ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 21:02

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Το Γιωργαλέξι

0 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 10:06

Όπως το δράμα της Ελένης στο Κωσταλέξι το 1978 έτσι και το δράμα ενός λαού στα χέρια των βασανιστών του. Τι Γιωργάκης τι Αλέξης, μαύρα χάλια ότι διαλέξεις.

Ο πρώτος μας έβαλε στο ΔΝΤ όπου μας τηγανίσανε δεόντως. Πήγε μάλιστα στο Καστελόριζο, κανείς δεν κατάλαβε γιατί, ίσως για να γλυτώσει από τις πρώτες αυθόρμητες σφαλιάρες, και ομολόγησε στην ανθρωπότητα ότι είμαστε παλιάνθρωποι, ψεύτες, κλέφτες και λωποδύτες και επειδή δεν του βγαίνανε οι αριθμοί επινόησε και ένα δήθεν τεράστιο έλλειμμα. Νάμαστε παιδιά, καλημέρα μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε μια συνταγή για να ρημάξουμε όλοι μαζί τον τόπο μας. Και τον ρημάξανε τον τόπο μας όπως κατ’ επανάληψη και πολλαπλώς πλείστοι όσοι της πολιτικής νομενκλατούρας των Ευρωπαίων φίλων, χωρίς αιδώ ομολόγησαν. Όχι δεν ήταν λάθος η συνταγή όπως θέλουν να μας πείσουν, επίτηδες το έκαναν, αυτός ήταν ο στόχος, η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, από τότε που καθαίρεσαν εν μέσω νυκτός τον Κώστα Καραμανλή που προσπάθησε να αντισταθεί στον σχεδιασμό. Διαβάστε το βιβλίο της Σοφίας Λουκέρη «Στόχος τους η Ελλάδα». Θα φρίξετε.

Ο δεύτερος ήλθε να μας σώσει από τα νύχια των Νεοναζί. Έβαλε λοιπόν κάποιον Βαρουφάκη να κάνει τον μάγκα στον Ανατολικογερμανό Σόϊμπλε μέχρι που μας έβαλαν στον ταπί και τους δώσαμε μόνοι μας σώβρακα και φανέλες πριν μας τα πάρουν με το ζόρι. Μάλιστα έτσι για τα προσχήματα έκανε και ένα δήθεν Δημοψήφισμα στο οποίο η πλειοψηφία των εγχωρίων αμνών είπε όχι μεν αλλά φαίνεται πως δεν ήταν πολύ πειστικό και το έκαναν ναι, έτσι σαν την μάγκικη παραγγελιά στον λαϊκό καφενέ: έναν πολλά βαρύ παρακαλώ, ναι και όχι. Έτσι λοιπόν ναι σε όλα και άλλα τόσα με την γνωστή συνταγή του «ας τους να βαράνε στο τέλος θα κουραστούνε και θα τα παρατήσουν» μας κατάντησαν να μετράμε μπουκιές και τρύπες στην ζώνη. Η μισή Ελλάδα χρωστάει στο Κράτος και ή άλλη μισή σε αυτούς που χρωστούν στο Κράτος.

Μετά από αυτό βγήκαμε από τα μνημόνια και πανηγυρίσαμε γιατί επιτέλους μπορούσαμε να δανειζόμαστε με το αξιοπρεπές επιτόκιο του 6% αντί του εξευτελιστικού 0,5% με το οποίο μας δάνειζαν οι τοκογλύφοι συνεταίροι μας.

Και αφού τους δώσαμε ότι είχαμε από μετρητά, σπίτια χωράφια και οικόπεδα για να ξεχρεώσουμε, χρωστάμε σήμερα, αμέσως μετά την θεραπευτική αγωγή περισσότερα από όσα χρωστούσαμε πριν. Έτσι λοιπόν αφού καταφέρανε τα καλόπαιδα να καταστρέψουν την οικονομία του τόπου μας, να φτωχοποιήσουν την κοινωνία των Ελλήνων και να υποθηκεύουν το μέλλον των δισεγγόνων μας, αποφάσισαν ότι οι προοδευτικές αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενοποιηθούν ώστε οι άλλοι που δεν είναι ούτε προοδευτικοί ούτε δημοκρατικοί να μην έλθουν ποτέ ξανά στην εξουσία και κάνουν ζημιά. Τώρα τι ζημιά θα κάνουν οι άλλοι οι κακοί σε έναν τόπο παντελώς κατεστραμμένο κάποιος πρέπει να μας το εξηγήσει.

Έτσι λοιπόν η παρεούλα της κωλοτούμπας ξεκίνησε τις μεταγραφές, και μην ακούσω κανένα να μιλά για αποστάτες. Αποστάτες είναι εκείνοι που πάνε στους κακούς. Όταν έρχεσαι και μάλιστα οικιοθελώς στους καλούς είναι απλά μεταγραφή ή έστω προσχώρηση στο μεγάλο Προοδευτικό και Δημοκρατικό στρατόπεδο. Πρόθυμους με το κατιτίς βέβαια βρήκαν παντού σε όλα τα κόμματα ακόμα και στους κακούς. Αλλά στόχος είναι πρωτίστως η δεξαμενή των ηλιθίων. Πρώην Κνίτες, ιδεολογικά βαρεμένοι και πάσης φύσεως και λογής αποτυχημένοι που μπορούν χωρίς αιδώ να πουν και να υιοθετήσουν οτιδήποτε και προπαντός να υπηρετήσουν τον λαϊκισμό που αποτελεί έμπνευση και ιδεολογική βάση της δερμάτινης πολυθρόνας, για ξεδιάντροπους κώλους.

Πρώτοι πρόθυμοι και καλοδεχούμενοι όσοι τους έβριζαν και τους έφτυναν πριν. Αστέρια από όλες τις εποχές του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως παιδιά του Άκη και του Γιωργάκη. Δείτε τα φιλμάκια με τις δηλώσεις τους σε ανύποπτο χρόνο να γελάσετε. Τώρα εισερχόμεθα στην Τρίτη φάση του Σύριζα.

Η Πρώτη αν θυμάστε ήταν εκείνη της δήθεν προοδευτικής, επαναστατικής άλλως τριτοκοσμικής αριστεράς με τον κ. Λαφαζάνη και την κυρία Κωνσταντοπούλου και τα άλλα παιδιά από τα Εξάρχεια με τις μολότοφ και τις στρακαστρούκες, που απέτυχε να διαχειριστεί την κωλοτούμπα.

Η Δεύτερη με την απορρόφηση των περιθωριακών και των λοιπών Δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων επεδίωξε τον προσηλυτισμό της φλυαρούσας Ελίτ της ακαδημαϊκής πορδοφιλοσοφίας για τον εξωραϊσμό του ιδεολογικού προφίλ του εγχειρήματος αποπροσανατολισμού των ψηφοφόρων, με την στροφή προς την δήθεν και μάλλον ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Αριστερά, και

η Τρίτη, τώρα, με την ενδυνάμωση της κυβερνούσης μειοψηφίας με αυτή την αθλία χειμερινή μεταγραφική προσπάθεια ώστε να εξασφαλισθεί η εξουσία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά και για την δημιουργία μιας απροσδιόριστης Κεντροαριστεράς, που στην πραγματικότητα αποτελεί μια απελπισμένη προσπάθεια Πασοκοποίησης του Σύριζα, με την χρήση σκουπιδιών και πολιτικών αποβλήτων. Ναι η σκιά του μοιραίου Ανδρέα πλανάτε εφιαλτικά πάνω από τον Σύριζα και εγγυάται την απόλυτη καταστροφή της Πατρίδας.

Λεφτά δώσαμε, περιουσίες χαρίσαμε, υποθήκη τις ζωές των δισεγγόνων βάλλαμε, κάτι από Μακεδονία δώσαμε επίσης. Τώρα ζητάνε Αλβανοί και Τούρκοι. Τι άλλο είναι πρόθυμοι να δώσουν οι διαχειριστές της κωλοτούμπας. Ο χρόνος θα δείξει.

Άκουσα χθες τον Σέρβο σύμβουλο του Πούτιν Dejan Lucic να ισχυρίζεται ότι μετά την Σερβία ήλθε η σειρά της Ελλάδας να συρρικνωθεί και σε αυτό στοχεύει ο Γερμανοτουρκικός άξονας. Ήπειρος, Μακεδονία Θράκη και νησιά του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη καθώς και το υπόλοιπο της Κύπρου θα αλλάξουν ιδιοκτήτες. Βέβαια οι Ρώσοι είναι αναξιόπιστοι αφού πάντοτε μας χρησιμοποίησαν και μετά μας έβλαψαν από την εποχή της Αικατερίνης της Μεγάλης μέχρι εκείνης του κομμουνιστικού Σοβιέτ που έδωσε όπλα και εφόδια στον Κεμάλ για να μας πετάξει στην θάλασσα. Τώρα ίσως να είναι η σειρά του Πούτιν να μας βλάψει. Ας έχουμε όμως τον νου μας, ποτέ δεν ξέρεις.

Το παιχνίδι το χοντρύνατε πολύ. Πάτε ακάθεκτα τον τόπο μας για φούντο. Αφήστε τα, παρατήστε τα και τραβάτε πάλι πίσω στα Εξάρχεια και στο Πολυτεχνείο να πετάτε μολότοφ και να τσακώνεστε με τους αστυφύλακες. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.