ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 14:39

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

ηρβμέοΝ 71 - 17 Νοέμβρη

1 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 18:04

Το διαβάζεις ανάποδα κι αν δεν μπορείς το βάζεις μπροστά στον καθρέπτη και διαβάζεις μέσα απ’ το γυαλί. Έτσι διάβασαν οι Άραβες και τις πινακίδες των Ελληνικών πόλεων όταν κατέλαβαν την Αίγυπτο. Η Νάουσσα την οποία τώρα την γράφουμε με ένα (σ) για λόγους οικονομίας, έγινε Ασσουάν, το λιμάνι «Δίας» έγινε Πόρτ Σάϊντ και η πόλις «Ζεύς», μετονομάστηκε σε Σουέζ.

Εμείς ευτυχώς ακόμη διαβάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Ανάποδα βλέπουμε μόνο τα γεγονότα, ανάλογα με την ελαττωματική ψυχοσύνθεση του ο καθένας, τον ρομαντικό του διαστρεβλωτικό ιδεοληπτισμό ή τις ψυχικές αρρώστιες που του φόρτωσε το οικογενειακό του περιβάλλον σε τρυφερή ηλικία. Αν αναζητάς όμως την αλήθεια, την όποια αλήθεια, πρέπει να ψάξεις πίσω από τα γεγονότα, στην σκιά των τεκταινομένων, στις προθέσεις των δημιουργών ευγενείς ή αμαρτωλές και να αναζητήσεις εκείνους που επωφελήθηκαν από αυτά. Τότε θα καταλάβεις όχι μόνο τι έγινε αλλά και το γιατί.

Διαβάζω από το αρχείο μου αυτές τις ημέρες γεγονότα και απόψεις που αναφέρονται στην 17η ημέρα εκείνου του ιστορικού Νοεμβρίου του 1973. Ξεχωρίζω το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη «Εδώ Πολυτεχνείο». Μια ματωμένη σημαία του την παρέδωσε κάποιος άγνωστος και αυτός την έδωσε στην ΕΦΕΕ. Αυτή ονομάστηκε σημαία του Πολυτεχνείου και την πηγαινοφέρνουν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία εδώ και 45 χρόνια. Την πρώτη φορά την κουβάλησαν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος διετέλεσε αργότερα σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο Στέφανος Τζουμάκας, υπουργός του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια που ακολουθούν. Η αριστερά, με την ευρύτερη έννοια, οργανωμένη και μπαχαλοειδής, εμφανίζεται στην διαδικασία αργότερα και προσπάθησε να δώσει διαφορετικό νόημα στα γεγονότα, να μονοπωλήσει και να καπηλευτεί μια δόξα που δεν απέκτησε στο πεδίο μιας πραγματικότητας η οποία άλλωστε ουδέποτε υπήρξε αλλά εμφανίζεται εικονικά και υστερόβουλα στηριζόμενη σε αναληθή ή αλλοιωμένα γεγονότα.

Στην πραγματικότητα η φασαρία ξεκινάει από την Νομική, και όλως παραδόξως σε μια περίοδο που η στρατιωτική δικτατορία των Συνταγματαρχών παραδίδει την εξουσία σε πολιτικούς με την πρόθεση, αληθή ή ψευδή, να προχωρήσουν σε ομαλότητα. Πρωταγωνιστές κάποιες πολιτικοποιημένες φοιτητικές ομαδούλες με σημαντικότερη την «Ρήγας Φεραίος» που τροφοδότησε αργότερα με πολιτικά στελέχη το ΚΚΕ εσωτερικού και όλες τις μεταλλάξεις του, το ΠΑΣΟΚ αλλά και την ΝΔ η οποία διατήρησε και σε αυτή την νέα περίοδο, τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα που είχε προσδώσει στην ΕΡΕ κάποτε ο δημιουργός της.

Στο Πολυτεχνείο η φασαρία 14 – 17 Νοεμβρίου καταφέρνει σε τρεις μόνο ημέρες να ανατρέψει την κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Μόνο φοιτητές του Πολυτεχνείου δεν είδαμε μέσα στις δύο πρώτες ημέρες που συμμετείχαμε στην φασαρία μου λέει ο αδελφός μου και η ολιγομελής φοιτητική παρέα του. Άγνωστες φάτσες, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που μας απέφευγαν και ένα σμήνος αλαλαζόντων πιτσιρικάδων.

Μετά μάθαμε ότι πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο ήταν οι μετέπειτα υπουργοί του Αντρέα, Δαμανάκη, Λαλιώτης και Παπουτσής και κάποιοι υποδεέστεροι που έμειναν στην αφάνεια. Εκείνον όμως τον «παράνομο» ραδιοφωνικό σταθμό που χρησιμοποίησαν ποιος τους τον έδωσε; Ποιος τον έφτιαξε; Ποιος τον πλήρωσε και γιατί; Ποτέ δεν το μάθαμε και δεν είναι κάτι που το αγοράζεις στο περίπτερο.

Η πτώση της κυβέρνησης Μαρκεζίνη δεν έφερε βέβαια την Δημοκρατία στον τόπο μας, όπως ψευδεπίγραφα ευαγγελίζονται οι αμαθείς ανόητοι σήμερα. Αντιθέτως έφερε την ξενόδουλη δικτατορία των βασανιστών του ΕΑΤ ΕΣΑ. Αν είναι δυνατόν ποτέ, οι αριστεροί, εκείνοι που βασανίστηκαν με σαδισμό στα μπουντρούμια του Ιωαννίδη, εμφανίζονται να τον επέλεξαν να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Αντιπροσωπείες των κομμάτων πάνε και καταθέτουν στεφάνια στο κεφάλι του Σβορώνου και μετά αφήνουν τους αναρχικούς και την ποικιλόμορφη αριστερά των διαμαρτυρομένων, να πάνε βόλτα στην Αμερικανική Πρεσβεία, με τις μολότοφ τους τα στειλιάρια από γκασμάδες, τις πέτρες από σπασμένα πεζοδρόμια και τα λοιπά μαθητικά βοηθήματα που κουβαλούνε στην σχολική τους σάκα. Εφέτος ένας νέος, ένας από αυτά τα καλομαθημένα παιδαρέλια, επιστήμονας, βεβαίως βεβαίως, άρπαξε το στεφάνι και το πέταξε στην Πατησίων και πολύ καλά έκανε, εδώ που τα λέμε. Πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτή η μασκαράτα; Θα σοβαρευτούμε ποτέ σε αυτόν τον τόπο;

Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Το άνοιγμα του Μαρκεζίνη για δεύτερη μάλιστα φορά στην Σοβιετική Ένωση και η άρνηση, Μαρκεζίνη και Μακάριου να διευκολύνουν την Ισραηλινο-αμερικανική προσπάθεια στον πόλεμο του Κιπούρ, κάποιους δυσαρέστησε και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Τα μεγάλα συμφέροντα ξέρουν να εξυπηρετούνται και βρίσκουν πάντοτε πρόθυμους συνεργάτες. Όλοι γνωρίζουν τον ρόλο που έπαιξε στην βρώμικη αυτή ιστορία του ξεπουλήματος της Κύπρου, ο ανιστόρητος μισέλληνας Κίσινγκερ και οι εδώ συνεργάτες του, βασανιστές της Χούντας και επαναστάτες Αριστεροί του γλυκού νερού.

Σκληρόν το προς κέντρα λακτίζειν. Με τα μεγάλα συμφέροντα δεν συγκρουόμαστε. Αντιθέτως συνεργαζόμαστε ώστε να εξυπηρετηθούν και τα δικά μας, όπως κάνει η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μαρκεζίνης την πάτησε για δεύτερη φορά. Την πρώτη είχε απειλήσει τον Αϊζενχάουερ ότι θα πάρει όπλα από τους Ρώσους, όπως κάνει τώρα ο Ερντογκάν, πληρώνοντάς τα με πορτοκάλια και τον έφαγε ο Παπάγος, ο δε Μακάριος ταύτισε το δικό του προσωπικό συμφέρον με εκείνο της Πατρίδας και το έπαιξε τριτοκοσμικός με άλλους δυο τρεις παλαβιάρηδες. Αυτά πληρώνουμε και έπειτα βγαίνουμε στους δρόμους και ζητωκραυγάζουμε. Τα ίδια έπαθε ο Κώστας ο Καραμανλής με τον Ρωσικό αγωγό πετρελαίου που θα έφερνε στην Αλεξανδρούπολη αλλά και η αγαπητή Ντόρα η οποία έθεσε Βέτο στο ΝΑΤΟ για το θέμα των Σκοπίων.

Θα κλείσω λέγοντας ότι παρατρεχάμενους και καλοθελητές για να μην πω προδότες θα βρούμε στα κιτάπια της ιστορίας πολλούς. Από την εποχή του Εφιάλτη στην αρχαιότητα ως την σύγχρονη εποχή, που αρχίζει με τον Μαυροκορδάτο και φτάνει στο σήμερα, σε εκείνους που ξεπούλησαν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ιστορία, με το θέμα της Μακεδονίας.
Καταφέραμε το ακατόρθωτο. Μετατρέψαμε την ημέρα της προδοσίας και της εθνικής καταστροφής σε ημέρα εθνικής περηφάνιας και δόξας και την βάλαμε δίπλα στην 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, στις οποίες παρελαύνουν τα κοριτσάκια μας με προκλητικά μίνι και τα αγοράκια μας μουντζώνουν τους επισήμους.

Οι Θερμοπύλες, ο Μαραθώνας και η Σαλαμίνα έχουν ξεχαστεί από χρόνια, διότι δεν προσφέρουν ούτε στον λαϊκισμό ούτε στο μπαχαλάδικο. Ντροπή μας ρε, ντροπή μας.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 19.11.21
Να αγιάσει το στόμα σου άνθρωπέ μου. Και η αλήθεια είναι πως σε πολλούς από αυτούς που αναφέρεστε και πολιτεύτηκαν στη συνέχεια βολεύτηκαν μια χαρά σε βάρος των αφελών όλων μας.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.