ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Αξιολογώντας...

0 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, 12:58

Αξίες («Α»), Απαξίες και Αντικειμενικές Αξίες («Α.Α»).

Το (φερόμενο ως) Κράτος μας επέβαλε – πριν πολλά χρόνια τις «Α.Α» προκειμένου να μπει μια τάξη στις αγοραπωλησίες και χρήματα στα Ταμεία του.

Αρχικά ήταν μικρότερες των πραγματικών «Α»/ Τιμών της Αγοράς. Σταδιακά αυξήθηκαν και τις ξεπέρασαν.

Η κρίση έκανε το χάσμα μεγαλύτερο ακόμη, επειδή απαξιώθηκαν οι περιουσίες.

Όμως δεν θέλουν να μειώσουν – ανάλογα – και τις «Α.Α» (!...) για ευνόητους εισπρακτικούς - φορομπηχτικούς λόγους, αδιαφορώντας αν νεκρώνεται η αγορά.

Βέβαια η έννοια της Αντικειμενικότητας, πάντοτε σηκώνει... πολύ νερό υποκειμενισμού. Στην Χώρα μας οι ασύδοτοι τυχάρπαστοι κρατούντες αυθαιρετούν καταργώντας ουσιαστικά την αξία - σημασία της Αντικειμενικότητας.

Δεν έχουμε όμως μόνον αυτό το πρόβλημα.

Υπάρχει μια ευρύτερη – και σοβαρότερη: Απαξίωση  Αξιών.

Φθάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν πραγματικές, παραδεκτές, αδιαπραγμάτευτες, αξιοσέβαστες «Α».

Κυριαρχούν (και ποδηγετούν) αμφιλεγόμενες «Α» , «Α.Α», ψεύτικες, κίβδηλες, προκατασκευασμένες ευκαιριακές αξίες που κυοφορήθηκαν σε κληρονομικούς - οικογενειακούς, Μιντιακούς, Διαφημιστικούς, Κομματικούς σωλήνες. ΣΩΛΗΝΟΓΕΝΝΗΤΟΙ.

Αλλά και ορφανεμένοι από αξιόλογες προσωπικότητες που παραμερίζονται για να περάσουν μπροστά οι εκλεκτοί των Ελληνόφωνων ντόπιων και των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ ξένων.

Κατέχουν – παρ’ αξίαν – ύπατα αξιώματα διάφορα αξιοπερίεργα, αξιογέλαστα άτομα τα οποία οι πρόθυμοι αβανταδόροι του «Συστήματος» εμφανίζουν ως Μεσσίες, δίνοντας τους... προστιθέμενες (ανύπαρκτες) αξίες - υπεραξίες μοναδικές για να κυβερνήσουν την Πατρίδα(;).

Αξιοθρήνητη τακτική - πρακτική απεμπόλισης. Εθνική συρρίκνωση. Καταστροφή!!!

Υ.Γ.: Το τραγελαφικό είναι πως οι αδύναμοι, ανίκανοι (αυτό) απαξιωμένοι ΣΩΛΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ επιμένουν – απαξάπαντες – να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο, και στο τιμόνι... Ισοβίως (!).
Χωρίς επίγνωση του κολοσσιαίου μεγέθους της ανεπάρκειας τους.
Συνεχίζουν να ασχολούνται – επαγγελματικά – με τα κοινά, αλλά και... εργολαβικά, λόγω οικογενειακών – και όχι μόνον – περγαμηνών.
Αξιολύπητοι, ανυποψίαστοι Σίσυφοι που προσπαθούν (μάταια και διαχρονικά) να ανεβάσουν την προσωπική τους Απαξία σε επίπεδα υψηλών (Αντικειμενικών) αξιοζήλευτων Αξιών.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.