ΓΔ: 895,71 0,06% EUR/USD: 1,1835

ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

(Αρθρογραφική) παρέμβαση προς επεμβαίνοντες

0 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 16:18

Μετά το αλλαλούμ του ΕΜΦΙΑ «αναγκάστηκε να παρέμβει ο κος Πρωθυπουργός», όπως μας πληροφόρησαν.
Αναρωτιέμαι: πότε (του επιτρέπουν να) κοιμάται / αναπαύεται;

Αν για κάθε ζήτημα θα πρέπει να επεμβαίνει (Σ.Σ ορθότερο του: παρεμβαίνει) εκείνος, τότε:

• Θα εξαντληθεί πρόωρα.

• Να απολυθούν οι διάφοροι παράγοντες, Γεν.Γραμματείς, οι υφυπουργοί, οι υπουργοί, ως αργόσχολοι / παρασιτικοί οργανισμοί.

• Να διαλυθούν οι άχρειστες, αχρείαστες κρατικές υπηρεσίες.

• Να παραδεχθούμε ότι το (φερόμενο ως ) κράτος μας μόνον για διάπραξη λαθών, αδικιών, ανισοτήτων είναι ικανό.

• Να σταματήσουν να ρίχνουν στην αγορά – και στα κεφάλια μας – τέτοια άσκεφτα, άδικα, αμελέτητα, απαράδεκτα, αψυχολόγητα μέτρα και, μετά, να επιχειρούν ….βελτιώσεις ή, και πρωθυπουργικές επεμβάσεις (!).

• Είναι καιρός να παύσουν να αυτογελοιοποιούνται οι (αναρμοδίως) αρμόδιοι με αυτές τις πρακτικές.

• Πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί διαφορετικά ο λαός ώστε να μην απαιτεί – επειδή έτσι έχει εθιστεί – τη συμμετοχή του εκάστοτε κυβερνήτη σε όλα τα ζητήματα όπως : Απεργίες, (οι απεργοί επιμένουν να δούν τον κυβερνήτη για να λύσουν το πρόβλημά τους!!!..), βροχοπτώσεις, φορολογικά κ.ο.κ.

Πιστεύω ότι κολακεύονται οι ηγέτες μας όταν δίνουν οι ίδιοι τις λύσεις τις οποίες αδυνατούν να δώσουν οι κάτω από αυτούς. Νομίζουν ότι γίνονται περισσότερο δημοφιλείς.

Ανησυχητικά αφελείς, δεν συνειδητοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις, τις συνέπειες. Ότι δηλαδή η προσωπική τους επέμβαση προσυπογράφει και την (προσωπική) αποτυχία τους.

Την ανικανότητα τους να επιλέξουν συνεργάτες ικανούς – υπουργούς και ανώτατα στελέχη απαραίτητα για μια καλοκουρντισμένη, εύρυθμη κρατική μηχανή.

Αντί λοιπόν να λυπούνται, ή και να ντρέπονται οι εκάστοτε κυβερνώντες, επαίρονται, καμαρώνουν (!).

Από κοντά οι κλακαδόροι κομματικοί παράγοντες, οι αβανταδόροι των ΜΜΕυτελισμού (: «έδωσε επιτέλους λύσεις ο Πρωθυπουργός για το ζήτημα …. ) και οι …. ανακουφισμένοι ιθαγενείς.

Υ. Γ Θα σοβαρευτούν άραγε; Πότε;
Θα πάψει επιτέλους αυτή η συστηματική, νοσηρή επιλογή ανίκανων και ευθυνόφοβων υπαλλήλων καθώς και των προϊσταμένων τους Υπουργών; Θα κάνουν τη δουλειά τους ή θα την αναλάβει (και αυτή;) ο Πρωθυπουργός;

Οι Πρωθυπουργοί (ως κορυφή της πυραμίδας) χαράσσουν γραμμές, κατευθύνσεις, συντονίζουν, δεν είναι για να λύνουν κυκλοφοριακές, κτηματικές διαφορές ή να αναπληρώνουν διανοητικές, ηθικές, ανεπάρκειες της όλης πυραμίδας;

Ας το κατανοήσουν όλοι. Και προπαντώς οι ίδιοι οι κοι Πρωθυπουργοί!

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.