ΓΔ: 905,04 -0,05% EUR/USD: 1,1644

ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Νομικός

Ο Βασίλης Νομικός είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων  

Κρίση επί μακρόν

0 9 ΜΑΙΟΥ 2017, 17:53

Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε που μας έπιασε η κρίση, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική είναι και κοινωνική, είναι και κρίση αξιών, είναι και κρίση θεσμών κι όλων των ειδών.

Το περίεργο είναι ότι όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Ελληνική κρίση, οι οικονομολόγοι, οι πολιτικοί, τα στελέχη των θεσμών, Ευρώπης και παγκόσμια, οι κοινωνιολόγοι, οι στρατιωτικοί, οι τραπεζίτες οι ΜΚΟ, οι ψυχολόγοι, οι εμπορευάμενοι, οι μηχανικοί και τόσοι άλλοι, αλλά η κρίση συνεχίζεται επί μακρόν, παρά του ότι όλες οι συνταγές είναι επιτυχημένες κάπου αλλού αλλά στην Ελλάδα δεν φτουράνε.

Τις πταιει; Κανένας κι όλοι. Φταίμε εμείς οι Έλληνες πρώτα που την ρίχνουμε μονοκούκι σε όποιον μας υπόσχεται αλλαγή και καίμε το Πολυτεχνείο όταν έρχεται η ώρα να αλλάξουμε εμείς και τρέχουμε να ρίξουμε τη ψήφο μας στους άλλους που μας υπόσχονται να επανέλθουμε στη χρυσή εποχή του 2003.

Φταίνε οι Εβραίοι που θέλουν να κατανικήσουν επιτέλους το Ελληνικό πνεύμα που από τότε πάντα υπερέχει του υλιστικού σιωνιστικού πνεύματος.

Φταίνε οι Γερμανοί που θέλουν να μας πάρουν μπιλ παρά την γκαρσονιέρα που νοικιάζουμε, χωρίς να τη δηλώνουμε και το σπίτι στο χωριό για να τα πουλήσουν σε συνταξιούχους Γερμαναράδες.

Φταίνε οι Αμερικάνοι που μας ψεκάζουνε για να μας πάρουν τα πετρέλαια χωρίς να το καταλάβουμε. Φταίνε, φταίνε, φταίνε...

Όταν όμως φταίνε όλοι στο τέλος δεν φταίει κανείς.

Το πολύ περίεργο είναι ότι επιστρατεύουμε και πληρώνουμε, την παγκόσμια ελίτ του οικονομικού πνεύματος, Κινέζους, Γάλλους, Αμερικάνους, Γερμανούς και βεβαίως Έλληνες, καθηγητάδες, τραπεζίτες, μέχρι και γκαρσόνια που έρχονται να εφαρμόσουν ιδέες τους, στις οποίες εναντιώνονταν μέχρι την προηγουμένη πριν πιάσουν δουλειά.

Έτσι παίρνουμε μέτρα και κλαίμε με μαύρο δάκρυ, ψηφίζουμε νόμους που λέμε ότι δεν θα εφαρμόσουμε, υπογράφουμε συμφωνίες που δεν τηρούμε, εξαγγέλλουμε προγράμματα που ξέρουμε ότι δεν υλοποιούνται και κάνουμε το σταυρό μας να πάρουμε την ελάφρυνση του ESM όντας δεδηλωμένοι άθεοι.

Και σωστά η Ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει δημοσιονομικό πλεόνασμα γιατί κι εγώ αν ήμουνα και μπορούσα να χρωστάω σε κάθε ομιλούντα την Ελληνικήν, θα τα έτρωγα εις υγείαν των κορόιδων σε ποτά και γυναίκες κατά το Ολλανδικό πρότυπο.

Και τούτο και το άλλο και η κρίση συνεχίζεται επί μακρόν, γιατί κι εμείς εκλέξαμε τον νέον, τον άφθαρτο, τον επιστήμονα, τον ιδεολόγο, τον δικό μας Macron, πριν υπάρξει καν Macron.
Μόνο που αποδείχθηκε όχι Emmanuel αλλά Μανωλιός.

Υπάρχει ελπίς; Υπάρχει.

Ας πάρουμε μία μία τις εξαγγελίες Macron και ας τις εφαρμόσουμε πριν από εκείνον. Με σχέδιο, με πρόγραμμα, με πολιτική συναίνεση. Μία Μία.

Τι λέει για την πατρίδα, την οικονομία, τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, τις συντάξεις, το ευρώ, την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα...

Καλά θα πείτε ότι δε θα μας αφήσουν οι δανειστές. Μα οι δανειστές τα λεφτά τους θέλουν να εξασφαλίσουν. Όταν τους πείσουμε ότι με σχέδιο και πρόγραμμα τους τα εξασφαλίζουμε, θα βοηθήσουν κιόλας.

Αν πάμε όμως με τη νοοτροπία του Γιάνη, την οποία εξακολουθούν να έχουν ακόμα οι Συριζαίοι, χωρίς σχέδιο, χωρίς λειτουργικό πρόγραμμα, χωρίς αξιοπιστία, τότε οι δανειστές αναγκάζονται να επιβάλλουν το δικό τους σχέδιο, το δικό τους πρόγραμμα.

Αν είχαμε εφαρμόσει μόνοι μας από το 2009 το 30% όσων έχουμε περάσει μέχρι σήμερα, ούτε μνημόνια ούτε επιτροπείες για 99 χρόνια.

Θεωρητικά όλα αυτά. Βεβαίως θεωρητικά. Κάτι πιο πρακτικό θα ήταν στη διαδήλωση που είχαμε οι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι και που ήμασταν μερικές χιλιάδες, να ήμασταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Κάτι ακόμα πιο πρακτικό; Στην επόμενη κινητοποίηση συνταξιούχων και εργαζομένων να είμαστε 500.000.

Και η κρίση θα διατηρείται επί μακρόν, ακόμα και πέραν της προεδρίας Macron.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.