ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Χρησικτησία ή απαλλοτρίωση

1 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, 22:13

Διαβάζω για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και μου έρχεται να κατουρηθώ από τα γέλια. Αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πιστεύουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και ως εκ τούτου δικαίως ονομάζουν την χώρα τους Μακεδονία, την φάρα τους Μακεδόνες και την γλώσσα τους Μακεδονική; Είναι πράγματι για γέλια αλλά πρέπει ταυτόχρονα να τους λυπόμαστε αφού η μικρή αυτή κοινότητα των Σλάβων ντρέπεται για την καταγωγή της και ψάχνοντας να βρει ένα καλύτερο όνομα και μια πιο ενδιαφέρουσα ιστορία για την φυλή της, απεφάσισε να κλέψει εκείνη των καλών φίλων και γειτόνων της.

Κάτι τέτοιο έγινε και με τους απελεύθερους όπου γης σκλάβους, που ελεύθεροι πλέον από τον τύραννο, πήραν το επίθετο του αφεντικού τους.

Ας ρίξουμε όμως με χιουμοριστική διάθεση μια γρήγορη ματιά στην ιστορία: Όταν τον 4ο μ.Χ αιώνα οι Φράγκοι βγήκαν από τα δάση της Βαλτικής με το τσεκούρι στο χέρι και άρχισαν να κυνηγούν όποιον εύρισκαν μπροστά τους, ελόβιοι (Σλάβοι) και δενδρόβιες Γερμανικές ληστοσυμμορίες, άρχισαν να μετακινούνται προς νότο σε αναζήτηση τροφής και ασφάλειας. Ετούτοι λοιπόν με τις φαμίλιες τους βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά στην φιλόξενη γη των Μακεδόνων, γύρω στο 600 και έζησαν ειρηνικά μαζί τους για πολλές εκατοντάδες χρόνια, αρχικά υπό την προστασία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και στην συνέχεια εκείνης των Οθωμανών.

Το πρόβλημα αρχίζει με την δημιουργία των Εθνικών κρατών στην Βαλκανική αλλά είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών πολέμησαν δίπλα στους Έλληνες κατά των Τούρκων σε όλοι την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα. Αυτό ήταν φυσικό αφού έζησαν μαζί τους για 1500 περίπου χρόνια και ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του λαού αφομοιώθηκε από τους υπερτερούντες σε αριθμό Έλληνες. Αυτό που συνέβη στην σύγχρονη εποχή ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να διακόψουν τους ισχυρούς δεσμούς τους με τους Έλληνες. Ξεγελάστηκαν από το συναίσθημα και προτίμησαν τους Σέρβους οι οποίοι είναι μεν Σλάβοι αλλά δεν έχουν την ίδια γλωσσική συγγένεια που έχουν με τους Βουλγάρους. Έτσι έγιναν αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Σέρβων και Βουλγάρων και υπήρξαν θύματα της προπαγάνδας αμφοτέρων. Ήταν λάθος. Αυτό το κομμάτι της Μακεδονικής γης έπρεπε να μείνει μαζί με τους ανθρώπους που το κατοικούσαν μέσα στην Ελληνική επικράτεια και αφού τότε, στον απελευθερωτικό πόλεμο του 1912 αυτό δεν κατέστη δυνατόν, οι ίδιοι έπρεπε να το ζητήσουν τώρα. Έπρεπε να δώσουν στην εαυτό τους άλλη μια ευκαιρία να ζήσουν πάλι ειρηνικά μαζί με τους Μακεδόνες και τους υπόλοιπους Έλληνες.

Αντί λοιπόν να αναζητήσουν ξανά μια καλή σχέση με τους Έλληνες, άφησαν να ξυπνήσει μέσα τους το Βαρβαρικό θηρίο των προγόνων ελόβιων νομάδων και υπό την επιρροή μιας γελοίας Σλαβικής προπαγάνδας νομίζουν ότι μπορούν να κλέψουν και να αρπάξουν τα υλικά και πολιτιστικά πλούτη που ανήκουν σε άλλους.

Ακούστε παιδιά, είσαστε βαθιά νυχτωμένοι. Χρησικτησία στην ιστορία μας ασφαλώς δεν θα ανεχθούμε ούτε θα δεχθούμε. Δεν πρέπει μάλιστα να ξεχνάτε ότι η γη που πατάτε δεν είναι δική σας. Σε αυτή την δική μας γη σας φιλοξενήσαμε κάποτε και δεν αναγνωρίζουμε καμιά χρησικτησία ή απαλλοτρίωση. Μπορεί μάλιστα κάποια στιγμή να αποφασίσουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την φιλοξενία και να σας ζητήσουμε να φύγετε ή απλά να σας διώξουμε και τότε θα ψάχνετε να βρείτε που να πάτε.

Προσέξτε ηλίθιοι αχάριστοι. Σας προσφέραμε κάποτε φιλοξενία, ασφάλεια και πολιτισμό, αργότερα αλφάβητο, γραφή ανάγνωση και θρησκεία και τώρα σας απλώνουμε φιλικό χέρι και σεις προσπαθείτε να δαγκώσετε. Προσέξτε, θα σας φάει μαύρο φίδι.

Αυτά βέβαια κάποιος πρέπει να τους τα πει και την αρχή την κάνω εγώ ο ταπεινός με την ελπίδα να ακολουθήσουν κι άλλοι.
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ 04.10.18
Έξοχο, τα θερμά μου συγχαρητήρια, αλλά δυστυχώς..... φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.