ΑΡΘΡΑ

Φώτης Αλεξόπουλος

Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. 

Ο «Αέρας» της Χρυσής δεκαετίας του 80΄» αποδείχθηκε «Κοπανιστός».

0 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, 14:07

Ήταν δεκαετία του 1970-80 όταν σε πολλά μέρη της πατρίδος μας ( ειδικά επί το πλείστον τουριστικά και high «Alfa class» ), η πληρωμή του «Αέρα» από τον ενοικιαστή προς τον ιδιοκτήτη , για να νοικιάσει κάποιο ακίνητο για κατάστημα , ήταν «Τοπικός Οικονομικός Όρος - Νόμος».

Ο Επονομαζόμενος «Αέρας» ήταν οικονομική συναλλαγή που κανείς από τους υποψηφίους αγοραστές δεν μπορούσε να αποφύγει, άλλα και αφορολόγητος , αφού πολλές ήταν οι περιπτώσεις που δεν εμφανιζόταν τα Χρηματικά Ποσά, σε συμβόλαια κατατεθειμένα στην εφορία από τις δυο συμφωνηθέντες πλευρές.

Σημασία είχε το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση που δεν κατέβαλλε κάποιος τον «Αέρα» στον Ιδιοκτήτη , το οίκημα δεν «περνούσε εύκολα» στα χέρια του ενοικιαστή.

Ήταν το άλφα και το Ωμέγα της ενοικίασης.

Ήταν όμως και επένδυση αν αναλογιστεί κανείς, ότι σε περίπτωση ξενοικιάσματος του κτιρίου, ο ενοικιαστής έπαιρνε ανάλογα με την φήμη και πελατεία του καταστήματος( Πέρασμα) τα ανάλογα χρήματα, όταν αποφάσιζε να πουλήσει την επιχείρηση του.

Και φτάσαμε στο Έτος 2014.

Ύφεση και λουκέτα ,εξαφάνισαν από προσώπου γης το οικονομικό φαινόμενο «Αέρας».
Η Ραγδαία οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην αγορά , απέδειξε ότι όσοι πλήρωσαν τον περιβόητο «αέρα» κατά το παρελθόν και δεν πρόλαβαν να τον «Εξαργυρώσουν» , δεν πλήρωσαν παρά...  «αέρα» κοπανιστό.

Έχασαν μεγάλα ποσά που δεν μπορούν πλέον να διεκδικήσουν.
Τα πράγματα, λόγο κρίσης άλλαξαν υπερβολικά.
Ξενοίκιαστα καταστήματα παντού.

Τώρα πια νοικιάζεις κατάστημα σε (high) Τουριστικό θέρετρο πληρώνοντας μόνο τα ενοίκια από τους έξι (6) Καλοκαιρινούς μήνες του Έτους, με «δώρο» από τον ιδιοκτήτη, τους υπόλοιπους έξι (6) «νεκρούς» μήνες( χειμώνας).

Τα διδάγματα του Παρελθόντος θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε στις ελεύθερες οικονομίες να υπάρχουν κανόνες, γιατί όπως έχει αποδειχτεί, κάποια στιγμή μένει κανείς, μόνο με... τον «Αέρα Κοπανιστό».

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος .
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.