ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Άχτουνγκ Άχτουνγκ

2 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019, 12:04

Μας ξανάλθε το αφεντικό. Όχι, όχι, δεν μας ήλθε επίσημα η κυρία. Ήλθε για συνάντηση εργασίας. Ναι για δουλειά ήλθε η Μαντάμ, για την δουλειά της δηλαδή. Ήλθε για να ενθαρρύνει και να στηρίξει εξωμότες και επίορκους αλλά και να τραβήξει το αυτί σε όσους τολμούν ακόμη να αντιστέκονται.

Την καλοδέχθηκε η άλλοτε γκρινιάρα νομενκλατούρα της αριστεράς, ο κωλοτούμπας φίλησε δαχτυλίδι και χόρεψε μαζί της το τελευταίο του ταγκό, στην Αθήνα βέβαια, όχι στο Παρίσι. Βούτυρο δεν ξέρω αν χρησιμοποίησαν, αλλά έφαγαν σφυρίδα ψαρόσουπα στο Πανόραμα του Προφήτη Ηλία. Ναι ψαρόσουπα σφυρίδα σαν κι αυτή που τρώνε κάθε Παρασκευή σε όλα τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά που της έδειξε ο χαμογελαστούλης από την βεράντα του εστιατορίου, από το Νέο Φάληρο μέχρι την Δραπετσώνα. Θαυμάστε μαντάμ, όλοι αυτοί τρώνε σήμερα ψαρόσουπα χάρη στα μνημόνια και βούτυρο με μαύρο χαβιάρι κι εκείνη χαμογέλασε περιχαρής γιατί καλοπερνούν οι ιθαγενείς της αποικίας της.

Το έγραψα πως θα συμβούν αυτά τον Δεκέμβριο του 2010 σε ένα άρθρο με τίτλο οι «Γερμανοί ξανάρχονται» και στην συνέχεια ανέλυσα σε δεκάδες άρθρα που ακολούθησαν, το πώς επέβαλαν χωρίς όπλα οι Γερμανοί την νέα και οριστική πλέον κατοχή της πατρίδας μας και της Ευρώπης.

Μην συνμωσιολογείτε, προτρέπουν κυρίως όσοι έχουν λόγους να κρατούν τα γεγονότα μακριά από το φως. Εγώ όμως δεν πιστεύω στα τυχαία γεγονότα στην πολιτική. Κι αν συμβούν θα είναι μικρής εμβέλειας. Τα γεγονότα είναι αποτελέσματα πράξεων και μεθοδεύσεων εκείνων που ξέρουν πώς να επιδιώκουν το ίδιον όφελος, με άμεσες παρεμβάσεις ή μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Ψάξε να βρεις κάθε φορά ποιος ωφελήθηκε για να εντοπίσεις τον ηθικό αυτουργό και τους επίορκους ή τους ηλίθιους που συνέπραξαν εκόντες, αποκομίζοντες και αυτοί μερίδιο του οφέλους ή άκοντες, θύματα της πνευματικής τους υστέρησης.

Μας έβαλαν στην ΟΝΕ χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα γνωρίζοντες ότι θα γίνει τελικά ζημιά και έτσι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να επωφεληθούν. Μας δάνεισαν για να αγοράσουμε όπλα που αυτοί φτιάχνουν. Πήραν τα Ελληνικά ομόλογα κοψοχρονιάς άμεσα από το κράτος ή έμμεσα από τα υγιή ασφαλιστικά μας Ταμεία τα οποία με αυτόν τον τρόπο κατέστρεψαν. Επέβαλαν την εξαγορά τους στο ακέραιο από τις Ελληνικές Τράπεζες αποκομίζοντας τεράστια οφέλη και στην συνέχεια ζήτησαν το ξύρισμά τους. Έτσι κατέστρεψαν και τις Τράπεζές μας και τις έφεραν στην ανάγκη νέου δανεισμού. Παράλληλα έχασαν τα χρήματά τους όσοι είχαν επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές αφού η συνολική υποτίμηση τους έφθασε και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε το 95%.

Στην συνέχεια με τα μνημόνια κατέστρεψαν την ελαφρά βιομηχανία, την βιοτεχνία και το εμπόριο της χώρας, προς όφελος των Γερμανικών και Γαλλικών κολοσσών. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25% και εκείνη των νέων έφθασε πέραν του 50% . Οι Έλληνες ένιωσαν πάλι ότι έγιναν φτωχοί όπως και τότε στον μεγάλο πόλεμο όταν μας λεηλάτησαν παντοιοτρόπως οι ίδιοι.

Οι μισοί Έλληνες σήμερα χρωστούν στην Εφορία, χιλιάδες έχασαν ή θα χάσουν τα σπίτια τους και πολλοί τρώνε στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας. Το χειρότερο το άφησα για το τέλος. Πεντακόσιες τουλάχιστον χιλιάδες νέοι επιστήμονες πήγαν να δουλέψουν στις χώρες των αφεντικών του Ευρωπαϊκού βορά. Μηχανικοί και Γιατροί που σπούδασαν δαπάνες του Ελληνικού κράτους δουλεύουν σήμερα εκεί. Ναι έτσι είναι, μας κλέβουν τους επιστήμονες, κλέβουν τα παιδιά μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνουμε, κοιτάξτε την ιστορία: μεταναστεύσεις, παιδομαζώματα, γενίτσαροι και πάει λέγοντας στο βάθος του αλήσμονος χρόνου.

Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να μας εξηγήσει χθες η Γερμανική Handelsblatt πόσα οικονόμησαν οι μεγάλοι της Ευρώπης από την οικονομική κρίση που την πλήρωσαν οι μικροί και πιο πολύ από όλους ο αμετανόητος λαός μας μόνο και μόνο επειδή έχει τους πιο ικανούς επίορκους πολιτικούς.

Από το 2008 μέχρι σήμερα στα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν οι Γερμανοί κέρδισαν μόνο από την διαφορά των επιτοκίων, 365 δις. Ευρώ, οι Γάλλοι 350 και οι Ιταλοί 262. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Από εμάς έκλεψαν 360 δις, κατέστρεψαν την οικονομία του τόπου και φτωχοποίησαν τον Λαό μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Άχτουνγκ άχτουνγκ και απαγόρευσαν την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός από το πλήθος των υπηκόων που ήθελε να πάει να φιλήσει το χέρι του φιλεύσπλαχνου αφεντικού. Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεεεεε!
 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Βορειοαττικός 13.01.19
Σας διαβάζω ανελλειπώς τα τελευταία χρόνια όμως σήμερα θα σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 13.01.19
Σωστά και πολύ ρεαλιστικά τα γραφόμενά σας.Αρκεί κάποια στιγμή να καταλάβουν όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι εδώ και κοντά 4 χρόνια μας κυβερνούν τα πλέον αναξιόπιστα και επικίνδυνα άτομα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.