ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 00:38

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας

1 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 17:19

Τι ήλθε και μας είπε δηλαδή ο κύριος Όλαφ Σόλτς προχθές: Ότι δεν είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας στην επικράτεια μέλους του ΝΑΤΟ από άλλο μέλος του ιδίου οργανισμού. Μα αυτό είναι το αυτονόητο. Το αντίθετο αποτελεί γελοιότητα, το κατανοούν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Τέλος πάντων. Δεν μας είπε όμως κάποια άλλα επίσης αυτονόητα, τα οποία εμείς περιμέναμε να ακούσουμε, όπως:

1. Ότι η Γερμανία, καταδικάζει απερίφραστα τις παραβατικές συμπεριφορές και τις απειλές της Τουρκίας και υπόσχεται να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει την ίδια θέση και πρόσθετα να πάρουμε όλοι μαζί την απόφαση ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης θα σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας και θα πολεμήσουμε τους Τούρκους μαζί της, προασπιζόμενοι τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

2. Ότι η Γερμανία θα μεριμνήσει να πάρουμε κοινή απόφαση να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα της Ε.Ε, επεκτείνοντας εκείνα των χωρών μελών της στα 12 ναυτικά μίλια και να στηρίξουμε την απόφαση αυτή ακόμη και δια των όπλων αν χρειαστεί.

3. Ότι θα ανακηρύξουμε όλοι μαζί την ΖΟΕ της Ε.Ε, επεκτείνοντας εκείνες των κρατών που την αποτελούν, όπως ορίζει το διεθνές ναυτικό δίκαιο και θα την επιβάλουμε στα όμορα κράτη ακόμη και δια των όπλων αν την αμφισβητήσουν λόγω ή έργω έμπρακτα.

4. ‘Ότι θα λάβουμε κοινή απόφαση ολικής απαγόρευσης πώλησης όπλων και τεχνολογίας προς την Τουρκία εφόσον αυτή συμπεριφέρεται ως τρομοκράτης στο Αιγαίο, την ευρύτερη ανατολική μεσόγειο αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη και ότι η άρση αυτής της απαγόρευσης θα γίνει μόνο με ομοφωνία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν είπατε τίποτα από όλα αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε, κύριε Καγκελάριε. Αντιθέτως μάλιστα όταν ερωτηθήκατε για τα σύγχρονα υποβρύχια που ετοιμάζεστε να παραδώσετε εσείς οι Γερμανοί σύμμαχοί μας στην Τουρκία, απαντήσατε «μα αυτή είναι μια υποχρέωσή μας η οποία απορρέει από σχετικό συμβόλαιο».

Άντε μπράβο παιδιά. Και το συμβόλαιο αυτό σας έβαλαν κάποιοι με το ζόρι να το υπογράψετε; Γιατί το κάνατε; τι τα θέλει η Τουρκία τα υποβρύχια στο Αιγαίο; Σε αυτή την θάλασσα υπάρχουν 2.500 Ελληνικά νησιά και δεν είναι καθόλου λογικό να κόβουν βόλτες ανάμεσά τους τα Τουρκικά υποβρύχια. Τα πολεμικά αυτά εργαλεία αποτελούν και στηρίζουν την ήδη δεδηλωμένη απειλή πολέμου της Τουρκίας εναντίον μας.

Δηλαδή κύριε Σόλτς ήλθατε εδώ στο σπίτι μας να μας πείτε ότι θα δώσετε στους Τούρκους αυτά τα υποβρύχια με τα οποία θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους και θα μας έλθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ; Μπράβο σας κύριε Καγκελάριε, άλλωστε, όσοι έχουν γνώση της ιστορίας δεν εκπλήσσονται από αυτή την συμπεριφορά σας. Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που μας κάνετε ζημιά.

Τον στρατηγό Otto Liman Von Sanders τον στείλατε κάποτε σύμβουλο των Οθωμανών στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ο κύριος αυτός έπεισε τον Κεμάλ να κάνει θρησκευτική κάθαρση στην μικρά Ασία εξολοθρεύοντας τους Χριστιανικούς πληθυσμούς με τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μεριμνήσατε να καταστρέψετε εκατοντάδες Ελληνικά χωριά, να εκτελέσετε με βάναυσο, ακόμη και με απάνθρωπο τρόπο χιλιάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, να λεηλατήσετε τις παραγωγικές πηγές μας, ώστε να πεθάνουν επίσης χιλιάδες από πείνα και τέλος να αρπάξετε τον πλούτο της χώρας υπό μορφή δανείου. Ακόμη μας χρωστάτε κύριε Σολτς κι ας έχουν περάσει από τότε σχεδόν 80 χρόνια από τότε και εξακολουθείτε να κάνετε την πάπια. Να προσθέσω ότι στην κρίση του 2008 εμείς πληρώσαμε την απληστία των τραπεζών σας, άδικα, με το βιος μας για άλλη μια φορά.

Αλήθεια γιατί μας ήλθατε επίσκεψη κύριε Σόλτς. Δεν ήλθατε ασφαλώς να μας αποκοιμίσετε ψιθυρίζοντας το αυτονόητο, ούτε να μας περιγελάσετε αποσιωπώντας περιφρονητικά τις υπέρογκες υποχρεώσεις σας απέναντι σε αυτόν τον λαό που τόσα έχει υποφέρει εξαιτίας σας.

Κάτι άλλο έχετε κατά νου ασφαλώς. Μήπως σας άνοιξε την όρεξη το μεγάλο απόθεμα φυσικού αερίου που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας σε αυτή την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση ή το άφθονο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που κρύβουν στα σπλάχνα τους οι Ελληνικές θάλασσες; Λέω μήπως, μιας και πάλι καταφέρατε να δημιουργήσετε με την συνήθη γερμανική απληστία καινούργια ανάγκη. Η στάση σας απέναντι στην νέα κρίση φαντάζει ακατανόητη και δεν γίνεται πιστευτή. Είπατε ναι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ όταν γνωρίζατε ότι αυτό θα προκαλούσε έντονη Ρωσική αντίδραση. Είπατε ναι στα μέτρα κατά του γνωστού δικτάτορα Πούτιν, ο οποίος μέχρι τώρα δεν σας ενοχλούσε, ενώ γνωρίζατε ότι θα σας κόψει το αέριο. Τι συμβαίνει; Που το πάτε;

Μήπως η νέα αυτή ανάγκη μεθοδεύτηκε για να σας επιτραπεί ο επανεξοπλισμός της χώρας σας. Μας επιφυλάσσετε μήπως μία από τα ίδια όπως φοβόταν η κυρία Θάτσερ το 1990 που αντιστεκόταν στην επανένωση της;

Αυτά που σας είπε ο Πρωθυπουργός μας τα ακούσατε; Τα καταλάβατε; Τα κοροϊδίλικια τελειώσανε. Ταχθείτε ανεπιφύλακτα με τον πολιτισμό. Τηρείστε τις υποχρεώσεις σας απέναντί μας, δώστε περιεχόμενο και έμπνευση στην Ευρώπη, μεριμνήστε ώστε να ολοκληρωθεί η ΈΕ και μην ετοιμάζεστε για νέα καουμποϊλίκια.

Σας συμβουλεύω να μην το αποτολμήσετε κύριε Σολτς θα μας βρείτε πάλι εμπρός σας όπως και τότε. Εμείς εδώ σε αυτόν τον τόπο ξέρουμε να λέμε ΟΧΙ.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Πολύδροσος 05.11.22
Πέστα χρυσόστομε!Σκίστους!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.