ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1605

ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Νομικός

Ο Βασίλης Νομικός είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων  

Επιμένουμε…..

0 14 ΜΑΙΟΥ 2015, 09:43

Μάλιστα εμείς επιμένουμε και παρά την κρίση στα οικονομικά μας και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συζητάμε «Οι νέοι και το μέλλον της Ευρώπης».

Σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το τι σημαίνει για τους Έλληνες η Ευρώπη σήμερα που οργανώθηκε από το Europe Direct του ΕΛΙΑΜΕΠ, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ, ακούσαμε θέσεις και απόψεις λαμπρών ομιλητών, στη φιλόξενη αίθουσα του Βυζαντινού Μουσείου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 65 χρόνων από την ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης.

Η επιτυχία της εκδήλωσης δεν προσμετρείται μόνο από την παρουσία των εκλεκτών καλεσμένων από τον πολιτική, επιστημονική και κοινωνική ελίτ, ούτε από την παρουσία του πολυπληθούς ακροατηρίου που κατέκλεισε την αίθουσα και τις θέσεις των ορθίων, αλλά από την παρουσία μιας πλειοψηφίας νέων ανθρώπων.

Το εντυπωσιακό με τους νέους αυτούς ήταν ότι τα αγόρια ήλθαν με το καθαρό τους το τζην και το σιδερωμένο τους μπλουζάκι και οι κοπέλες ντυμένες κομψά και κοριτσίστικα, φαινόμενο που διέφερε από τους νεολαίους που την ίδια ώρα στριμώχνονταν γύρω από τα τραπεζάκια των κομματικά καθοδηγούμενων φοιτητικών παρατάξεων, για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Διέκρινες στους νέους αυτούς μια μαχητικότητα και γνώση, με τον τρόπο που διατύπωναν τις θέσεις και απόψεις τους αλλά και ανησυχία για το μέλλον τους και το μέλλον της Ευρώπης, στη συζήτηση που ακολούθησε.

Δεν έχει τόση σημασία να παρουσιαστούν τα εμπεριστατωμένα ιστορικά, δημοσκοπικά και τα άλλα στοιχεία που παρουσίασαν οι ομιλητές όσο ο απόηχος των συζητητών που επέμεναν για το μέλλον τους μέσα στην Ευρώπη και μεγαλύτερη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Συμπερασματικά η επιτυχία της εκδήλωσης δικαιώνει τους οργανωτές και ιδιαίτερα τον δραστήριο Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά προ πάντων δάσκαλο, καθηγητή Λουκά Τσούκαλη.

Ούτως ή άλλως έχει αποδειχθεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν οικονομία και σαν χώρα, μπορούν να λυθούν μόνο μέσα στην Ευρώπη και από την Ευρώπη.

Γι αυτό και εμείς επιμένουμε…..

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.