ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΜΑΙΟΥ 2024, 03:51

ΑΡΘΡΑ

Του Νίκου Γιαννιού

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Αμετανόητοι

0 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, 13:31

Ψευτόμαγκες με φτηνιάρικες εξυπνάδες, αλαζόνες με ευτελείς ειρωνείες και μεγαλομανείς ψεύτες με δηλητηριώδη λόγο εκχυδαΐζουν την πολιτική του τόπου μας. Το πως έγιναν όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι πρωταγωνιστές του Δημόσιου βίου, όλοι το ξέρουμε αλλά δεν το λέμε. Προκαλούν το γέλιο ναι, αλλά ταλαιπωρούν ταυτόχρονα και την δύσμοιρη πατρίδα.

Την σφαλιάρα που σε κάποιους έριξε ο Ελληνικός λαός την 21ης Μαΐου, κανείς δεν την περίμενε και προπαντός εκείνοι που την έφαγαν. Ήσαν βέβαιοι ότι θα κέρδιζαν τις εκλογές και η βεβαιότητα αυτή ήταν τόσο έντονη που έπαθαν σοκ. Έτσι άρχισε το παραλήρημα:

• Πρώτα οι βαρεμένοι, οι πεπεισμένοι για την ανωτερότητα του είδους τους. Εκείνοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί δεν επέλεξαν οι Έλληνες αυτούς που είναι, κατά την άποψή τους, οι πλέον κατάλληλοι, άριστοι, τίμιοι και προοδευτικοί: Ο Λαός έπαθε παράκρουση. Υποφέρει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, δήλωσε περισπούδαστα ένας ξερόλας, εντελώς ακατάλληλος να ασχολείται με την πολιτική.

• Μετά ο αρχηγός επέλεξε να κατηγορήσει τους άλλους για την δική του την προσωπική αποτυχία. Δεν φταίμε εμείς, αλλά τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου (τρομάρα τους!) που δεν συναίνεσαν στην δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.

Εμείς πάθαμε παράκρουση που δεν τους ψηφίσαμε και για την ήττα τους φταίνε οι άλλοι και όχι σαχλαμάρες που εκστόμισαν αντί πολιτικού λόγου, ο δε αρχηγός τα έπαιξε.

Πράγματι φαίνεται πως ξέχασε ότι έπρεπε να έλθουν πρώτο κόμμα για να αναζητήσουν κυβερνητική συνεργασία, εκτός βέβαια αν σκεφτόταν να κάνει κυβέρνηση ηττημένων, παρόλον ότι μας διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Ξέχασε επίσης ότι δεν φρόντισε να δημιουργήσει, ως πεφωτισμένος, τις συνθήκες σύγκλισης των αριστερών και αριστερόστροφων κομμάτων και κομματιδίων προ των εκλογών. Εκείνο το 53,47% που έλαβε η αριστερή διασπορά, στις εκλογές που έχασαν το 2019, δεν τον δίδαξε τίποτα;

Φταίνε οι άλλοι λοιπόν. Φταίνε διότι δεν υπάκουσαν στην εντολή του να συνεργαστούν. Μπούρδες. Εδώ όποιος θέλει γελάει. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο Μεσσίας επέλεξε την απλή αναλογική πριν πέσει η κυβέρνησή του, το 2019, για να μην επιτρέψει εύκολη δεύτερη τετραετία στον πολιτικό του αντίπαλο.

Δεν είναι ο πρώτος που το κάνει. Έχουν προηγηθεί ο Αντρέας και ο Σημίτης. Μάλιστα δήλωσε με απολογητική διάθεση, ότι ήταν λάθος η επιλογή αυτή διότι αποδείχτηκε ότι ο πολιτικός κόσμος δεν είναι ακόμη ώριμος στον τόπο μας για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ομολόγησε το λάθος του την μια μέρα και έβαλε τον ξάδελφό του την άλλη να το πάρει πίσω: Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η απλή αναλογική είναι το καλύτερο για τον τόπο μας εκλογικό σύστημα, δήλωσε μόλις την επομένη ο Γεώργιος Τσίπρας στην εκπομπή του κ. Κουβαρά, στην ΕΡΤ. Λέμε ξελέμε και τι μ’ αυτό, προοδευτικοί είμαστε ότι θέλουμε κάνουμε και λέμε.

Ανατσουτσουρώθηκε και ο άλλος ο δεύτερος δελφίνος, ο φέρελπις διάδοχος του Αντρέα που είδε την εκλογική ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ ως ευκαιρία εκτίναξης για τον ίδιο και την παρεούλα του και αρνείται κάθε μορφής συνεργασία με το πρώτο κόμμα όχι μόνο τώρα αλλά και μετά τις δεύτερες εκλογές ακόμη κι αν η ΝΔ εξασφαλίσει 149 - 151 έδρες. Τρέλα. Ποιος νοιάζεται για την ανάγκη της χώρας να έχει κυβέρνηση. Γαία πυρί μιχθήτω. Κάποιοι κοιτάζουν μόνο την προσωπική τους επιτυχία, την καριέρα τους.

Ο Λαός κατεδίκασε την 21 Μαΐου τον φτηνό λαϊκισμό, τον δηλητηριώδη λόγο και την δαιμονοποίηση του αντιπάλου, αλλά αυτοί επιμένουν. Μία από τα ίδια λες κι έχουν τον ίδιο δάσκαλο: «Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη» , «Μητσοτάκης ΑΕ», «Όχι παντοδυναμία στον Μητσοτάκη» και λοιπά φαιδρά που δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Εφιάλτης ο κ. Μητσοτάκης. Προσπαθούν να φοβίσουν τον λαό. Για γαρνιτούρα βέβαια φόρτωσαν και λίγους φόρους στους έχοντες και κατέχοντες και υποσχέθηκαν απλόχερες αυξήσεις σε όλους. Τζάμπα μάγκες. Άσε που ζητάνε και κατάργηση του φράχτη στον ‘Έβρο. Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δώσετε.

Μαθητευόμενοι μάγοι και θαυματοποιοί που φιλοδοξούν, με βρώμικα ψέματα και γελοίες υπερβολές, να γίνουν κλέφτες των ονείρων των φτωχών:

Έλα εδώ, στάσου, άκουσε τι θα σου πω. Η φωνή του φιδιού συριστική, υπόκωφη, γοητευτική, σχεδόν ερωτική: Θα σου δώσω, θα σε φτιάξω, θα σε βολέψω….

Αμετανόητοι! Ο Ντόριαν Γκρέϋ και ο Αστραπόγιαννος συναγωνίζονται στην μπαρούφα με στόχο να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς ισχυρή κυβέρνηση. Γιατί άραγε;

Τυχοδιώκτες με έπαρση. Δεν είναι σε θέση να πείσουν κανένα πια. Σαράντα χρόνια ψέματα και ταξίμια. Άλλα λένε και άλλα κάνουν:

Μαζί τα φάγαμε είπαν οι μεν αλλά τον λογαριασμό τον πληρώσαμε εμείς. Με έναν νόμο και με ένα άρθρο θα τα βόλευαν όλα οι άλλοι και μας φόρτωσαν το 3ο μνημόνιο με δέσμευση της περιουσίας των Ελλήνων, Δημόσιας και Ιδιωτικής για 100 χρόνια.

Άλλο χρειάζεται η Πατρίδα παιδιά. Ξυπνήστε και μην πλακώνεστε ποιος θα έλθει δεύτερος, γιατί την άλλη φορά θα έλθετε και οι δύο τρίτοι.

Αφήστε τα καραγκιοζιλίκια και κοιτάξτε να βάλετε πλάτη. Η επόμενη Βουλή πρέπει, με αυξημένη πλειοψηφία, τουλάχιστον 180 ψήφων, να στείλει στην ΧΑΓΗ την Ελληνοτουρκική διαφορά για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και να απαλλάξει την παιδεία μας από το βαρίδι του άρθρου 16 του Συντάγματος που της φόρτωσε η άθλια πολιτική σκοπιμότητα και η σάπια οικογενειοκρατία των ελληνικών Πανεπιστημίων. Φροντίστε να είστε παρόντες στο προσκλητήριο. Οι καιροί είναι χαλεποί. Μακριά γαϊδούρα και παίρνω αμπάριζα και βγαίνω ΤΕΛΟΣ.

Έσσεται ήμαρ. Ραντεβού στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με ευθύνη και σύνεση. Ψηφίζουμε για την Πατρίδα. Ψηφίζουμε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.