύουν την έννοια της μυστικής διπλωματίας στην εποχή μας.

Ανακύπτει όμως διαφορετικής φύσεως ζήτημα: Δημοκρατικότητας, εντιμότητας, υποχρεωτικής ενημέρωσης των εκλογέων από τους εκλεγμένους τους. Είναι άτοπο και αντιδημοκρατικό να συζητούν μυστικά από τους λαούς οι ηγέτες τους και να αποφασίζουν αυταρχικά. Ούτε μας ρωτούν, ούτε μας ενημερώνουν - έστω εκ των υστέρων - τι συζήτησαν, τι συναποφάσισαν.

Είναι τραγικό, αντιδημοκρατικό, παρανοϊκό !....
Ποιούς τάχα εκπροσωπούν οι δύο τους; Πάντως όχι τους λαούς τους!
Όλα αυτά οδηγούν στην εξής απλή διαπίστωση:
Κάποιοι αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς (παρά την θέλησή μας με απαίσιο, φασιστικό /ολοκληρωτικό, αντιδημοκρατικό τρόπο!).

ΥΓ Βέβαια στις εκλογές τα κοπάδια αμνοεριφίων θα ξαναχειροκροτήσουν, θα ξαναποδοκροτήσουν, θα βελάξουν, θα αλαλάξουν.
Ως πότε άραγε;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.