ΓΔ: 858,93 -4,45% EUR/USD: 1,1320

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Από Γκάφα σε Γκάφα

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 20:23

Δεν θα αναφερθώ στις γκάφες της τετραετίας με τις οποίες φρόντισαν να μας ενημερώσουν για τις μειωμένες ικανότητες τους, τον οικονομικό σχεδιασμό τους ο οποίος εμπνέεται από τον σοβιετικού τύπου κρατισμό και για τον επιχειρούμενο διχασμό εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι της λαϊκής τάξης εναντίον της μεσαίας αστικής τάξης, αλλά κυρίως για την ποιότητα του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των ανθρώπων αυτών οι οποίοι είναι τόσο πληγωμένοι από όλα τα σύνδρομα που μπορεί να επισημάνει η επιστήμη σε βαθμό τέτοιο που χρειαζόμαστε όλα τα αρνητικά κοσμητικά επίθετα που έχει η γλώσσα μας για να καλύψουμε το αρνητικό τους προφίλ:

Ξερόλες, Νάρκισσοι, αυτάρεσκα και εγωπαθητικά προβάλουν τις απόψεις του ως θέσφατο αναμφισβήτητο και δεν ανέχονται την διαφορετική άποψη. Με τον τρόπο αυτό παραβιάζουν την βασική αρχή της Δημοκρατίας

Ψεύτες. Τα ψέματα που έχουν εκστομίσει είναι καταγεγραμμένα στα τηλεοπτικά φιλμάκια με τα οποία τους διασύρουν στο διαδίκτυο καθημερινά οι επαΐοντες.

Προκλητικοί, είρωνες, υβριστές και συκοφάντες, σε τέτοιο βαθμό που ένας φυσιολογικός άνθρωπος ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων δεν μπορεί να τους ανεχθεί.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά για τα οποία ήδη κρίθηκαν και ας έλθουμε στα νέα τα οποία θα επηρεάσουν πρόσθετα την λαϊκή κρίση σύντομα: Το τι μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός την Κυριακή το βράδυ μετά την συντριπτική ήττα της παράταξής του αλλά και αυτού του ιδίου προσωπικά, συνοψίζεται σε 4 γκάφες ως ακολούθως:

Πρώτη Γκάφα: Δεν βρήκε το κουράγιο να ψιθυρίσει ένα «Συγχαρητήρια» στον αντίπαλό του Κυριάκο Μητσοτάκη για την συντριπτική του επικράτηση, όπως θα έκανε ένας Ευρωπαίος πολιτικός και οποιοσδήποτε πολιτισμένος άνθρωπος.

Δεύτερη Γκάφα: Μάλωσε τον Ελληνικό λαό που δεν προτίμησε το δικό του πρόγραμμα ανάπτυξης και ευημερίας αλλά επέλεξε το πρόγραμμα του αντιπάλου του που οδηγεί πίσω στο σκοτάδι των μνημονίων και του ΔΝΤ.

Τρίτη Γκάφα: Είπε για άλλη μια φορά και ταυτόχρονα δύο ψέματα με εντελώς φυσιολογικό ύφος, με τα αναληθή αρνητικά του σχόλια όσον αφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Πρώτο Ψέμα: Όχι μόνον δεν προκύπτει από το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο έχει παρουσιάσει λεπτομερέστατα ο Πρόεδρός της, ότι θα μας οδηγήσει σε νέα Μνημόνια και στο ΔΝΤ, αλλά τουναντίον εγγυάται ανάπτυξη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευημερία όλων και όχι μέρους των πολιτών, όπως εξακολουθεί να υπόσχεται ο κ. Τσίπρας.

Δεύτερο Ψέμα. Έπρεπε να ξέρει εφόσον γνωρίζει γραφή και ανάγνωση τουλάχιστον ότι στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, δεν μας οδήγησε η ΝΔ αλλά ο λαϊκισμός του Γιωργάκη, στα πρότυπα του πατέρα του Αντρέα που κατέστρεψε τον τόπο, τον οποίο ο Αλέξης όπως μας έδειξε μέχρι τώρα λατρεύει και μιμείται.

Τέταρτη Γκάφα: Αυτή είναι και η πιο σημαντική. Αμέσως μετά την λήξη της διαδικασίας των εκλογών είπε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσει την προκήρυξη Βουλευτικών εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι υποσχέθηκε να πάει την Δευτέρα το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του ώστε ο Πρόεδρος να μπορεί να προκηρύξει εκλογές εντός 30 ημερών όπως λέει το Σύνταγμα της χώρας. Εκλογές θα κάνουμε στις 30 Ιουνίου, να έχουν τελειώσει και οι πανελλήνιες. Σωστά, λογικό ακούγεται.

Τα είπε και την άλλη ημέρα στην γιάφκα του βάλλανε τις φωνές. Τι πήγες και είπες ρε, πας να μας κάψεις; Αν κάνεις αυτά που είπες θα πρέπει ο Πρόεδρος να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν θα προλάβουμε τις τελευταίες δουλειές πριν μας διώξουν. Πάρτα πίσω. Και τα πήρε, αλλά για να είναι σίγουρος ρώτησε τον Πρόεδρο: θα μας εγκρίνεις τις αλλαγές στα πρόσωπα που θέλουμε να κάνουμε στην δικαιοσύνη; Δεν γίνεται του λέει εκείνος μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η θητεία τους. Έτσι λέει το παρασκήνιο ότι έγιναν τα πράγματα. Αμάν πως και δεν το σκέφτηκα μονολόγησε και έψαξε να βρει λύση αμέσως. Βρήκε λοιπόν ότι στις 30 Ιουνίου θα δώσουν κάποιες ειδικές εξετάσεις περίπου 1.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ενοχλήσουμε τα παιδιά, θα κάνουμε εκλογές την άλλη εβδομάδα.

Σαΐνι το παλληκαράκι. Πήρε αμέσως πίσω τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και ημερομηνία, ώστε να προλάβουν τις ματσαραγκιές της τελευταίας στιγμής. Είπα ξείπα δεν τρέχει και τίποτα. Απέδειξε για άλλη μια φορά την περιφρόνησή του προς τον Λαό και την Δημοκρατία αλλά και πόσο αδιάβαστος και απροετοίμαστος είναι άρα και πόσο επικίνδυνος όταν λαμβάνει αποφάσεις υπό πίεση.

Ναι αλλά του λένε, έγκριτοι νομικοί λίγες ημέρες προ των εκλογών δεν μπορείς να ορίσεις εσύ τα νέα πρόσωπα στην κεφαλή της Δικαιοσύνης, είναι αντισυνταγματικό, ποια βία υπάρχει, άστο να το κάνει η νέα κυβέρνηση.

Λογικό μου ακούγεται, αλήθεια ποια βία υπάρχει να κάνει άμεσα τις αλλαγές, μήπως επειδή γνωρίζει ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος πρωθυπουργός και δεν θέλει να τις κάνει άλλος από αυτόν; Τι θέλεις να μας πεις μικρέ ότι η δικαιοσύνη είναι σάπια και ότι οι δικαστές κάνουν τις βρωμοδουλειές των πολιτικών. Προφανώς ο μικρός θέλει να καταφέρει άλλο ένα πλήγμα στην Δημοκρατία που την χρησιμοποίησε αλλά δεν κατάφερε να την νικήσει, πριν φύγει.

Δεν παίζεται έτσι η Δημοκρατία αγοράκι. Κάτι άλλο έχει στον νου του ο μικρός, γι’ αυτό άλλωστε πρότεινε δολίως στην ΝΔ και στα άλλα κόμματα να κάνουν τις προτάσεις τους ως προς τα πρόσωπα που επιθυμούν και ορθώς οι άλλοι αρνήθηκαν να συναινέσουν στην προτεινόμενη παραβατικότητα και παρανομία.

Που το πάει λοιπόν ο σύριζα; Μήπως προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εγκρίνει, ως αναμένεται άλλωστε, τις παράνομες αλλαγές, ώστε να αποκτήσει ένα προεκλογικό επιχείρημα κόντρας αφού δεν του έχει μείνει άλλο ψέμα για να μας παραμυθιάσει;
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.