ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Αερο-Υποθηκεύσεις

0 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, 18:30

Λόγω κρίσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάποιος δάνειο.

Έτσι, ενώ αρκούσε μια υποθήκη, τώρα θέλει δύο ή τρείς, και πάλι είναι αμφίβολη η έγκριση.

Επειδή όμως έχουμε... «Δημοκρατικό Πολίτευμα» - όπως πολλοί αφελώς πιστεύουν – το «Σύστημα» φροντίζει να αφήνει ανοιχτές πόρτες και παράθυρα ώστε κάποιοι να έχουν διαφορετική μεταχείρηση. Να είναι … πιο ίσοι /ισότιμοι από τους άλλους.

Κλασικό, κραυγαλέο, κουφό παράδειγμα οι εκλεκτοί εκλεγμένοι εξουσιαστές μας, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα σατανικό τέχνασμα: την υποθήκευση... αέρα (!!!) προκειμένου να παίρνουν μεγάλα δάνεια, χωρίς υποθήκη(!).

Τα κόμματα λαμβάνουν δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων οι οποίες θα τους δοθούν επειδή θα υφίστανται στη Βουλή και μάλιστα θα έχουν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη. Κάτι που θα τους διασφαλίσει σταθερά την ίδια επιδότηση!
(Σ.Σ ποιός εγγυάται ότι θα επανεκλεγούν και δεν θα βουλιάξουν, εν μέρει ή εν όλω εκλογικά;).

Η ΑΕΡΟΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ δεν είναι, ούτε: Λόγια του αέρα /αερολογίες, ούτε κάτι άυλο, όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Προδήλως οι καθ έξιν αερολοού ντες πολιτικοί μας υποθήκευσαν ό,τι πολυτιμότερο – ίσως και το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό τους στοιχείο – διαθέτουν.

Πολλοί – αγαθοί – συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πως, οι στυγνές, στις συναλλαγές και τα συμφέροντά τους τράπεζες, πείστηκαν και χορήγησαν τα έωλα / επισφαλή δάνεια. Υποθέτω επειδή είναι ανεξάρτητες από πολιτικές επιρροές και ενδιαφέρονται να συμπεριφέρονται το ίδιο προς όλους !

Αναρωτιέμαι:

Αν κάποιος από εμάς ζητήσει αύριο από μια τράπεζα ένα δάνειο για την επιχείρηση του και βάλει υποθήκη τα μελλοντικά έσοδα ή υπερκέρδη του, τι θα εισπράξει; (εκτός από καγχασμούς);

Τώρα που μερικά κόμματα καταποντίστηκαν, όπως πχ το πάλαι ποτέ κραταιό «Κίνημα» και δεν θα πάρει παρά ψιχία ψήφων, συνεπώς και ελάχιστα ως επιδότηση, τι θα γίνει;

Πως θα δώσει τα εκατομ. ευρώ που προεισέπραξε, και από πού;

Οι ΑΕΡΟΦΑΓΟΙ Ιθαγενείς, εδώ και δεκαετίες χορταίνουν από το φρέσκο κοπανιστό αέρα που τους χορηγούν οι γαλαντόμοι αεριτζήδες, αερολόγοι, ΑΕΡΙΟΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΣ.

Υ.Γ Φαίνεται πως τα όρια «εθισμού στον αέρα» ξεπεράστηκαν.

Οι αεροφάγοι έχουν πλέον μπουχτίσει, κορεστεί, και δείχνουν έντονη αποστροφή.

Άρχισαν να αγανακτούν και να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα:

«Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα».

Πολλούς θα πάρει και θα σηκώσει ο άνεμος της λαϊκής οργής!..

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.