ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 12:50

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Ρουά Ματ σε 4 κινήσεις

0 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012, 09:30

Παραινέσεις προς τον αυριανό πρωθυπουργό


Κάθε φορά που ένα χαρτονόμισμα αλλάξει χέρι, το κράτος παίρνει ένα κομμάτι του, με τον ΦΠΑ. Στις δύο αλλαγές παίρνει το 40% και στις πέντε το 70%. Πρόσθετα το κράτος πιστώνεται για να πάρει στο τέλος του χρόνου και φόρο εισοδήματος από τα χέρια από τα οποία πέρασε το χρήμα. Το χρήμα αυτό το κράτος το ξαναβάζει στην κυκλοφορία με την μορφή μισθών, συντάξεων, προμηθειών, έργων κλπ.

Αυτόν τον απλό μηχανισμό που εγγυάται το επίπεδο της ζωής μας τον έσπασε ο Γιωργάκης σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ και τον κ. Σόϊμπλε. Την κυρία Μέρκελ δεν την αναφέρουμε καθότι ανύπαρκτη μαριονέτα των οικονομικών δολοφόνων που βάλθηκαν για μια ακόμη φορά να καταστρέψουν την Ευρώπη.

Το πρόσχημα ήταν το μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα της οικονομίας μας. Μπορώ να καταλάβω ότι το έλλειμμα αυτό θα μειωθεί αν κόψεις από τις δαπάνες του κράτους, δηλαδή αν κόψεις από μισθούς, συντάξεις, προμήθειες, εξοπλισμούς, περίθαλψη, σπατάλες κλπ. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως θα μειωθεί άμα κόψεις μισθούς και συντάξεις του ιδιωτικού τομέα ή αν αυξήσεις την φορολογία όλων ώστε να αρπάξεις τις πενιχρές οικονομίες και των πτωχών ακόμη.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, έμμεση και τεκμαρτή, δεν είναι ικανή να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα των μνημονίων και έχει ως εξής:
Έπρεπε να μειωθούν οι εισαγωγές αφού οι εξαγωγές σας είναι σχεδόν ανύπαρκτες και για τον λόγο αυτό μαζέψαμε τα λεφτά από την αγορά.

Το βιοτικό σας επίπεδο δεν ήταν συμβατό με τις δυνατότητες της οικονομίας σας και για τον λόγο αυτό ενεργοποιήσαμε την διαδικασία της φτωχοποίησης ώστε να το χαμηλώσουμε σε ρεαλιστικό μέγεθος

Πρέπει να πληρώσετε από το υστέρημά σας ένα μέρος του ελλείμματος μέχρις ότου πεισθούν οι πολιτικοί σας να μειώσουν το σπάταλο κράτος σας.
Πρέπει να τιμωρηθείτε γιατί τολμήσατε με τα δικά μας τα λεφτά να ζήσετε καλλίτερα από εμάς.

Εμείς βέβαια απαντάμε ότι η φτωχοποίηση κλείνει επιχειρήσεις, δημιουργεί ανέργους, μειώνει τα έσοδα του κράτους και ελάχιστα συμβάλει στην μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος. Εις μάτην όμως, ο Friz δεν ακούει ακόμη και όταν του λέμε ότι μάλλον μας χρωστά και ότι εν πάση περιπτώσει δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί την τιμωρία μας.

Άλλα μέτρα χρειάζονται για να βγούμε από την δύνη που μας έριξε εκείνος που έβλεπε στο ύπνο του λεφτά. Τα μέτρα είναι πολύ απλά και λίγα. Απαιτείται όμως ένας κοινός νους για να τα σκεφθεί και εκεί υπάρχει δυσκολία αφού η χώρα διαθέτει μόνο φωστήρες.

Αυτά τα μέτρα τα ξέρουμε λίγο πολύ όλοι αφού τα συζητάμε στις συντροφιές και στα καφενεία. Ακούστε όμως πως μου τα παρέθεσε ο Θρασύβουλας με εκείνη την λαϊκή αυθεντική μαγκιά που τον διακρίνει :

1. Κατάργηση της γραφειοκρατίας
Καταργείται το χαρτί. Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει απάνω του περισσότερα από ένα. Καταργούνται επίσης σφραγίδες και υπογραφές. Όλοι κρατούν μια κάρτα που έχει όνομα, επάγγελμα, διεύθυνσή και έναν αριθμό που κάνει για όλα. Ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, ανάληψη χρημάτων, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ομάδα αίματος και ότι άλλο χρειάζεται και υπογράφουν με το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Προσοχή να μην μπουν εξάρια και προκαλέσουμε τους καλόγερους.

2. Κατάργηση του Κράτους
Δίδονται αντιπαροχή σε ιδιώτες όλες η δημόσιες λειτουργίες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα ανταλλάγματα εφάπαξ (αέρας) και μηνιαίων δόσεων ή ποσοστών επί των κερδών.

3. Καταργείται ο φόρος των πτωχών

Το αφορολόγητο εκάστου μέλους των Ελληνικών οικογενειών ορίζεται έως τις 12.000 € με την προϋπόθεση ότι το ποσό αυτό θα καλύπτεται με αποδείξεις αγοράς Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Θα ορισθούν τρεις φορολογικοί συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα, ως ακολούθως : α) 10% για ποσό μέχρι τις 8.000 € μετά το αφορολόγητο εφόσον καλύπτεται από αποδείξεις αγοράς Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών β) 20% για ένα πρόσθετο ποσό μέχρι τις 10.000 € που χρησιμοποιήθηκε για αγορά εγχωρίων ή εισαγομένων προϊόντων ή δαπανών εντός της ΕΕ. γ) 30% για τα υπόλοιπα ποσά πέραν αυτών ή εκείνων που δεν καταναλώθηκαν και πήγαν στην αποταμίευση.

Η φορολόγηση των εταιρειών θα γίνει με έναν ενιαίο συντελεστή και θα εξαιρούνται από την φορολόγηση τα κέρδη που τοποθετούνται σε επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.
Η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή γίνεται κακούργημα, με ποινή φυλάκισης 20 ετών και δήμευση της περιουσίας του ενόχου και μάλιστα με διαδικασίες “express”.

4. Προστατεύουμε την εγχώρια παραγωγή
Το ΦΠΑ για προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται και προσφέρονται στην Ελλάδα από Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες ή εταιρείες των οποίων οι μέτοχοι είναι Έλληνες σε ποσοστό 51% τουλάχιστον θα περιορισθεί σε ένα μονοψήφιο αριθμό για τα είδη και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και σε ένα μεγαλύτερο για την πολυτελή κατανάλωση.

Το ΦΠΑ των εισαγομένων ακόμη και από τα κράτη ΕΕ θα ορισθεί στο πενταπλάσιο τουλάχιστον εκείνου που αφορά στα αντίστοιχα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Τα μέτρα θα ισχύσουν ακριβώς όπως θα εγκριθούν για τα επόμενα 30 χρόνια και θα απαιτείται δημοψήφισμα για την τροποποίησή τους.

Αυτά τα μέτρα δίκαια λογικά και χρήσιμα σε συνδυασμό με εκείνα που απαιτούνται για την αναθέρμανση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής καθώς και εκείνα για την ναυτιλία τον τουρισμό και την βιομηχανία θα μπορέσουν να αναζωπυρώσουν την οικονομία μας και να φέρουν ελπίδα στους ανθρώπους του τόπου μας. Πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε.

Δώστε μας πίσω την αξιοπρέπειά μας. Δώστε μας πίσω τη δουλειά μας.

Είναι αυτονόητο ότι οι εταίροι μας στην ΕΕ θα επιτρέψουν τις παρεκκλίσεις από τις κοινοτικές οδηγίες που θα απαιτηθούν προκειμένου αυτά τα μέτρα να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά, αφού ομολογημένα επιθυμούν το καλό μας, που τελικά φαίνεται πως είναι και δικό τους καλό.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.