ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 09:51

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Αστοχίες και αδικίες των καιρών και των ανθρώπων

0 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 20:17

Ναι και αστοχίες υπάρχουν και λάθη εντοπίζουμε στο κυβερνητικό έργο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά. Λάθη δεν κάνουν μόνον εκείνοι που δεν κάνουν τίποτε. Λάθη και αστοχίες, ψήγματα βέβαια μπροστά σε ένα τεράστιο και επιτυχές κυβερνητικό έργο που συχνά μας εκπλήσσει με την αποτελεσματικότητά του.

• Για πρώτην φορά έχουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με άμεσα, απτά και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

• Άκρως επιτυχής είναι και η διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, με το οποίο ο Πόντιος παρανοϊκός γείτονας δικτάτωρ επιχειρεί να εκβιάσει την Ευρώπη, αλλά και να παραβιάσει τον δημοκρατικό πολιτισμό των Χριστιανών Ευρωπαίων.

• Πολύ καλή αξιολογείται και η διαχείριση της πανδημίας. Την ήλεγξαν οι πολιτικοί μηχανισμοί και την περιόρισαν με ιδιαίτερη επιμέλεια ώστε να μην δημιουργηθούν ιδιαιτέρως βλαπτικές για την οικονομία συνθήκες.

• Απίστευτα επιτυχής είναι επίσης η ψηφιοποίηση του Κράτους και η δι’ αυτής εξυπηρέτηση μας, ειδικά στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της κοπιαστικής καθημερινότητας.

• Εντυπωσιακή τέλος είναι και η διαχείριση της οικονομίας του τόπου μας, λένε τα αντικειμενικά στοιχεία και μάλιστα εν μέσω μια διαρκούς πολυεστιακής οικονομικής κρίσης.

Πως λοιπόν μπορούμε να βγούμε και να γράψουμε για τις μικρές κυβερνητικές αβλεψίες, όταν γνωρίζουμε ότι εκεί έξω είναι έτοιμοι ντοπαρισμένοι και καραδοκούν την ευκαιρία, πρόθυμοι κανίβαλοι, να κατασπαράξουν όποιον γίνει στόχος.

Ας είχε τουλάχιστον ο τόπος μας μια αν όχι καλή, έστω υποφερτή αντιπολίτευση να πράττει το αυτονόητο, την συνταγματική της υποχρέωση, να ελέγξει δηλαδή , να εντοπίσει τα λάθη, να φέρει εποικοδομητικές προτάσεις. Δυστυχώς ένας υφέρπων λαϊκίζων φασισμός μετερχόμενος ψευδών και ύβρεων στοχεύει μόνο στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο και επιχειρεί να πλανίσει αφελείς και να αποπλανήσει την ψήφο των ηλιθίων και λοιπών ευάλωτων βροτών.

Σήμερα όμως, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις αυτή την μικρή κάμψη του κυβερνώντος κόμματος στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος και μάλιστα με μοναδικό θέμα δυσαρέσκειας τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες παράγει σε ολόκληρη την Ευρώπη ο πόλεμος, αυτός ο ηλίθιος πόλεμος τον οποίον έφερε στην πόρτα μας η αλαζονεία ενός άλλου βαρεμένου δικτάτορα, έχω να πω κάτι και θα το πω, γιατί ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσει.

Από την εποχή του Σπύρου Μαρκεζίνη δεν έχει υπάρξει άλλος τόσο επιτυχημένος και αποτελεσματικός υπουργός των οικονομικών. Όλοι μετά από αυτόν, ανεξαρτήτως κόμματος, επιχειρούν να μαζεύουν χρήματα για την εξυπηρέτηση του κρατικού προϋπολογισμού, με κάθε διαθέσιμο μέσο και τέχνασμα. Συνήθως στοχεύουν εκείνους που έχουν αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο αφού οι γενικές φορολογικές ρυθμίσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Το άσχημο είναι ότι ορισμένες ρυθμίσεις βλάπτουν και μάλιστα ενίοτε χωρίς λόγο και κάποιους φτωχούς.

Ο με την ποιητική ονομασία, φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στα τρόφιμα και στις υπηρεσίες πληρώνεται από όλους, έχοντες και μη έχοντες ενώ η εφαρμογή των τεκμηρίων δεν είναι απλώς άδικη, αλλά ηλίθια και ανήθικη, αφού πολλές φορές με αυτά φορολογούνται ανύπαρκτα εισοδήματα.

Σήμερα όμως θα εστιάσω σε λίγα θέματα που αφορούν σε μια συγκεκριμένη τάξη ανθρώπων. Την εντοπίζουν με το άχρωμο τοπικό προσδιορισμό «Μεσαία» τάξη, δηλαδή η υπάρχουσα μεταξύ των δύο άκρων των οποίων οι εκπρόσωποι είναι και πολιτικοί πρωταγωνιστές στον τόπο μας. Παλαιότερα την έλεγαν αστική και ενίοτε μικροαστική, αλλά έγινε στόχος της χλεύης και του μίσους της ανιστόρητης αριστεράς.

Την είπαν μπουρζουαζία ή Δεξιά και την κυνήγησαν σε δύο γύρους μέχρι σήμερα και ίσως γι αυτό της άλλαξαν το όνομα. Θέλησαν να την κάνουν πιο συμπαθητική και να την προσεταιριστούν αφού την χρειάζονται στις επώδυνες και ασυνήθιστες για αυτούς δημοκρατικές διαδικασίες της άοπλης αναζήτησης της εξουσίας.

Μεσαία ή Αστική, η τάξη αυτή των ανθρώπων αποτελείται από νοικοκύρηδες. Είναι εκείνοι που στηρίζουν το ήθος και την παιδεία στον τόπο μας. Είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι που εργάζονται και παράγουν. Είναι εκείνοι που όταν φεύγουν από την ζωή αφήνουν πίσω τους πλούτο και μορφωμένους απογόνους. Είναι εκείνοι που κρατούν τις σημαίες στις επάλξεις, εκείνοι που αντιστέκονται στα χαρακώματα, εκείνοι που κοσμούν το έθνος των Ελλήνων. Είναι τέλος εκείνοι που στο μακρινό παρελθόν είχαν το δικαίωμα της ταφής εντός των τειχών. Εκείνοι των οποίων δηλαδή η Πολιτεία ανελάμβανε την υποχρέωση να φυλάξει τον τάφο τους ώστε να γίνει αναγνωρίσιμο σήμα ανδρός.

Το είπε κατ΄ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πλέον επιτυχημένος πρωθυπουργός από όσους γνώρισα στην διάρκεια της ζωής μου. Προσοχή στην Μεσαία τάξη. Μάλιστα κύριοι, οφείλετε να επανορθώσετε. Εμείς πληρώσαμε την ζημιά που δημιούργησε ο λαϊκισμός, η ανικανότητα και τα κλεφτρόνια που αποδεδειγμένα άσκησαν στο πρόσφατο παρελθόν εξουσία στον τόπο μας. Απαλλάξετέ μας τουλάχιστον από τις ηλίθιες και άθλιες ρυθμίσεις του πρόσφατου παρελθόντος, που το διαχειρίστηκαν ανίκανοι, λαμόγια και απροσάρμοστοι.

Στηρίξτε κύριοι την μεσαία τάξη κι αν δεν μπορείτε να της δώσετε πίσω εκείνα που αδίκως και ενίοτε ηλιθίως της πήρατε σταματήστε τουλάχιστον να τις παίρνεται ακόμη. Έχουμε πλέον φτάσει στα όριά μας.

Μας πήρατε τις συντάξεις, λεηλατήσατε και καταστρέψατε τα ταμεία μας, υπερφορολογήσατε τις περιουσίες μας, τα σπίτια και τις περιουσίες μας, τα αυτοκίνητά μας, τα εισοδήματά μας, στοχοποιήσατε τις δουλειές μας. Έχω ακούσει επανειλημμένως τον πρωθυπουργό να αναφέρεται θετικά στο θέμα αλλά οι υπουργοί του μάλλον δεν τον άκουσαν. Έτσι προέκυψε κύριοι η κάμψη στις προτιμήσεις των πολιτών. Δεν ακούτε εμάς, ακούστε τουλάχιστον τον Πρωθυπουργό της χώρας, εκείνος ξέρει.

Θεωρώ τον αρμόδιο για την οικονομία υπουργό μας αρκετά καλό, αλλά ανεπαρκή. Περιορίζεται σε έναν άχρωμο ρόλο λογιστή και φαίνεται ότι δεν είναι ικανός να δώσει τον απαιτούμενο πολιτικό χαρακτήρα στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ώστε να είναι και δίκαια, εκτός από επαρκή και αποτελεσματικά. Δε μπορεί όπως φαίνεται επίσης να εντοπίσει, ούτε εκείνα που χρειάζεται και απαιτεί η κοινωνία των πολιτών και ειδικά η κακοποιημένη μεσαία τάξη και μάλιστα στην τρίτη ηλικία που σήμερα αναζητά ματαίως ανάσες. Ναι τα καλά γεράματα μας τα χρωστάτε.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.