ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Βόμβες και Δημοκρατία

0 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, 09:55

Τις αγορεύειν βούλεται. Η Δημοκρατία εγγυάται την συμμετοχή στα κοινά, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης άποψης.

Κάποια μειοψηφία όμως στο τόπο μας, αμφισβητεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και επιδιώκει να επιβάλλει τις απόψεις της με την βία. Αυτό έχει όνομα, λέγεται Φασισμός και είναι προϊόν της παρακμής που δημιουργεί η έλλειψη παιδείας.

Με δυναμίτη κάποιοι αμφισβητούν το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, με μολότοφ τους θεσμούς της Δημοκρατικής νομιμότητας και με σφαίρες τιμωρούν όσους κατά την άποψή τους έβλαψαν τον Λαό ή τα πολιτικά τους συμφέροντα. Δεν στήνουν καν λαϊκά δικαστήρια όπως έκαναν κάποτε. Αποφασίζουν εν κρυπτώ στο άβατο μιας φωλιάς.

Η Δημοκρατία ξανά μανά στο απόσπασμα. Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή. Βία στους δρόμους. Εξεταστικές επιτροπές και λαϊκοί εκδικητές. Που πάμε τέλος πάντων;

Στην Ευρώπη σήμερα ο Ισλαμικός φονταμενταλισμός, γέννημα της φτώχιας, του φθόνου και του μίσους των βαρβάρων τρομάζει την Αστική τάξη και παράγει έναν επικίνδυνο αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό που στοχεύει στην εξουσία χωρίς προτάσεις και λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Εδώ πάμε ανάποδα: ένας ταξικός λαϊκισμός, γέννημα του αρρωστημένου συνδικαλισμού, της προδομένης Σοβιετολαγνείας και του αριστερίστικου ακαδημαϊκού τυχοδιωκτισμού, παράγει Δημοκρατική αμφισβήτηση, φθόνο κατά της αριστείας και κοινωνική βία αντί της πολιτικής.

Ο αριστερισμός είναι το φρούτο των καιρών που τον παρήγαγε η παρεξηγημένη πολιτική συναίνεση της μεταπολίτευσης και έχει τις ρίζες του στον αδελφοκτόνο πόλεμο του πρόσφατου παρελθόντος.

Στοχοποιήθηκε ο επιχειρηματίας που τόλμησε να μιλήσει για ηθική αυτουργία εκείνης της πολιτικής που επέβαλε εμπάργκο στον τηλεοπτικό του σταθμό που δέχθηκε την βομβιστική επίθεση. Θυμάστε εκείνο το ανεκδιήγητο "Δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε" εκείνου του ψευτοδημοκράτη που πρόλαβε να πεθάνει στο ειδικό δικαστήριο και γλύτωσε την ξεφτίλα της φυλακής για την αρπαχτή κάποιων εκατομμυρίων.

Για κάποιους ισχύει ακόμη. Δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε, μάθετε να υπακούτε, να μας υπακούτε, γιατί εμείς έχουμε την αληθή γνώση και κατέχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Εμείς είμαστε οι καλοί και εσείς οι κακοί. Αμετροεπής μεγαλομανία, λόγια του αέρα, ιδεοληπτικές φαντασιώσεις, εφιαλτικές δεισιδαιμονίες.

Τα μπουγαδιασμένα μυαλά που υποφέρουν από το ρατσιστικό – φασιστικό σύνδρομο πολιτικής και πολιτιστικής ανωτερότητας θέλουν να επιβάλλουν και να επιβληθούν στους άλλους και σε όλα μη αποδεχόμενοι όχι μόνο την αμφισβήτηση αλλά ούτε την έκφραση μιας απλής διαφορετικής άποψης.

Αν είναι έτσι πείτε μας σας παρακαλώ καλόπαιδα, ποιος επιτέλους οδηγεί τους νέους μας σε λάθος μονοπάτια; Ποιος γαλουχεί την νέα γενιά τρομοκρατών; Σε ποια καφενεία, σε ποιες γιάφκες, σε ποια εκτροφεία, διδάσκεται η απόλυτη δυσαρέσκεια και η αμφισβήτηση των Δημοκρατικών θεσμών. Υπάρχουν μήπως κέντρα παραγωγής τρομοκρατών; ξένα ή ντόπια, που προετοιμάζουν την νέα στρατιά που θα εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. Μήπως το κάνουν ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Μήπως το κάνουν κάποια πολιτικά κόμματα ή αποκόμματα. ή μήπως η συνεχής αμφισβήτηση του δικαιώματος του έχειν άποψιν και η επίσης συνεχής αμφισβήτηση των πατριωτικών (sic) και φιλολαϊκών προθέσεων καθώς και της τιμιότητας των πολιτικών αντιπάλων λειτουργεί ως ηθικός αυτουργός;

Η με κάθε τρόπο ομολογημένη ηθική δικαίωση εκνόμων και παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων, που την είδαμε στις δικαστικές αίθουσες, την διαβάσαμε στις αρρωστιάρες εφημερίδες τους και την απολαύσαμε στα κάθε λογής στημένα τηλεοπτικά τους θεάματα, δεν αποτελεί μήπως και προτροπή αν όχι ηθική αυτουργία στην τέλεση νέων;

Αυτός ο στείρος αριστερισμός με ενοχλεί και με τρομάζει. Σου επιτρέπω να έχεις άποψη αρκεί να συμπίπτει με την δική μου. Βεβαίως το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο εμφύλιος δεν έχει ακόμη τελειώσει για κάποιους. Δεν δέχονται ότι η Δημοκρατία κέρδισε και αυτοί έχασαν την ευκαιρία να την σκοτώσουν και να την καταργήσουν. Δεν το ανέχονται.
Στον τόπο μας δυστυχώς δεν υπάρχει πολιτικός πολιτισμός. Υπάρχει παρακμή και έχει όνομα. Οι ίδιοι η μετέχοντες σε αυτόν τον φορέα με το μεγάλο έλλειμμα παιδείας την ονομάζουν μόνοι τους ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αποτελεί γι αυτούς την πρόοδο και το καλό σε αντιδιαστολή με την ΔΕΞΙΑ που ονομάζουν ότι διαφέρει από την δική τους μονολιθική άποψη και την θεωρούν συντηρητική και κακή.

Αυτό είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Τον γεννά ένας αχαλίνωτος αριστερίστικος λαϊκισμός. Έτσι ξεκίνησε και εκείνος του Μουσολίνι. Από το Fascio του Ιταλικού Σοσιαλισμού, στους πρασινοφρουρούς της Σοσιαλιστικής Αλλαγής του Ανδρέα της δεκαετίας του ογδόντα και από αυτούς στα ομορφόπαιδα του Ρουβίκωνα του σήμερα, που τα χαϊδεύουν πάλι κάποιοι που δηλώνουν συνασπιζόμενοι Αριστεροί. Από την 17 Νοέμβρη εκείνης της εποχής με τους φόνους στους Λαϊκούς αγωνιστές με τις στρακαστρούκες και τους δυναμίτες του σήμερα. Κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα που τα παράγουν πάντοτε τα άνθη του κακού.

Αυτό το φαινόμενο της αμφισβήτησης ισχύει βέβαια για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας σήμερα, αλλά ευτυχώς ή άλλη άκρη, η άκρα δεξιά δηλαδή, γέννημα και αυτή του λαϊκισμού εκτός από κάποιους γραφικούς φουσκωτούς στην πατρίδα μας δεν κατάφερε να βγάλει τρομοκράτες. Ευτυχώς γιατί θα μπορούσε να συμβεί και εδώ ότι συνέβη κάποτε στην Ιταλία.

Αναφέρομαι στην ομολογημένη συνεργασία των Ερυθρών Ταξιαρχιών με την Νέα Τάξη σε τρομοκρατικές ενέργειες υπό την καθοδήγηση του παρακράτους του Δημοκρατικού κατά τα άλλα καθεστώτος.

Ευτυχώς, αλλά αυτή η άλλη άκρη, η αριστερή βγάζει τρομοκράτες και αυτό αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα την οποία η συντεταγμένη Δημοκρατική Πολιτεία οφείλει και πρέπει να αντιμετωπίσει.

Μαζεύτε τους δεν είναι καλό για τον τόπο. Σε σας το λέω που κάνετε πως δεν ακούτε. Μαζεύτε τους, κάνουν ζημιά στην Δημοκρατία και στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την πολύπαθη Πατρίδα. Φτάνει πια, ΦΤΑΝΕΙ.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.