ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Εξυπνοφανής ψευδοκρατία, άλλως, ηλίθιος λαϊκισμός

0 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020, 11:41

Βατοπέδι, Νοβάρτις και Βάουτσερ: Tα εξυπνοφανή εφευρήματα άσκησης πολιτικής του Λαϊκισμού. Στο παρελθόν τους ονόμασαν και φαυλοκράτες. Δηλώνουν αριστεροί γιατί ταυτίζονται με τους ξεβράκωτους (Sansculotte), που απετέλεσαν τις ορδές της Γαλλικής πλέμπας στην επανάσταση του 1789 και προοδευτικοί διότι έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους. Είναι πάντοτε οι ίδιοι, οι βαρεμένοι που πέρασαν από το ΚΚΕ αλλά δεν μπόρεσαν να σταθούν εκεί γιατί είναι απείθαρχοι και φαφλατάδες. Σε μόνιμη ιδεολογική σύγχυση, κάθε παρέα με δικό της ιδεολόγημα κάθε καφενείο και μια συνιστώσα, χρησιμοποιούν τα ελαττώματα της Δημοκρατίας για να την πλήξουν, αλλά στο τέλος πάντα σπάνε τα μούτρα τους.

Τους περιμέναμε, κατά δήλωση αξιόπιστων στελεχών τους, να εμφανισθούν από τον Οκτώβριο και μετά, αλλά φαίνεται πως τρέμουν τα χέρια τους και δεν κρατιούνται. Έστειλαν ήδη τον στρατό τους να πολεμήσει, στα Πανεπιστήμια και στα κατειλημμένα κτήρια, με τον Χρυσοχοϊδη που τους πήρε τα σώβρακα, μετά τα βάλανε με τα αυτοκίνητα του κοσμάκη που τα καίγανε και προκαλέσανε ξανά την Αστική τάξη και πρόσφατα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν τους αρέσουν αυτά που λένε και άρχισαν με τις μολότοφ.

Γεγονός είναι ότι οι πολύ καλοί χειρισμοί της κυβέρνησης με τα Ελληνοτουρκικά και τον Κινέζικο κορωνοϊό τους δημιούργησε αμηχανία. Ο αρχηγός τους τάχθηκε με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, γιατί είχαν την έγκριση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Έκρυψαν την κυρία που έλεγε ότι εμείς ανοίξαμε ασφαλή είσοδο για τους μετανάστες για να μην προκαλεί πια με τις ανοησίες της, άλλα έστειλαν και τα καλόπαιδά τους να κάνουν διαδηλώσεις κατά της Ελλάδος εδώ και στο εξωτερικό διότι παραβιάζουμε δήθεν με το κλείσιμο των συνόρων μας τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να ικανοποιήσουν και τους οπαδούς τους. Ο ιδεολογικός κορβανάς έχει για όλους, για ψεκασμένους και αψέκαστους.

Οι 20 μονάδες όμως διαφοράς της τελευταίας δημοσκόπησης, θορύβησε τον αρχηγό, που τον είχαν βάλει ευφυώς σε προσωρινή πολιτική καραντίνα και άρχισε να λέει πάλι κοτσάνες: Επιχειρούν αρπαχτές με τα βάουτσερ. Τα έβαλε με τον Βρούτση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας προσωπικό χαρακτήρα στην επίθεση. Γνωστή η τακτική. Όταν δεν έχουν τι να πουν για να στηρίξουν την πολιτική ανυπαρξία τους εφευρίσκουν σκάνδαλα. Με τον Κώστα τον Καραμανλή είχαν εφεύρει το Βατοπέδι, που αποδείχτηκε φούσκα και με τον Σαμαρά την Νοβάρτις που γύρισε στα κεφάλια τους. Το ίδιο θα πάθουν και τώρα με τα βάουτσερ. Να γιατί:

Είναι γνωστό ότι από το 1981 η Ελλάδα επωφελείται ποικιλοτρόπως από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ένα από αυτά ήταν και εκείνο της δια βίου μάθησης και της επιχειρηματικότητας, από το οποίο, όλα αυτά τα χρόνια, έπεσαν στην Ελληνική αγορά πολλά εκατομμύρια. Είναι επίσης γνωστό ότι τα λεφτά τα έπαιρναν άνεργοι αλλά και ικανοί επιχειρηματίες που πούλαγαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε κανείς στην πραγματικότητα δεν παρακολουθούσε τα μαθήματα ούτε έκανε στο τέλος του προγράμματος πιστοποίηση.

Ανάλογα κάναμε και με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι που το βαφτίζαμε Ελληνικό, με τα κοπάδια αιγοπρόβατα, που αλλάζανε ιδιοκτήτη από βουνό σε βουνό, με τις επιδοτήσεις της καλλιέργειας βάμβακος και καπνού που την έπαιρναν και όσοι βάζανε μαρούλια και τέλος με τις αποζημιώσεις των φυσικών καταστροφών που όλοι ήσαν ιδιοκτήτες του ίδιου χωραφιού που αποζημιωνόταν κάθε φορά. Για εκείνα μας πιάσανε όμως σύντομα. Τώρα θα μας πιάσουν και για την εκπαίδευση μαϊμού και θα δούμε ποιος θα πληρώσει και τι.

Την επιτροπή που έκανε την εισήγηση στον Υπουργό την συγκρότησε και την στελέχωσε ως πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Τσίπρας και η κοπελιά που χειρίστηκε το πρόγραμμα είναι η ίδια που χρησιμοποίησε στο πρόσφατο παρελθόν και για τον ίδιο λόγο, το υπουργικό δίδυμο Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου. Τι έκαναν καλά τότε αυτοί που τώρα δεν το έκαναν, ώστε να προκαλέσουν την μήνιν του παλιού αφεντικού; Είναι να μην γελάς; Τι πατάτα είναι αυτή Αλέξη;

Υπάρχει λέει μια κοπελιά στο επιτελείο του Υπουργού που έχει τρίτο ξάδελφο ο οποίος έχει οικονομικά συμφέροντα με μια από τις επτά πλατφόρμες που φτιάχνουν τα προγράμματα, με τα οποία τα 399 ΚΕΚ της χώρας θα τα αρπάξουν μαζί με τους 180.342 επιστήμονες που θα έπαιρναν το βάουτσερ της τηλεκατάρτισης, χωρίς να κάνουν τίποτε. Τι τό θελες και τό κανες παιδάκι μου. Πάνε τώρα τα λεφτά χαθήκανε και ήσαν 86 τα εκατομμύρια που θα μοίραζαν, με τον ίδιο τρόπο, όπως έκαναν άλλωστε κάθε φορά.

Ευφυώς ο Κυριάκος έκανε αντεπίθεση στον λαϊκισμό της πεντάρας. Χαρακτήρισε τα προγράμματα που ετοίμασαν τα ΟΣΤΚ (Ολοκληρωμένα Συστήματα Τήλε-Κατάρτισης), χαμηλής ποιότητας και ακύρωσε το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ : (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα – Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία), το οποίο θα είχε την χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ.

Ταυτόχρονα μοιράζει στους προς εκπαίδευση τα ίδια χρήματα από τον κρατικό κορβανά αλλά αφήνει ρέστους τους επιχειρηματίες που κι αυτοί έχουν υπαλλήλους που θα μείνουν απλήρωτοι και χρέη στην αγορά λόγω της κρίσης. Τέλος όμως και εξ ίσου ευφυώς, φέρνει το θέμα προς συζήτηση στην βουλή, για να δώσει άλλο ένα μάθημα στους εξυπνοφανείς ψευδοκράτες.

Εκεί θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας, σε ποιους έδωσε όταν κυβερνούσε την χώρα τα λεφτά για τα αντίστοιχα προγράμματα και με ποιον τρόπο.

Άντε να δούμε ποιον αντίστοιχο του Παπαγγελόπουλου θα τηγανίσουν για το θέμα αυτό. Το φθινόπωρο αν μη τι άλλο θα έχει απίθανη πολιτική επικαιρότητα στην TV και πολύ γέλιο. Σίγουρα δεν θα πλήξουμε από την κλεισούρα που μας περιμένει.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.