ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 18:02

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Είμαστε Αδέλφια

0 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 17:27

Γράφαμε στις 28 Οκτωβρίου του 2021 με τίτλο «Αδιέξοδο στο Αιγαίο»: Ο Ταγίπ Ερντογκάν χρησιμοποιεί την εξωτερική πολιτική ως όπλο στην αντιπαράθεση του με τους Κεμαλικούς. Διευκρινίζαμε μάλιστα ότι με την αδιέξοδη εξωτερική πολιτική την οποίαν εφαρμόζει στο Αιγαίο, ο κ. Ερντογκάν επιδιώκει να υπερκεράσει τους στόχους των πολιτικών του αντιπάλων και να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή του τόπου του. Τα γεγονότα που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν την άποψη αυτή.

Ο κ. Ερντογκάν απεδείχθη εξαίρετος και διορατικός πολιτικός. Αποδέχθηκε τον νεωτερισμό των Νεότουρκων να μετατρέψουν το προσωνύμιο «Τούρκος» σε δηλωτικό εθνικής αναφοράς αλλά εκμεταλλεύτηκε σοφά και αποτελεσματικά την αντισυμβατικότητα του Κεμαλικού σχεδιασμού ένταξης των Νεότουρκων Σουνιτών στον Δημοκρατικό Δυτικό Ευρωπαϊκό πολιτισμό, αφού η άρνηση αυτού του πολιτισμού τους μετέτρεψε σε Νεότουρκους. Γιατί αυτή είναι η Αλήθεια. Εγκατέλειψαν μαζί με τον Χριστιανισμό και την Ελληνική γλώσσα των Βυζαντινών και υιοθέτησαν την βαρβαρική των Μογγόλων
Έφερε λοιπόν στο προσκήνιο το λαμπρό Οθωμανικό παρελθόν και στήριξε τον Μουσουλμανισμό ως τρόπο ζωής επιδεικνύοντας μάλιστα ηγεμονικές προθέσεις απέναντι στον Μουσουλμανικό κόσμο στα πρότυπα της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Νέο-Οθωμανισμός δεν είναι ουτοπία, είναι εργαλείο πολιτικής δράσης. Έτσι λοιπόν κυριάρχησε στην ανατολική Τουρκία, εκεί όπου στο γονιδίωμα των κατοίκων ανιχνεύεται και η Μογγολική καταγωγή των Ουιγούρων σε ποσοστό μέχρι 16%, αλλά κατάφερε να κρατηθεί υψηλά και στις περιοχές όπου υπερέχουν οι Κεμαλικοί με το Μογγολικό γονιδίωμα να μην ξεπερνά το 3%.

Αξιοπρόσεκτοι εν προκειμένω είναι οι ελιγμοί του στην προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή του στην απ’ εδώ μεριά, στις περιοχές της Μεσογειακής Τουρκίας, όπου η ανάμνηση της καταγωγής από τους Βυζαντινούς πληθυσμούς είναι πιο έντονη και περισσότερο διαδεδομένη.

• Εμείς δεν είμαστε φυλετικό κράτος διαλαλεί δοθείσης της ευκαιρίας, πρώτον για να υπενθυμίσει τον πολυεθνικό χαρακτήρα του πληθυσμού της χώρας αλλά και για επισημάνει τον καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα του Κράτους.

• Ένας είναι ο Αλλάχ και προφήτης του ο Μωάμεθ, απαντά σε στημένη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την Ποντιακή καταγωγή του. Ναι ρε είμαι Έλληνας Μουσουλμάνος. Απέφυγε να το πει καθαρά βέβαια, αλλά άφησε όλους να το καταλάβουν.

• Η Αγιά Σοφιά, είναι πολιτισμική μας κληρονομιά είπε όταν την μετέτρεψε σε Τζαμί υπονοώντας ότι αφού έχουμε Ελληνική καταγωγή είμαστε απόγονοι εκείνων που την έφτιαξαν, άρα είναι κληρονομιά μας και δικαιούμαστε να την χρησιμοποιούμε με την νέα μας πίστη. Υπογράμμισε μάλιστα την άποψη αυτή χρησιμοποιώντας το Ελληνικό όνομα της εκκλησίας: Αγιά Σοφιά.

Διερωτηθήκαμε τότε: Που το πάει ο κ. Ταγίπ; Μήπως δεν χρειάζεται πλέον την οξεία αντιπαράθεση του με την Ελλάδα; ή μήπως ωρίμασε η αναγκαιότητα να υπερπηδήσουμε τα αδιέξοδα και να δώσουμε τα χέρια προς το κοινό συμφέρον όλων των Ελλήνων, ένθεν και εκείθεν του Αιγαίου;

Τώρα έρχεται και μας λέει: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ». Ναι αγαπητέ Ταγίπ, αυτό είναι αλήθεια. Εσύ το ξέρεις, εγώ το ξέρω, μήπως όμως ήλθε η ώρα να το πούμε και στους άλλους.

Ποια άλλα επιχειρήματα έχεις όμως έτοιμα αγαπητέ Ταγίπ για να πείσεις το δύσπιστο ακροατήριο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Εγώ αυτό, το είμαστε αδέλφια, το ακούω να μου το λένε πολλοί «Τούρκοι» κάθε φορά που περνάω απέναντι αλλά Νεό-Τουρκοι Σουνίτες και Χριστιανοί κουβαλούν ακόμη μέσα τους το μίσος των εμφυλίων του 1821 και του 1922. Δεν ξεχνιούνται οι σφαγές. Ούτε της Τρίπολης ούτε της Σμύρνης. Γι’ αυτό τις έκαναν άλλωστε, για να μην ξεχαστεί το μίσος που γεννά η διαφορετικότητα. Αυτά είναι τα αδιέξοδα του φανατισμού.

Τι θα έλεγες να βάλεις να τα πούνε οι Κρητικοί Μουσουλμάνοι που κλαίνε ακόμη την μοίρα τους από την Έφεσο και την Αλικαρνασσό έως το Αϊβαλί ή οι Κύπριοι που ζήσανε μαζί αδέλφια στις ίδιες γειτονιές, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, μέχρι να τους χωρίσει ο ανθέλληνας Κίσινγκερ με την βλακώδη συνεργασία ενός Μουσουλμάνου Κρητικού (Ετσεβίτ) και ενός ηλίθιου Χριστιανού βασανιστή δικτάτορα (Ιωαννίδης).

Μήπως πρέπει να ανοίξεις τον τάφο του Μωάμεθ Β΄ στο Φατίχ Τζαμί όπου είναι θαμμένος ο Πορθητής μαζί με τους προγόνους του Κομνηνούς Αυτοκράτορες και τον Ιουστινιανό, έτσι για να δούνε όλοι τον σταυρό που κρατάει στο στήθος, και να μάθουν οι ανιστόρητοι ότι αυτός ο νεκρός ήταν ο 11ος απευθείας απόγονος του Ιωάννη Κομνηνού Τζελέπη, αδελφού του Ανδρόνικου, τελευταίου Κομνηνού Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

Πιο δύσκολο είναι να πείσεις τους Χριστιανούς μου έλεγε προ ετών ο φίλος Τούρκος Δημοσιογράφος, Αχμέτ Σενόβα. Εμείς οι Τούρκοι ξέρουμε αλλά δεν το λέμε γιατί σας φοβόμαστε, κι εγώ θα συμφωνήσω μαζί του, γιατί στην απ’ εδώ μεριά η άγνοια της ιστορίας έχει επίσημο εθνικό χαρακτήρα.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ένα Test DNA για να διαπιστώσουμε επιτέλους ότι είμαστε όλοι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό, με επιμιξία από Σλάβους, Αλβανούς, Αρμένιους, Άραβες, Χιττίτες και ολίγον από Ουιγούρους και γενικά από όσους πέρασαν από πάνω μας ή ήλθαν κάποτε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για να ζήσουν μαζί μας.

Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η επίθεση φιλίας δεν είναι απλά άλλος ένας από τους τακτικούς ελιγμούς σου προς παραπλάνηση των Αμερικανών και διευκόλυνση των Γερμανών φίλων σου. Αν πράγματι αγαπητέ Ταγίπ τα πράγματα είναι έτσι όπως φαίνονται τότε δώσε δείγμα. Άνοιξε την Ιερατική Σχολή της Χάλκης και δώσε πίσω τις περιουσίες που έκλεψαν ο Κεμάλ, ο Μεντερές και άλλοι από Σμυρνιούς και Κωνσταντινοπολίτες και Πόντιους και βάλε τα Ελληνικά σαν δεύτερη γλώσσα στο σχολείο για να ξαναπιάσουμε την άκρη που κάποτε χάσαμε, όταν ωριμάσουν τα πράγματα, μετά από λίγα χρόνια.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.