ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1348

ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Προδότες και κατακτητές

1 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 17:39

Προδότες. Την λέξη την ακούμε συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια. Στα χρόνια της ηδονικής παρακμής, στα χρόνια της προγραμματισμένης εντατικής φτωχοποίησης του τόπου μας. Την ακούμε μέσα στην Βουλή, να εκτοξεύεται κατά των αντιπάλων από τα πολιτικά χαρακώματα στα πλαίσια ενός γελοίου, προκλητικού και ανούσιου πολιτικού λόγου. Την ακούμε στους δρόμους εναντίον εκείνων που ασκούν κάθε φορά την εξουσία από τα θύματα του ηλίθιου λαϊκισμού που γαλουχεί μειοψηφίες και διαμορφώνει συνειδήσεις και πλειοψηφίες στον τόπο μας.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι κυβέρνησαν με στόχο να χαρούν την εξουσία και τα οφέλη που τους εξασφάλιζε, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούσαν και με αυτόν τον τρόπο υποθήκευσαν το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Δυστυχώς η Λουδοβίκειος ρήση « Μετά από εμένα η καταστροφή » βρήκε εφαρμογή και στον τόπο μας και εφαρμόστηκε στην πράξη με απλές τεχνικές. Υπέρμετρος δανεισμός, διόγκωση του Κράτους, Συνδικαλιστική ασυδοσία που κατέστρεψε την ευημερούσα κάποτε ελαφρά βιομηχανία του τόπου μας και προπαντός γενναία απώλεια της ποιότητας της ζωής μας με δραστική υποτίμηση της Δραχμής. Μέσα σε οκτώ χρόνια, από 30 Δραχμές το δολάριο έφθασε περίπου τις 400. Υποτίμηση 1.300 % και βάλε. Ούτε στις χώρες του τρίτου κόσμου δεν έγιναν αυτά.

Κάποιοι το έπαιξαν αριστεροί και έριξαν το καράβι στα βράχια.

Η δεύτερη φάση όμως αφήνει πολλά ερωτηματικά. Τι είχαν στο μυαλό τους αλήθεια εκείνοι που δεν επέτρεψαν με χίλιους δυο τρόπους σε εκείνους που τους διαδέχθηκαν στην εξουσία να πάρουν πρωτοβουλίες για να αναστρέψουν την καταστροφική πορεία του τόπου. Ήθελαν ξανά να κυβερνήσουν ένα κράτος πτώμα ή δεν ήθελαν να επιτρέψουν στο πτώμα να συνέλθη και να σηκωθεί από το κρεβάτι; Εκλογικός νόμος που δεν επιτρέπει στον πολιτικό αντίπαλο να κυβερνήσει, συνδικαλιστές στους δρόμους, ανταρσία στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία κλπ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τι ήταν αυτό, προδοσία ή απληστία. Ας το κρίνει η ιστορία.

Η Τρίτη φάση ήταν πιο σοφιστικέ. Στόχος η εγκατάσταση μηχανισμών μεταφοράς πλούτου από την φτωχή Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Νότου στις πλούσιες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορά. Και σε αυτή την φάση τα τεχνάσματα ήσαν απλοϊκά. Πρώτα έπρεπε να μας βάλλουν στην ΟΝΕ, στο Ευρώ – Μάρκο για να μας στερήσουν από το μοναδικό όπλο που είχαμε κατά της επελαύνουσας απληστίας, την Δραχμή μας. Έστησαν το φιάσκο του χρηματιστηρίου για να μαζέψουν τα λεφτά από την αγορά και να ρίξουν τον διψήφιο πληθωρισμό, κυκλοφόρησαν εκείνο το αμαρτωλό Swap με το οποίο έκρυψαν τα χρέη μας και ξεσκίστηκαν στις αγορές στρατιωτικού ελαττωματικού και μη υλικού για να αρπάξουν μίζες και να διογκώσουν το χρέος με το τέχνασμα των ομολόγων που αποτελεί και τον πρώτο και πιο αποτελεσματικό μηχανισμό μεταφοράς πλούτου, με την διαφορά των επιτοκίων.

Πράγματι οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες με χρήμα που το πλήρωναν στην αγορά τους με 1% - 2% αγόραζαν τα Ελληνικά ομόλογα με απόδοση έως και 10%. Αλήθεια εκείνο το Swap που να βρίσκεται άραγε, πόσο το έχουμε πληρώσει έως σήμερα και πόσο θα το πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ξέρει κανένας να μας πει.

Δάνεια για να λειτουργήσει το Κράτος, δάνεια για τους εξοπλισμούς, δάνεια για να πληρωθούν τα παλιά δάνεια και ήλθε το πράγμα και φράκαρε και μας οδήγησαν τεχνηέντως στην εποχή των Μνημονίων. Αυτή είναι η χαριστική βολή. Υποχρέωσαν τις Ελληνικές Τράπεζες και τα υγιή ασφαλιστικά μας Ταμεία να αγοράσουν τα άχρηστα ομόλογά μας από τις Τράπεζές τους και μετά τα ξύρισαν. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Μας πήραν τα λεφτά και κατέστρεψαν τις Ελληνικές Τράπεζες και το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας.

Ακολούθησε η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών με νέα δάνεια που τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός, ή μείωση των συντάξεων που ήδη βρίσκεται στο 50% και συνεχίζει ακάθεκτη και φυσικά η ίδρυση του Ταμείου όπου έβαλαν όλη την Ελληνική περιουσία και κάθε τόσο απλώνουν τα κουλά τους και αρπάζουν ένα κομμάτι. Με την φτωχοποίηση που επέβαλαν, πτώχευση δηλαδή με όλα τα αρνητικά αλλά χωρίς τα οφέλη όπως η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ή τα οικονομικά σύνορα, κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει από την εγχώρια παραγωγή, ειδικά την Βιοτεχνία και μας έκλεψαν με τις πολυεθνικές τους το εμπόριο. Νάτοι οι νέοι μηχανισμοί μεταφοράς πλούτου.

Θα τα πάρουν όλα. Θα μας πιουν το αίμα. Αυτό κι αν είναι προδοσία ή μήπως όλοι αυτοί που τα προκάλεσαν όλα αυτά ή απλώς συνήνεσαν ή συνέπραξαν το έκαναν από απλή ανικανότητα. Ανίκανοι είστε ρε κοπέλια ή λαμόγια. Κλεφτρόνια ή προδότες. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει καμία σημασία. Όλοι μπορούν να ισχυριστούν ότι είχαν και έχουν τις αγαθότερες των προθέσεων, αλλά από τα αποτελέσματα των πράξεων ή των παραλήψεών τους θα κριθούν όταν έλθει η ώρα.

Έσσεται ήμαρ ή μάταια κάποιοι προσδοκούν. Με τον τουρισμό στα 30 και βάλε εκατομμύρια, εγώ λέω να γυρίστε πίσω στα χωριά σας να ζήσετε με άγρια χόρτα, μια άσπρη γίδα και κότες αλανιάρες και τα καλοκαίρια να βάζετε τα καλά σας για να μπορείτε να κάνετε τα γκαρσόνια στους Γερμανούς τουρίστες. Τον τόπο μας κάποιοι τον τελείωσαν, βρισκόμαστε ήδη υπό καθεστώς κατοχής και αυτό είναι όπως φαίνεται αδιαμφισβήτητο και οριστικό.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νίκος Γιαννιός 23.06.18
Και δια του λόγου το αληθές, ήλθε η αμφιλεγόμενη καθαρή έξοδος με τα πολύ σκληρά μέτρα ενός νέου και διαρκούς μνημονίου ολικής διαδρομής 98 ετών. Μέτρα που θα γοντίσουν και θα εξουθενώσουν την αστική τάξη και δεν θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της παραγωγής και του εγχωρίου εμπορίου, στην διάρκεια της ζωής τριών ακόμη γενεών.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.