ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Είμαστε μόνοι μας;

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 14:01

Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, η Ευρωπαϊκή προσπάθεια της από κοινού επιδίωξης του κοινού συμφέροντος, με στόχο τον περιορισμό της Γερμανικής απληστίας που προκαλούσε πολέμους απέτυχε. Πόλεμο ακόμη μπορεί να μην προκάλεσε αλλά οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και υπάρχουν ήδη παράπλευρες απώλειες.

Αναζητούμε την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα, ενίοτε στην σκιά τους και αξιολογούμε τα αποτελέσματα που παράγουν. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, είναι αναγκαίο να ιχνηλατήσουμε τις προθέσεις που προκάλεσαν τα γεγονότα αφού αυτά δεν εμφανίζονται τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού για την εξασφάλιση του ιδίου πλεονεκτήματος και οφέλους.

Ας δούμε πρώτα πως φτάσαμε στην οικονομική κρίση τόσο στην Ευρώπη όσο κι εδώ στον τόπο μας.
Η κρίση ξεκινάει με την φαινομενική απληστία μιας τράπεζας, της Lehman Brothers την οποία οι Αμερικανοί δεν δίστασαν να θυσιάσουν αμέσως και να καθαρίσουν. Στην Ευρώπη όμως οι δυνατοί, Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Ιταλοί δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν καμία από τις άπληστες τράπεζές τους και θυσιάζουν τους αδύναμους λαούς.

Ισπανοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι και Ιρλανδοί, δεν διστάζουν, θυσιάζουν κάποιες τράπεζες και ησυχάζουν με μικρές απώλειες. Για εμάς τα πράγματα ήσαν πιο δύσκολα γιατί κάποιοι είχαν φροντίσει ήδη από το 1981 να καταστήσουν την Ελλάδα αδύναμο κρίκο έτοιμο να τινάξει την Γερμανική Ευρώπη στον αέρα. Θυμάστε εκείνο το αμίμητο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»; Που κατέληξε ναι σε όλα; Θυμάστε το δολάριο στις 56,5 δραχμές το 1981 και στις 380 το 2001;

Θυμάστε πως έγινε η αποβιομηχάνιση της χώρας. Θυμάστε πως κρύψαμε τα χρέη μας με ένα SWAP της Goldman Sachs, ώστε να μπορέσει ο κ. Σημίτης να μας βάλλει στην ΟΝΕ. Θυσιάσαμε τις τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μας. Αλλά με την ανακεφαλαίωση και το PSI την πλήρωσαν για μια ακόμη φορά οι νοικοκύρηδες και το Κράτος διπλασίασε το χρέος του. Την γλύτωσε πάλι η ευρωπαϊκή απληστία και ιδιαιτέρως η Γερμανική.

Την γλύτωσε ακόμη και όταν ο Γιωργάκης που φώναζε λεφτά υπάρχουν για να φτάσει στην εξουσία ανήγγειλε Δημοψήφισμα για την παραμονή στο ΕΥΡΩ. Την γλύτωσε γιατί οι πρόθυμοι Γερμανόφιλοι τον ανέτρεψαν. Έτσι γλύτωσε το ΕΥΡΩ και η Γερμανία. Ναι εκείνοι γλύτωσαν αλλά εμείς πληρώσαμε τα σπασμένα και εκείνα που μας φόρτωσαν και των άλλων.

Ας δούμε τώρα ποια είναι τα αποτελέσματα της Αραβικής Άνοιξης.
Πρώτο αποτέλεσμα η καταστροφή της προσπάθειας εντάξεως των χωρών της Βόρειας Αφρικής στην οικονομική ευρωπαϊκή ζώνη. Μια φιλόδοξη Γαλλική πρωτοβουλία που ξεκίνησε με το πρωτόκολλο της Βαρκελώνης και κατέληξε στην Μεσογειακή Ένωση. Οι Ιταλοί φτιάχνουν αμέσως τον μεγάλο λιμένα της Gioa Tauro και κλείνουν συμφωνίες με τον Καντάφι. Το πετρέλαιο της Λιβύης περνά από την Ιταλία και οι ανεπιθύμητοι λαθρομετανάστες επιστρέφουν πάραυτα στην Τρίπολη. Μόνο οι Γερμανοί ανοήτως στέκονται στην άκρη και δεν συμμετέχουν ενεργά γιατί δεν έχουν άμεσο όφελος. Οι Ισπανοί επωφελούνται αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα για την βελτίωση των λιμενικών υποδομών τους και εμείς παίρνουμε με την Ντόρα υπουργό το ευρωπαϊκό κέντρο μεταφορών στην Ρόδο.

Στο Δημοκρατικό όμως Ανοιξιάτικο Μπάμ, συμμετέχουν πρόθυμα και ανοήτως όλοι πλην των Γερμανών που έτσι αποφεύγουν να πληρώσουν και των Τούρκων που ζητούσαν ανταλλάγματα, ως συνήθως.

Δεύτερο αποτέλεσμα η μαζική μετανάστευση πληθυσμών από της χώρες που κατέστρεψε η Αραβική Άνοιξη, Συρία και Λιβύη και όχι μόνο, προς την Ευρώπη.

Η Ευρώπη έχασε λοιπόν πολλαπλώς από αυτή την περίφημη ΑΝΟΙΞΗ, αλλά δυο έχασαν περισσότερο από τους άλλους. Πρώτα οι Ιταλοί που έχασαν το μονοπώλιο του λιβυκού πετρελαίου άλλα κι εμείς μαζί τους που ευρισκόμενοι στην άκρη της Ευρώπης αποτελούμε τις χώρες εισβολής των λαθρομεταναστών.

Συνεργάτες των άλλων και ανίκανοι πολιτικοί κατάφεραν να μας καταστήσουν τους καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης. Την Γερμανία θέλουν να βαρέσουν εμάς καρπαζώνουν και τώρα οι Γενίτσαροι της απέναντι ακτής που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι Μογγόλοι επωφελούνται διπλά. Πρώτα παίζουν το παιχνίδι της απειλής της Ευρώπης με εισβολή πεινασμένων και τζιχαντιστών για να τα πάρουν από τους Γερμανούς και δεύτερον πιέζουν την Ελλάδα με τρόπο παράνομο και βάρβαρο για να μπορέσουν πάλι να αρπάξουν κάτι.

Διευκρινίζουμε ότι πρόσφυγες είναι μόνον όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι στο τόπο τους διώκονται από την εξουσία για τις πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Θα έλεγα πως δεν υπάρχουν πλέον καθόλου πρόσφυγες, ούτε από την Συρία για δύο λόγους. Πρώτον δεν έρχονται στον τόπο απευθείας από την Συρία και δεύτερον η Συρία σήμερα ελέγχεται σχεδόν στο σύνολο της επικρατείας από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Αυτή την στιγμή, την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, χιλιάδες επιχειρούν να περάσουν λαθραία και με το ζόρι τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας. Αλήθεια που είναι το ΝΑΤΟ και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί; Που είναι οι Ευρωπαίοι μας σύντροφοι; Μια λύση υπάρχει πλέον. Πρέπει αμέσως και χωρίς δισταγμό να τους μαντρώσουμε στα ξερονήσια. Σε λίγο καιρό θα παρακαλούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους και άλλοι δεν θα προσπαθήσουν νε έλθουν πια αφού θα ξέρουν τι τους περιμένει.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.