ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Μέγιστο Σκάνδαλο

0 9 ΜΑΙΟΥ 2018, 09:42

Δυστυχώς υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες, οι οποίες - εδώ και δεκαετίες -δεν αντιμετωπίζονται από τις εναλλασσόμενες στην εξουσία Κυβερνήσεις.

Ούτε η παρούσα συγκυβέρνηση, στην τριετία που κυβέρνησε, ασχολήθηκε σοβαρά με την άρση αυτών των ποικίλων και ποικιλώνυμων αδικιών.

Χαρακτηριστικό είναι το ζήτημα των ανισοτήτων των συντάξεων.

Σε κείμενο, που διάβασα στην έγκριτη και έγκυρη εφημερίδα φύλλο Απριλίου "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝ" (όπου και αρθρογραφώ) δημοσιεύθηκαν, μεταξύ άλλων και εντυπωσιακά στοιχεία, τα οποία προέρχονται από το σύστημα ΗΛΙΟΣ του Υπουργείου Εργασίας.

Για να μην κουράσω, θα αναφέρω μόνον δύο, εξόχως χαρακτηριστικά, ιδιαζόντως άδικα και εντόνως απογοητευτικά παραδείγματα:

- Υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν μια (1) σύνταξη. Aυτό δεν ισχύει για όλους. Κάποιοι, επειδή είναι .. περισσότερο ίσοι, παίρνουν 2,3,4,5,6,7,8,9 έως και 10 (δέκα!!!) συντάξεις.
(Σ.Σ Δεν διευκρινίζεται αν είναι 10 με τόνο ή τελεία και παύλα απογοήτευσης).

- Το οικονομικό εύρος διακύμανσης... συναγωνίζεται εκείνο του αριθμού των συντάξεων: Από 500 έως 6.500 μηνιαίως (!!!).

Πρόκειται για αβυσσαλέες ανισότητες, οικονομικές, κοινωνικές και ηθικές.

Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται να ρίξουμε το ανάθεμα στους νυν Συγκυβερνώντες για κάτι που θέσπισαν οι προηγούμενοι.

Όμως δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους γιατί όντας 3 χρόνια στην εξουσία δεν διόρθωσαν τα κακώς κείμενα. Κάτι που ήταν ευκολότατος - λόγω κυβερνητικής πλειοψηφίας- και ταχύτατα επιτεύξιμος στόχος.

Διευκολύνονται τα μέγιστα μάλιστα, εξαιτίας του "ηθικού τους αριστερού προσήμου/ πλεονεκτήματος", αλλά και της ασυγκράτητης ορμής τους για αποκαλύψεις σκανδάλων - όπως Νοvartis κ.α.

Γιατί τέτοια αδικαιολόγητη επιλεκτική ευαισθησία αντιμετώπισης σκανδάλων;

Πως άραγε θα δικαιολογήσουν τη στάση τους στον λαό, τους ψηφοφόρους τους; Πως θα εξηγήσουν την ιερή τους αγανάκτηση εναντίον ορισμένων μόνον σκανδάλων και την αδιαφορία τους για άλλα, μείζονος μάλιστα σημασίας ;

Πως θα πείσουν τον συνταξιούχο των 500 ευρώ - που διαμαρτύρεται ότι δεν τα βγάζει πέρα - ότι έχει... διαφορετικό τύπο στομάχου, ή ότι κακώς ούρησε στο... πηγάδι και επομένως δεν είναι ίδιος με τον ευπρεπή κύριο των 6.500 € μηνιαίως (Σ.Σ 900 μ. όρος) ;

Η εναντίωση και αντιπάθειά μου στο ακατανόμαστο Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα, πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) συνολικά οφείλεται βασικά στο ότι έχει... οικοδομήσει ένα - σαθρό, ετοιμόρροπο Κράτος Αδικίας  (αντί Κράτους Δικαίου, που διαφημίζουν ξεδιάντροπα).

Αποκαρδιώνει η διαπίστωση πως παρά την πάροδο των δεκαετιών, την εναλλαγή Κυβερνήσεων, την πρόοδο, την μόρφωση και την εξέλιξη, οι αδικίες πληθαίνουν και βαθαίνουν!...

Υ.Γ.: Κατά την εκτίμησή μου, η διατήρηση - και μεγέθυνση/διόγκωση - των αδικιών αποτελεί το μεγαλύτερο διαρκές, διαχρονικό επονείδιστο σκάνδαλο του τόπου μας. 
Γόρδιος δεσμός μιας κατάπτυστης κατάπτωσης/παρακμής αξιών και ηθών, τον οποίο αδυνατεί να λύσει το εκφυλισμένο κομματικό μας Σύστημα!
(Σ.Σ. Για αυτό και ασχολείται - παραπλανητικά- με άλλα σκάνδαλα, αντ' άλλων και αλλήλων).

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.