ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 04:50

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός 

Στα τηλεοπτικά καφενεία

0 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 09:48

Χαμός γίνεται, συνωστισμός, αγκωνιές. Όλοι θέλουν να πάρουν μέρος, να κάνουν επίδειξη γνώσεων και να μας πείσουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους και από όλους εμάς. Δεν λέω υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι με μετρημένο λόγο αλλά κοντά σ’ αυτούς οι κοτσανολόγοι δίνουν και παίρνουν. Ειδικά οι πολιτικοί που κατηγορούν οι μεν τους δε ότι δεν ξέρουν και κάνουν λάθη ή χατίρια στους επιχειρηματίες, εις βάρος του λαού.

Τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας δύο, μεταναστευτικό και κορωνοϊός (όχι κορωναϊός). Στο πρώτο θέμα δεν θα αναφερθώ το έχω ήδη εξαντλήσει και όποιος επιθυμεί να μάθει τις απόψεις μου μπορεί να αναζητήσει εδώ, σε αυτήν την ηλεκτρονική εφημερίδα τα σχετικά άρθρα μου.

Στο δεύτερο θέμα δεν θα δώσω οδηγίες και συμβουλές. Δεν μου πρέπει, δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε εντεταλμένος. Είμαι όμως κι εγώ επιστήμονας και διδάχθηκα φυσική και χημεία στο πολυτεχνείο και με τις γνώσεις αυτές αξιολόγησα αυτά που μου λένε ή δεν μου λένε οι ειδικοί και πήρα τις αποφάσεις μου για το τι οφείλω να κάνω για να περιορίσω την πιθανότητα να μολυνθώ ή να για μην μολύνω άλλους.

Μπορώ λοιπόν να σας πω τι κάνω εγώ και για ποιον λόγο το κάνω, χωρίς να σας προτρέπω να με μιμηθείτε:

1. Φοράω μάσκα όταν βγαίνω έξω για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον διότι δεν γνωρίζω αν είμαι ασυμπτωματικός φορέας του ιού και επομένως ικανός να μολύνω άλλους και δεύτερον διότι δεν πείθομαι από εκείνους που λένε ότι η μάσκα δεν προστατεύει τους υγιείς από την μόλυνση. Η μάσκα δεν είναι αντλία αντεπιστροφής, Αν σταματάει τους ιούς της εκπνοής τους σταματάει και στην αντίστροφη πορεία εκείνους της εισπνοής.

2. Φοράω μια φτηνή μάσκα, αυτές των 70 λεπτών που τις λένε μιας χρήσεως. Όταν γυρίζω στο σπίτι μου την βγάζω και την βάζω σε διάλυμα χλωρίνης σε βραστό νερό. Μετά από ώρα την ξεπλένω και αφού στεγνώσει την διαβρέχω με αλατόνερο ή οινόπνευμα. Θα την χρησιμοποιήσω πάλι το επόμενο πρωί και θα είναι περισσότερο αποτελεσματική μετά την επεξεργασία στην οποίαν την υπέβαλα.

3. Φορώ γάντια μιας χρήσεως, τα οποία απολυμαίνω όπως την μάσκα μετά την χρήση τους

4. Σκουπίζω καλά τα παπούτσια μου πριν μπω στο σπίτι στο χαλάκι εισόδου το οποίο το έχουμε διαβρέξει με διάλυμα χλωρίνης.

5. Απολυμαίνω τα χέρια μου και το πρόσωπο με κατάλληλο διάλυμα ή οινόπνευμα.

6. Βγάζω στο μπάνιο τα ρούχα που φορούσα και ή τα απλώνω στον ήλιο ή τα περιποιούμαι με το πιστολάκι των μαλλιών σε χαμηλή ταχύτητα και υψηλή θερμοκρασία.

7. Κάνω μπάνιο με άφθονο ζεστό νερό και στην συνέχεια κάνω γαργάρες με αλατόνερο και πλένω τις ρινικές κοιλότητες με φυσιολογικό ορό ή με κάποιο ανάλογο παρασκεύασμα.

Θα μείνω στο σπίτι για δυο τουλάχιστον εβδομάδες και στην συνέχεια η συμπεριφορά μου θα εξαρτηθεί από την πορεία του λιμού και τις οδηγίες των αρμοδίων. Βγαίνω ελάχιστα και μόνον όταν είναι απαραίτητο ακoλουθώντας την διαδικασία που περιέγραψα πιο πάνω και αποφεύγω τα σημεία και τους χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι.

Θέλω να αναφερθώ και στην τρέχουσα συνομωσιολογία και τις παραλλαγές της. Άκουσα λοιπόν ότι οι Τούρκοι έριξαν τον ιό στην Κίνα για να τους εκδικηθούν διότι δεν συμπεριφέρονται σωστά στους Ουιγούρους. Άλλοι λένε ότι τον έριξαν οι Αμερικανοί για να καταστρέψουν την οικονομία των Κινέζων και των Ευρωπαίων και άλλοι ότι ξέφυγε από κάποιο Κινεζικό εργαστήριο παρασκευής βιολογικών όπλων.

Βρε μήπως τον έστειλε ο Δημιουργός για να μας τιμωρήσει ή για να μειώσει το πλήθος των 7,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων τους οποίους δεν αντέχει πλέον η γη με στόχο να διατηρηθεί η ζωή επάνω στον όμορφο πλανήτη μας;

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.