ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Να τα βρείτε

0 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020, 11:23

Αν η προτροπή του Πλανητάρχη είναι να βρούμε ότι έχει χάσει ο καθένας, σε μας αυτή η προτροπή δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στις χαμένες πατρίδες και στην λεηλατημένη πολιτιστική κληρονομιά μας και στους άλλους, τους απέναντι αδελφούς, ασφαλώς στην χαμένη εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα. Εμείς ζητάμε λοιπόν την Πόλη με την Αγιά Σοφιά, την Σμύρνη με το Κορδελιό, το Αϊβαλή, την Προύσα την Αλεξανδρέττα, την Καισάρεια, την Άγκυρα και τις μεγαλουπόλεις του Πόντου: Ριζούντα, Σαμψούντα και Τραπεζούντα. Ξέχασα κάτι; Ζητάμε βέβαια και την Κύπρο και αυτοί ας ζητήσουν ιδιαίτερα μαθήματα να μάθουν την γλώσσα των προγόνων τους, θέατρα και θιάσους να τους διδάξουν Αισχύλο, Ευριπίδη, Σοφοκλή και Αριστοφάνη και χορευτές δασκάλους να τους μάθουν Συρτό, Σούστα, Τσάμικο και Πεντοζάλη.

Ελάτε αδέλφια να τα βρούμε. Το κακό με αυτούς που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι ενώ ξέρουν ότι είναι απόγονοι λευκών Αρίων απογόνων των Βυζαντινών πληθυσμών, δηλαδή Ελλήνων και Ελληνόγλωσσων και όχι Μογγόλων, είναι ότι κρατούν τα κλεμμένα και αυτά που λευτερώσαμε, μας τα ζητάνε πίσω. Το παζάρι του Καραγκιόζη καλά κρατεί.

Να τα βρούμε στην μοιρασιά των υδρογονανθράκων που κρύβει το Αιγαίο από την Καβάλα μέχρι την Αίγυπτο και τον κόλπο της Σύρτης; Αυτό θέλετε ρε κλεφτρόνια ανατολίτες; πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Να σας δώσουμε παλληκάρια μου, να σας δώσουμε, φτάνει για όλους και περισσεύει. Εσείς όμως τι θα δώσετε ή μήπως θέλετε να τα πάρετε τσάμπα. Α όχι, όχι, τσάμπα δεν έχει πια, σας κακομάθαμε, κάτι πρέπει να δώσετε κι εσείς, όχι τίποτα δικό σας αλλά κάτι από τα δικά μας τα οποία παράνομα και ανήθικα κρατάτε ακόμη.

Σε αυτή την γελοία πολιτική αντιπαράθεση οι μεν Τούρκοι απαιτούν να πάρουν από τα δικά μας και μάλιστα με την απειλή πολέμου, ενώ εμείς απλώς αντιστεκόμαστε και επαναλαμβάνουμε μονότονα όχι ρε δεν σας δίνουμε άλλα. Αυτό είναι το κακό με τους δικούς μας πολιτικούς άνδρες, δεν έμαθαν να ζητούν. Ας ζητήσουμε λοιπόν κι εμείς κάτι από αυτά που μας έχουν κλέψει και μας στερούν, ώστε να βάλουμε στην πλάστιγγα και τις δικές μας απαιτήσεις. Ζητείστε ρε, ζητείστε μην φοβάστε, εκείνοι μας χρωστούν όχι εμείς.

Ζητάμε λοιπόν:

1. Να φύγουν αμέσως τα Τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο και να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα τμήματα του νησιού.

2. Να επεκτείνουμε τα θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στα 12 ναυτικά μίλια όπως έχουμε δικαίωμα και σεις, όχι μόνο να μην φέρετε αντίρρηση, αλλά να συναινέσετε.

3. Να οριοθετήσουμε τις ΖΟΕ των χωρών μας σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο.

4. Να σταματήσετε να μιλάτε για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και να υπογράψετε σχετικό μνημόνιο.

5. Να μας δώσετε πίσω την Ίμβρο και την Τένεδο

6. Να ανοίξει η σχολή της Χάλκης και να επαναλειτουργήσει η Αγιά Σοφιά ως χριστιανικός ναός υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

7. Να διδάσκονται τα Ελληνικά στα Τουρκικά σχολεία καθώς επίσης και οι μεγάλοι ποιητές του έθνους των Ελλήνων.

8. Να δοθούν στους νομίμους κληρονόμους των Ελλήνων και Αρμενίων που σφάχτηκαν ή εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους στα τελευταία 100 χρόνια, ικανές αποζημιώσεις και το δικαίωμα της επανεγκατάστασης.

9. Να μας δώσετε την επιτύμβια στήλη με τον νεανία της Νισύρου, έτσι για να πω κι εγώ κάτι για το νησί μου.

10. Ότι άλλο σκεφθούν και απαιτήσουν οι σύλλογοι των Κωνσταντινοπολιτών, Σμυρνιών , Ποντίων και των λοιπών χαμένων Πατρίδων.

Ξέρω τι θα απαντήσετε: Και η Τουρκική μειονότητα της Κύπρου θα αφεθεί στην τύχη της; Ας πούμε πρώτα ότι είναι Έλληνες μουσουλμάνοι και η τύχη τους με τους χριστιανούς αδελφούς τους θα είναι καλύτερη σε ένα πολιτισμένο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν χρειάζονται τις δικές σας εγγυήσεις. Εκείνες της ΕΕ είναι πολύ καλύτερες και αρκετές. Τώρα τις στερούνται με την δική σας στρατιωτική κατοχή. Άλλωστε στην Ρόδο και στην Θράκη Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί δεν ζούνε μια χαρά μαζί παρά τις δικές σας φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργήσετε προβλήματα;

Και το Αιγαίο θα το κάνετε κλειστή θάλασσα; Ναι ρε θα το κάνουμε κλειστή θάλασσα διότι το Αιγαίο, θάλασσα και στεριά κάτω και πάνω απ’ το νερό είναι μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Να σας κάνουμε την χάρη τα πολεμικά σας πλοία να έρχονται κάθε τόσο να μας κάνουν επίσκεψη για να παίρνουν το αέρα τους τα ναυτάκια αλλά θα έχουν το ίδιο δικαίωμα και τα δικά μας πλοία να επισκέπτονται τα Τουρκικά λιμάνια της Μεσογείου και του Πόντου. Θα μπορούσαμε μάλιστα να το κάνουμε μαζί με ζεύγη φρεγατών, σε ένδειξη καλής γειτονίας, αγαστής συνεργασίας και ευλογημένης συμμαχίας.

Και η σχολή της Χάλκης, το Πατριαρχείο, τα νησιά μας Ίμβρος και Τένεδος, η διδασκαλία των Ελληνικών και οι αποζημιώσεις; Μήπως είναι πολλά αυτά που ζητάτε; Όχι καλέ μου δεν είναι πολλά. Αυτά και το δικαίωμα εκλογής στην θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη οποιουδήποτε Ελληνορθόδοξου Ιερωμένου ανεξαρτήτως του τόπου γεννήσεώς του είναι τα ελάχιστα απαραίτητα για την διατήρηση του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού σε μια πολυεθνική και πολυπολιτισμική πατρίδα όπως υπήρξε ανέκαθεν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η διάδοχός της Οθωμανική.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το πείραμα της μετατροπής της Τουρκίας σε κράτος μιας ανύπαρκτης εθνότητας Τούρκων, με σφαγές και εθνοκαθάρσεις. Πρέπει να αναζητήσετε μια θέση στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο και αυτό μπορείτε να το πετύχετε μόνο σε στενή συνεργασία με τους χριστιανούς αδελφούς σας.

Δώστε αυτά κι εμείς δεχόμαστε την σύσταση μιας κοινοπραξίας για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της υφαλοκρηπίδας μας. Λογικά πράγματα όμως μην σας ανοίγει η όρεξη. Εσείς θα βάλετε τα λεφτά για την εξόρυξη και θα σας δώσουμε ένα 10%, άντε 15% χαλάλι σας ρε μπουνταλάδες. Όλα αυτά βέβαια προς όφελος του λαού μας, εντεύθεν και εκείθεν του Αιγαίου.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.