ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, 21:33

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Παρακολουθήσεις - Aυτονόητον και παραπλάνηση

0 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 10:05

Ναι το αυτονόητον σκοτώνει την φαντασία όσων επιχειρούν να το αποφύγουν, να το καταρρίψουν ή να μας παραπλανήσουν διαστρεβλώνοντας το και τους οδηγεί σε ανοησίες και κακογουστιές. Και ποιο είναι το αυτονόητον;

Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι έχουμε μια Εθνική υπηρεσία πληροφοριών ή οποία αν μη τι άλλο έχει ως αποστολή να συλλέγει πληροφορίες και πληροφορίες συλλέγεις ρωτώντας και στήνοντας αυτί. Είναι απαραίτητο κομμάτι του Κράτους και όχι παρακράτος όπως θέλει να την παρουσιάζει η αριστερά. Την χρησιμοποίησαν και αυτοί όταν ήλθαν στην εξουσία μα τώρα κάνουν πως δεν το θυμούνται. Αυτό κάνουν λοιπόν όσοι εργάζονται εκεί, μαζεύουν πληροφορίες και το κάνουν με την βούλα, με τον νόμο δηλαδή. Και τι λέει ο Νόμος;

Ο Νόμος λέει λοιπόν ότι πρέπει να κάνουν αιτιολογημένη αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα να τους επιτρέψει για λόγους Εθνικού συμφέροντος να παρακολουθήσουν κάποιον και ο εισαγγελέας αν πεισθεί ότι συντρέχουν οι λόγοι που προσδιορίζονται από τον Νόμο, θα τους επιτρέψει να το κάνουν διαφορετικά το αίτημα θα απορριφθεί.

Αυτή η ομάδα υπαλλήλων του Κράτους λοιπόν είναι οι εντεταλμένοι να στήσουν αυτί με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο και να ακούσουν τους ξένους που βρίσκονται στον τόπο μας νόμιμα ή παράνομα, διπλωμάτες ή κατασκόπους, για να μάθουν αν και πως επιβουλεύονται την ασφάλεια και την προκοπή του τόπου μας, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά που διαχειρίζεται απόρρητα και άκρως σημαντικά θέματα της εξουσίας, ώστε να προλάβει η Κρατική μηχανή με τα μέσα που διαθέτει ενδεχόμενες κακοτοπιές.

Βλάβες και απώλειες δηλαδή από λάθη ή εσκεμμένες ενέργειες που μπορεί να υπαγορεύσουν υστερόβουλες προθέσεις για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων ή την ικανοποίηση χαμερπών επιδιώξεων. Ακόμη και αποφάσεων και ενεργειών που μπορεί να οφείλονται σε εκβιασμό ή απειλή ή εξαγορά από κάποιο κέντρο εξουσίας, ημεδαπό ή αλλοδαπό ή από κάποιον δυνατό και αδίστακτο επιχειρηματία ή τέλος κακοποιό. Η ΕΥΠ λειτουργεί αυτοβούλως αλλά υπόκειται εις τον έλεγχο του Πρωθυπουργού της χώρας και είναι αυτονόητον ότι από τον αυτόν ελέγχεται η νομιμότητα, η αρτιότητα και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών της.

Παρακολουθήσεις κάνει επίσης νόμιμα και η αστυνομία αλλιώς πως θα έπιαναν τους κακοποιούς, τους τρομοκράτες και τους λοιπούς παραβατικούς που ταλαιπωρούν και βλάπτουν καθημερινά την κοινωνία μας. Ακόμη και τους επίορκους κρατικούς λειτουργούς που κάθε τόσο πιάνονται στα πράσα, ώστε να γίνει κάθαρση, όπως αυτές τις ημέρες στον χώρο της Αστυνομίας.

Αυτά όσον αφορά στις ανάγκες του Κράτους αλλά ανάλογες ανάγκες έχουν και οι επιχειρήσεις, τα κόμματα και λοιπές οργανωμένες ομάδες ανθρώπων, ως και απλοί πολίτες. Ανάγκη πληροφοριών τελικά έχουν όλοι: για την δουλειά τους, την σταδιοδρομία τους, την ζωή τους, την ύπαρξή τους τελικά. Ή ανάγκη αυτή δημιούργησε τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών. Έτσι λοιπόν αποκτήσαμε τους Ντέντεκτιβς οι οποίοι εργάζονται νόμιμα. Αυτοί θα παρακολουθήσουν την γυναίκα σου αν τους το ζητήσεις για να δεις αν ξενοκοιμάται, τον ανταγωνιστή του ο βιομήχανος για να μάθει τι ετοιμάζει στην αγορά και ο πολιτικός ενδεχομένως τους πρωταγωνιστές των αντιπάλων κομμάτων για να ελέγξει την τιμιότητά ή την αφοσίωσή τους στο καθήκον. Οι ντέντεκτιβς είναι νόμιμοι τα μέσα που χρησιμοποιούν επίσης πωλούνται στην ελεύθερη αγορά νόμιμα, αλλά οι παρακολουθήσεις είναι παράνομες που νομιμοποιούνται όμως αμέσως και χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά μέσα, αν πιάσουν κάποιον στα πράσα.

Γίνονται λοιπόν παρακολουθήσεις, νόμιμες και παράνομες: κινητών τηλεφώνων με έξυπνα λογισμικά, σταθερών με κοριούς και βραχυκυκλώματα στα ΚΑΦΑΟ, χώρων με κάμερες, κινήσεων με GPO, αλλά και φυσικές παρακολουθήσεις από πράκτορες, ρουφιάνους και χαφιέδες και φυσικά με τους δορυφόρους που κάποιοι όπως κι εμείς έχουν. Έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Οποία υποκρισία. Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον και όποιος δεν παρακολουθεί κανένα είναι ένας ακόμη βλάκας παρακολουθούμενος. Σκέψου αγαπητέ φίλε που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις αυτό το πόνημα, ότι:

Αν κάποιοι πρωθυπουργοί του παρελθόντος παρακολουθούσαν τους υπουργούς τους, τότε ο γνωστός Άκης και κάποιοι άλλοι σαν αυτόν δεν θα τα είχαν αρπάξει από τα υποβρύχια που έγερναν, από τα ροζ Μπόινγκ, από τους Γαλλικούς πυραύλους EXOCET από τα Κυπριακά πλοία, από τα βαγόνια με λάθος άνοιγμα τροχών, από το Τραμ και παλαιότερα το από εισαγόμενο καλαμπόκι και την τράπεζα Πειραιώς. Για να μην πω για τα PAMPERS που τα είδαμε από την τηλεόραση γιατί κάποιος φρόντισε να τραβήξει παρανόμως (sic) ένα βίντεο ή τις πρόσφατες σακούλες Καλογρίτσα που πήγαιναν σε γνωστή διεύθυνση και μέλει να δούμε τις αποδείξεις εις το αμέσως προσεχές μέλλον .

Όλα αυτά μαζί αποτελούν το αυτονόητο που όχι μόνο αγνόησε και περιφρόνησε η αντιπολίτευση αλλά προσπάθησε να μας παραπλανήσει με γελοία τεχνάσματα, στην συνέχεια της αποκάλυψης της ΝΟΜΙΜΗΣ παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και τον λανθασμένο εκ μέρους του χειρισμό του θέματος.

Έτσι λοιπόν στρατολογήθηκαν παλιοφυλλάδες που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται εφημερίδες και πρόθυμοι λασπο-εξοτευτές που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και άρχισαν οι δήθεν διαρροές αφού αποδεικτικά στοιχεία για άλλες παρακολουθήσεις δεν υπάρχουν.

Μίλησαν για παρακολουθήσεις παράνομες και όταν η κυβέρνηση έστειλε το θέμα στην δικαιοσύνη άλλαξαν τακτική.

Έτσι λοιπόν ακούσαμε στην Βουλή ότι ο κ. Ράμμος, Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, με επιστολή του πληροφόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παρακολουθούνται ΝΟΜΙΜΑ βέβαια από την ΕΥΠ ένας Υπουργός και πέντε στρατιωτικοί, εκ των οποίων δύο που χειρίζονται θέματα εξοπλισμών. Βέβαια στο χαρτί ο κ. Ράμμος δεν έγραφε ονόματα, απλά επιβεβαίωνε ότι παρακολουθούνται εκείνοι για τους οποίους ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει με αίτησή του επιβεβαίωση ενδεχόμενης παρακολούθησής τους. Και πέτυχε 6 στα 6, ο αθεόφοβος, έτσι τον ακούσαμε να λέει κοπτόμενος. Το ερώτημα που γεννιέται τώρα είναι πως του ήλθε του κυρίου Τσίπρα να ρωτήσει συγκεκριμένα για αυτούς του έξι και όχι για άλλους. Ήταν αυτό απλά ένα ακόμη ψέμα ή αποτέλεσμα έμπνευσης, οράματος ή διαρροής απορρήτου υλικού. Θα δείξει βέβαια η εξέλιξη της υπόθεσης ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Εκείνο που ενδιαφέρει εν προκειμένω είναι γιατί ενόχλησαν την αντιπολίτευση αυτές οι παρακολουθήσεις, αν έγιναν βέβαια και δεν είναι μούφα, αφού είναι όπως αναφέρεται τόσο στην επιστολή του κ. Ράμμου όσο και στην αίτηση του κ. Τσίπτρα ΝΟΜΙΜΕΣ. Δεν αρέσει το νόμιμο ή κάποιοι φοβούνται τον Νόμο; Όποιος είναι τίμιος και νομοταγής και δεν έχει να κρύψει τίποτα, δεν φοβάται τις παρακολουθήσεις ούτε τις ΝΟΜΙΜΕΣ ούτε τις παράνομες. Τι φοβόσαστε βρε καλόπαιδα λοιπόν και γιατί;

Καταλήγουμε σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε ήδη ο λόγος για τον οποίον η ΕΥΠ παρακολούθησε ΝΟΜΙΜΑ τον κ. Ανδρουλάκη και εύχομαι οι Βέλγοι να μην άκουσαν τίποτε παράξενο στις συνομιλίες του. Ο Πρωθυπουργός εντούτοις απέλυσε τους κυρίους Κοντολέωντα και Δημητριάδη μόνο και μόνον επειδή δεν τον είχαν ενημερώσει σχετικά, για την παρακολούθηση ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου του οποίου η παρακολούθηση μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα, όπως και έγινε. Οι άνθρωποι έκαναν βέβαια το καθήκον τους μέσα στα πλαίσια του Νόμου για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, αλλά αγνόησαν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τους έξι που ανέφερε ο κ. Τσίπρας: Χατζιδάκη, Φλώρο, Λαλούση, Λιακόπουλο, Λάγιο και Αλεξόπουλο, αν όντως τους παρακολούθησαν. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΝ, τα λοιπά είναι φτηνός λαϊκισμός προς άγραν των ψήφων των ηλιθίων εν όψει εκλογών με την συνεργασία καθώς λέγεται ανόμων συμφερόντων που διαγκωνίζονται στην σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης, για την συμμετοχή τους στην μοιρασιά του ΕΣΠΑ. Ονόματα δεν λέμε, μπορεί να μας συμβεί κανένα ατύχημα. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Εκλογές έρχονται και θα ακούσουμε πολλά σάπια, ειδικά από τον επίορκο και αντιδημοκρατικό λαϊκισμό του αλύτρωτου δογματικού φανατισμού. Μα τα άπλυτά τους θα βγουν στην φόρα, γι’ αυτό δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς. Είναι και αυτό ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.