ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Πρόστιμα και Τεκμήρια

0 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 10:23

"Πρόστιμα εδώ, πρόστιμα εκεί,
πρόστιμα παρακάτω,
δεν πάει άλλο πια συνέλληνες,
επιάσαμε της λογικής τον πάτο! "
Δύο νέα πρόστιμα προστίθενται στην πλειάδα των ήδη υφιστάμενων.

1. Παραβάσεις του ΚΟΚυκλοφορίας:

Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν ποινές - όχι μόνον χρηματικές- αλλά και να αποφεύγονται οι εξαιρέσεις /σβησίματα/ απαλλαγές/διακρίσεις.
Η διαφοροποίηση μου, έχει να κάνει με την σύνδεση του (ιδίου) παραπτώματος με καταβολή διαφορετικού τιμήματος που θα πρέπει να καταβάλλει ο παραβάτης, ανάλογα με τα εισοδήματά του!

Δεν διακρίνω - εκτός από εισπρακτική και λαϊκίστικη παράμετρο - ίχνη λογικής ή δικαίου εδώ, δεδομένου ότι δεν τιμωρείται η πράξη /παράπτωμα, αλλά το... εισόδημα του παραβάτη. (Σ.Σ Προσωπικά με ανησυχεί μήπως επεκταθεί αυτή η άδικη και παράλογη προσέγγιση και στο ποινικό σκέλος).

Άραγε θα τιμωρούνται οι εγκληματίες με διαφορετικές ποινές για το ίδιο αδίκημα πχ θανάσιμο τραυματισμό; Ισόβια ο πλούσιος, 5 χρόνια ο υπάλληλος ή ο συνταξιούχος και καθόλου ή με τριετή αναστολή ο άπορος; Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται ο ποινικός κώδικας ή -και - τα Δικαστήρια.

Ας πάρουμε και ένα δεύτερο, πιο ανάλαφρο (με ή χωρίς αερόσολα ή αερολογίες αρμοδίως αναρμοδίων) παράδειγμα:

Έστω πως σε κάποιο πάρκο απαγορεύεται - σε συγκεκριμένο σημείο - να πατηθεί το γρασίδι και υπάρχει πρόστιμο χ αξίας. Τι κάνουμε; Επιβάλλουμε πρόστιμο σε συνάρτηση με την παλαιότητα και την ποιότητα των παπουτσιών που το πάτησαν; Το βρίσκετε λογικό και δίκαιο να πληρώνει το ίδιο αυτός που φορά παπούτσια αξίας 500 € με εκείνον που κυκλοφορεί με τρύπιες ελβιέλες; Πάντως κάποιοι το βρίσκουν!....

Σε άλλες χώρες όταν η ταμπέλα προστίμου αναγράφει ας πούμε 20 € αν πατηθεί η χλόη και αποφεύγουν οι επισκέπτες να την πατήσουν, αναγκάζονται να κατεβάσουν την τιμή στα 5 € ώστε να μην έχει απώλεια οικονομική το Κράτος. Χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει στις φορολογικές δηλώσεις ή στην ποιότητα των παπουτσιών.

2. Τεκμήρια τα κατοικίδια

Το βρίσκω απόλυτα σωστό και δίκαιο (αφού έχουν φορολογηθεί εξοντωτικά τα πάντα).
Επαναστατούν οι ζωόφιλοι. Κακώς. Δεν έχει έξοδα ένα ζώο; Δεν είναι - θορυβώδες μάλιστα - τεκμήριο πλούτου; Ελπίζω να παρηγορηθούν αν τους θυμήσω πως το (3ο ) παιδί αποτελεί τεκμήριο. Το ζώο; Ή ακόμη τα 5 ή 10 κατοικίδια τι είναι; Ένδειξη /Απόδειξη πενίας του φιλόζωου επειδή - υποτίθεται ότι - διατρέφεται με ... ζωοτροφές;

ΥΓ: Άψογο μέτρο. Μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ ως προς το τι θα συμβεί, πως θα αντιμετωπιστεί, μετά από λίγα χρόνια, η κατάσταση.
Όταν θα ολοκληρωθεί η εξαθλίωση μας και επομένως και η φοροδοτική μας ικανότητα, με αποτέλεσμα να διατρεφόμαστε με ζωοτροφές (!).
Πως άραγε θα μας τα παίρνει το φιλόζωο Κράτος μας ;Με την απόδειξη του Supermarket;
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.