ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1593

ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Νομικός

Ο Βασίλης Νομικός είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων  

Τι περιμένουμε - ΜΜΕ και εθελοντισμός

0 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, 10:11

 Οι πρόσφατες πυρκαγιές, ιδιαίτερα αυτή του Υμηττού ανέδειξαν για μία ακόμα φορά τη συμβολή των εθελοντών, δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, στην προστασία του δάσους και στην καταστολή της λαίλαπας που μαστίζει τη χώρα μας.

Ανέδειξαν όμως και μία ακόμα πτυχή της Ελληνικής κοινωνίας, αυτή του φιλότιμου, λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιο άλλων λαών.

Γιατί πολλοί ήσαν εκείνοι που προσέτρεξαν να βοηθήσουν, έστω με κοντοβράκια και σαγιονάρες, τους εθελοντές στο δύσκολο έργο τους. Ακόμη περισσότεροι ήσαν εκείνοι που προσήλθαν στα πυροφυλάκεια, προσφέροντας νερό, γάλα, τυρόπιτες, σουβλάκια ή ότι άλλο έκρινε κανείς ότι είχαν ανάγκη οι εθελοντές μας.

Στους πολλούς αυτούς ανώνυμους αξίζει ένα μεγάλο εύγε, γιατί το φιλότιμο του Έλληνα στα δύσκολα φαίνεται.
Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών και ραδιοερασιτεχνών από όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου.

Εδώ όμως υπεισέρχεται μία παράμετρος που μας χαρακτηρίζει σαν έθνος. Όλοι αυτοί που μας συμπαραστάθηκαν το έκαναν αφού ξέσπασε η φωτά, στα δύσκολα.

Αντιλαμβανόμαστε την κρίση που περνάει η χώρα, αντιλαμβανόμαστε τις έννοιες που μπορεί να κουβαλάει ο καθένας από εμάς, παραπονιόμαστε όμως γιατί στην προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος γενικότερα είμαστε λίγοι.

Εδώ τα ΜΜΕ παίζουν σημαντικό ρόλο, γιατί ενώ τις κρίσιμες ώρες κατέγραφαν, σαν είδηση, τη δράση μας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού τους, μετά από μερικές ημέρες δεν υπάρχουμε ούτε στα ψιλά.

Το θέμα δεν είναι η προσωπική προβολή του εθελοντή ούτε η συλλογική καταξίωση σε επίπεδο ομάδας. Το θέμα είναι η προώθηση του εθελοντισμού και ειδικότερα του εθελοντισμού δασοπροστασίας που τα τελευταία χρόνια απαξιώνεται συνεχώς, ενώ αποδεδειγμένα προσφέρει.
 Ο ρόλος των ΜΜΕ δεν σταματάει στο κυνήγι της είδησης. Είναι ουσιαστικός ο ρόλος τους στην προβολή ιδεών και δράσεων που βελτιώνουν το επίπεδο του κοινωνικού συνόλου.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.