ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Ποιοι Τούρκοι

2 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 17:53

Με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Σενόβα πίναμε συχνά καφέ μαζί στην δεκαετία του 80. Τον ρωτούσα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκείνος πρόθυμα απαντούσε αλλά εγώ αντιλαμβανόμουν ότι πίσω από τις λέξεις υπήρχε μια αδικαιολόγητη ένταση, ιδιαίτερα όταν επέμενα σε κάποιο θέμα στο οποίο υποψιαζόμουν ότι απέφευγε να εμβαθύνει.

Τον πείραζα. Κάθε φορά που έλεγε: εμείς οι Τούρκοι του απαντούσα: Ποιοι Τούρκοι; γιατί δεν κοιτάς την μούρη σου στον καθρέπτη ξανθέ γαλανομάτη Μογγόλε. Εκείνος χαμογελούσε και άλλαζε την κουβέντα, κάποιο απόγευμα όμως δεν κρατήθηκε και σχεδόν οργισμένα μου απάντησε «Τι νομίζεις Νίκο, Τούρκοι δεν είναι μόνο οι απόγονοι των 10.000 Οσμανλήδων που εγκαταστάθηκαν στο 13ο αιώνα εκεί κάπου κοντά στο Εσκί Σεχίρ, Τούρκοι είναι και όλοι οι κάτοικοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που αλλαξοπίστησαν για να επιβιώσουν.

Το ξέρουμε ότι στην μεγάλη μας πλειοψηφία οι Τούρκοι είμαστε απόγονοι Ελλήνων. Την επιλογή για μας την έκανε κάποιος πρόγονός μας και σήμερα εμείς είμαστε Μουσουλμάνοι και Τούρκοι, εσείς γιατί δεν μπορείτε να το αποδεχθείτε αυτό;»

Ώστε εκεί εστιάζεται η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές του Αιγαίου, στην αδυναμία των Ελλήνων να αποδεχθούν τους αδελφούς Τούρκους όπως είναι σήμερα. Βέβαια ο φίλος ο Αχμέτ παρέλειψε σκόπιμα να πει ότι εκατομμύρια άλλοι δεν άλλαξαν την πίστη τους ούτε αρνήθηκαν την φάρα τους και τον πολιτισμό τους. Παρέλειψε επίσης να πει ότι εκείνοι που άλλαξαν πίστη και έγιναν γενίτσαροι έτρεφαν και εξακολουθούν να τρέφουν μίσος για τα αδέλφια τους, τους Έλληνες που διατήρησαν πίστη και γλώσσα και δεν χάνουν ευκαιρία να το δείξουν.

Δεν είμαστε εμείς που δεν αποδεχόμαστε τους ανεξίθρησκους τους εξωμότες αμαρτωλούς αδελφούς, είναι εκείνοι που μας μισούν γιατί δεν λυγίσαμε κι εμείς, όπως εκείνοι. Δείτε π.χ. τον Πόντιο από την Ποταμιά της Ριζούντας κ. Ταγίπ Ερντογκάν. Όψιμος Τούρκος μόλις τριών γενεών, αφού ο παππούς του άλλαξε πίστη για να μην τον κρεμάσουν.

Προσέξατε το υπεροπτικό του ύφος όταν ήλθε εδώ, σαν να μίλαγε σε παρακατιανούς, μας έκανε υποδείξεις, αμφισβήτησε την διεθνή νομιμότητα και δεν σεβάστηκε ούτε τον πολιτισμό ούτε την μακραίωνη ιστορία αυτής της χώρας.

Ας πρόσεχε λοιπόν ο Μιχαήλ ο Ζ΄ και ο Η΄ και αυτοί που τους ακολούθησαν και ας μην άφηναν χώρο στον Ερντογούλ και στον γιο του Οσμάν. Μια χούφτα άξεστοι τσοπάνηδες έκλεψαν μιαν αυτοκρατορία, λιανισμένη βέβαια από Φραγκογερμανολατίνους. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε κι ας λέμε σήμερα όλοι μηδενός εξαιρουμένου πλέον ότι ανήκουμε στην Δύση.

Ασφαλώς και ανήκουμε σήμερα στη Δύση. Ανήκουμε κυριολεκτικά στους δανειστές μας που είναι μέλη της ΕΕ, κυρίως στους Γερμανούς που κατάφεραν με τα μνημόνια ότι δεν κατάφεραν με τα όπλα από τον 5ο αιώνα π.Χ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, με τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που τους έδωσε μεν την ευκαιρία να κακοποιήσουν το γένος μας και να λεηλατήσουν το τόπο μας αλλά δεν κατάφεραν να μας κάτσουν στον σβέρκο μόνιμα.

Τώρα στο σβέρκο μας κάθισαν όλοι μαζί, σύμμαχοι και εχθροί μιας άλλης εποχής και μας στραγγίζουν το αίμα. Τώρα θα μου πεις τι είδους σύμμαχοι είναι αυτοί που πρώτα μας κάνουν μια ωραία αφαίμαξη και στην συνέχεια δεν στηρίζουν την Ελλάδα στην καθημερινή πλέον πρόκληση και απειλή των Γενιτσάρων της απέναντι ακτής. Τα ακόρεστα βαμπίρ κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους. Σιγά μην μας κάνουν το χατίρι, πως θα αγοράσουμε αεροπλάνα, φρεγάτες, άρματα μάχης και κανόνια αν δεν φοβόμαστε τους Τούρκους.

Ακούω τον Νικήτα Κακλαμάνη στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Λουκέρη, «Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο, στόχος τους η Ελλάδα», στο οποίο έγραψε κι αυτός ένα κεφάλαιο, και εκπλήσσομαι. Επιτέλους κάποιος τόλμησε να πει δημόσια την φριχτή αλήθεια. Δεν έφτανε το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δεν έφταναν οι πυρκαγιές του 2007 που έκαψαν την μισή Ελλάδα, δεν υπήρξε αρκετή η πυρπόληση των Αθηνών από τους αριστερούς φίλους της κυβερνώσας παράταξης, δεν τα κατάφερε ούτε η συμμορία των εκσυγχρονιστών - κλεπτών που κατέστρεψε τον τόπο με την προκλητική αντιπαράθεσή της, ούτε ο φαιδρός Γιωργάκης με το «Λεφτά υπάρχουν». Έπρεπε να επιχειρήσουν να τον εξοντώσουν με την βία αυτόν τον άθλιο άνθρωπο που τόλμησε να χαράξει νέους δρόμους για την πατρίδα.

Μας τιμώρησαν, μας διέλυσαν κυριολεκτικά με την ενεργό σύμπραξη του Γιωργάκη που μας παρέδωσε δέσμιους στο ΔΝΤ, αλλά έδωσαν ταυτόχρονα την ευκαιρία στους καραδοκούντες Γερμανούς να κάνουν πλιάτσικο για μιαν ακόμη φορά. Από τους Ρώσους στέρησαν τον ηγεμονικό ρόλο που επεδίωξαν στην προμήθεια της Ευρώπης με ενέργεια.

Η Σλάβικη Fyrom βαφτίστηκε Μακεδονία με την σύμπραξη της παρέας της κωλοτούμπας, την απέσπασαν από την Ρωσική επιρροή και θα την βάλουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Μέχρις εδώ όλα καλά, εξυπηρετήθηκε ο πολιτικός σχεδιασμός και αποκαταστάθηκε η τάξη, τους Κινέζους όμως που έφερε στον Πειραιά ο Κωστής πως θα τους διώξουν; Θέλω να δω αυτό.

Βέβαια κόντρα στους Αμερικανούς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς να περιμένουμε αντίποινα, υπήρξε σίγουρα λάθος στον χειρισμό των θεμάτων. Όλοι συμφωνούμε όπως φαίνεται πλήν των κομμουνιστών βεβαίως, ότι μας συμφέρει η στενή συνεργασία με την μεγάλη αυτή Δημοκρατική και φίλη χώρα, αλλά οι πολιτικοί χειριστές πρέπει να κάνουν και επωφελείς για τον τόπο μας συμφωνίες με τους φίλους και συμμάχους μας, δεν είμαστε δα υπηρετικό προσωπικό.

Με τους Ρώσους σωστή δουλειά δεν έγινε ποτέ, από την εποχή των Ορλώφ μέχρι σήμερα πάντοτε μας πούλησαν. Τώρα βρισκόμαστε στην κόκκινη λίστα τους δεύτεροι μετά τους Αμερικανούς. Βλέπετε τι επιδιώκουν στα Βαλκάνια και στην απέναντι ακτή και πως αντιμετωπίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Νάμαστε λοιπόν σήμερα, υποταγμένοι και λεηλατημένοι για άλλη μια φορά, κι εγώ μέσα στην δυστυχία μου θυμάμαι τα λόγια του Ρήγα του Βελεστινλή και του Κοραή και σκέφτομαι το ενδεχόμενο να τα βρούμε με τους αδελφούς Τούρκους. Αυτό δεν θα άρεσε σε κάποιους συμμάχους βέβαια, θα βοηθούσε όμως εμάς όχι μόνο στην επίλυση πολλών προβλημάτων αλλά και στην δυνατότητα άσκησης μιας ιδιαίτερα ισχυρής πολιτικής με άμεσα οικονομικά οφέλη και για του δύο ομόφυλους λαούς.

Ακούς αδελφέ Ταγίπ, το λέω και σε σένα. Μήπως πρέπει να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια να τα βρούμε, προς εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και του αμοιβαίου οφέλους. Σύμμαχοι και αδελφωμένοι ξαναφτιάχνουμε μια αυτοκρατορία σαν εκείνη των Οθωμανών ή των Βυζαντινών και έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να αφήσουμε τους κάθε λογής σταυροφόρους απέξω, λέω μήπως. Σκέψου το, ίσως με την συνεργασία μας εσύ μεν να γλυτώσεις το τηγάνισμα που σου ετοιμάζουν, εμείς δε το διαρκές και επώδυνο ξεκώλιασμα.

Μετά ξύπνησα και πήγα για καφέ στο γνωστό στέκι των αδαμάστων. Εφιάλτης ήταν, όλοι μας αγαπάνε και μας στηρίζουνε, τα λάθη τα δικά μας πληρώνουμε, εφησυχάστε, ανήκουμε στην Δύση, με τους Τούρκους δεν θα τα βρούμε ποτέ.
 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Νίκος Γιαννιός 28.10.18
Έτσι είναι Στέλιο μου. Ο παππούς του ήταν αντάρτης του Πόντου. Όταν τον συνέλαβαν οι Τούρκοι προτίμησε το Ισλάμ από την αγχόνη
Απάντηση
ΣΤΕΛΙΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ 26.10.18
ο Ταγιπ Ερντογαν εχει δηλωσει οτι ειναι γενιτσαρος εκ μητρος Ποντιας Ελληνιδος ....
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.