ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Απογοήτευση

0 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 09:16

Μπαίνουμε στο 2019 με την ίδια δυστυχώς "ενδυμασία" /προδιαγραφές/νοοτροπία.
Ακολουθούμε την πεπατημένη , την παραδοσιακή τακτική της καρκινοβασίας. Επιμένουμε βλακωδώς να βαδίζουμε ... ανάποδα.

Να ατενίζουμε το μέλλον κοιτώντας -και διαρκώς αναφερόμενοι- στο παρελθόν (;).
Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι.

Το πολιτικό Δημοκρατικό μας Πολίτευμα παρήκμασε και συνεπώς αδυνατεί να δώσει λύση. Αντίθετα, η χαμηλή -έως και αρνητική -ποιότητα, η έλλειψη Παιδείας, η διαφθοροδιαπλοκή και η ψευδολογία, κατευθύνουν τη συμπεριφορά των εξουσιαστών μας.

Οι ευθύνες -αναλογικά βέβαια- ανήκουν σε όλους τους συνυπεύθυνους: "πολιτικούς" και "πολίτες".

Οι εκλεγμένοι ταγοί μας προέρχονται από εμάς και είναι ωσάν και εμάς /κατ' εικόνα και ομοίωση.

Τώρα φαίνεται πως οι επερχόμενες εκλογές (αυτο) επισπεύδονται.
Μάλλον θα γίνουν συντομότερα από ότι νομίζουμε ή είναι -συνταγματικά, (προ)καθορισμένο.

(Παρενθετικά θα ήθελα να επισημάνω και κάποιες αντιφάσεις συνταγματικών προδιαγραφών, όπως πχ :
Δεν αντιλαμβάνομαι -το έχω καυτηριάσει επανειλημμένα- την απαίτηση των (εκάστοτε) αντιπολιτευόμενων να ζητούν εκλογές την ... επομένη εκείνων που μόλις έγιναν (!...).

Αλλά και θεωρώ φαιδρό και άδικο την προνομία του (εκάστοτε) Πρωθυπουργού να αποφασίζει την πρόωρη διεξαγωγή τους -πλην βέβαια ιδιαζουσών εθνικών ζητημάτων και όχι κομματικών σκοπιμοτήτων-.

Καλό θα είναι οι Συνταγματολογούντες , οι Συνταγματολόγοι, το Κ.Σ= Κομματικό μας Σύστημα- πρώην Πολιτικό - να τα λάβουν αυτά υπ' όψιν τους στη θρυλούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Βρισκόμαστε έρμαια καταγέλαστου, αδίστακτου Κομματισμού. Ουδείς γνωρίζει (ούτε καν οι ίδιοι ) τι θα αποφασίσουν δημοκρατικά και με σεβασμό στους θεσμούς και λατρεία της υποκρισίας, της κοροϊδίας, της παραπλάνησης).

Εκείνο όμως που απογοητεύει, επειδή εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους, είναι η μεθοδολογία που επέλεξαν οι μονομάχοι: οι μεν Κυβερνώντες επιμένουν να αναδείξουν ως κύριο/βασικό μειονέκτημα των Αντιπολιτευόμενων, την κατασπατάληση, την διαφθοροδιαπλοκή, την κλοπή στο παρελθόν. Να τους κολλήσουν τη ρετσινιά του κ λ έ φ τ η !

Οι της Αντιπολίτευσης επιμένουν στον χαρακτηρισμό των Κυβερνώντων: Ψ ε ύ τ ε ς.
Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι κάτοχοι αμφοτέρων των τιμητικών αυτών τίτλων -ιδιοτήτων. Άραγε το "πολιτικό" εκκρεμές κινείται όπως λένε ανάμεσα σε εντιμότατους απατεώνες;

Διαφαίνεται ένα εκλογικό προβάδισμα της Αντιπολίτευσης. Όχι μόνον Δημοσκοπικά. Η υπόθεση Νοναrtis γυρίζει μπούμερανγκ.

Η Κυβέρνηση -πέραν της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, των οικονομικών προβλημάτων , των θεμάτων Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Υγείας- ενδέχεται να εμπλακεί σε σοβαρό σκάνδαλο σκευωρίας.

Αν έχουμε μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη σκευωρίας- με πρωταγωνιστές τα κόμματα και εμπλοκή λειτουργών της Δικαιοσύνης- θα πρόκειται για έσχατο εξευτελισμό!

ΥΓ: Η επιχείρηση άσκησης πολιτικής με διαγωνισμούς /ανταγωνισμούς σκανδαλολογίας πάσχει βαρύτατα. Είναι χαμηλού, αηδούς επιπέδου. Προδίδει αδυναμία άσκησης πολιτικής και οδηγεί σε αναίτιους εθνοβόρους διχασμούς. Θλίψη!
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.