ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Συμμορίτες ή Συμμωρίτες

0 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 14:50

Συμμορίτες ή Συμμωρίτες. Και τα δύο μαζί ισχυρίστηκε κάνοντας χρήση αυτού του λογοπαιγνίου χθες στην Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τον επιβεβαίωσε μετά από λίγο στην παρέμβασή του ο κ. Δρίτσας όταν με έμφαση είπε:

Σήμερα έχουμε την επέτειο της εξέγερσης της 21- 22 Φεβρουαρίου του 1973, των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, για να μπορέσει να υπογραμμίσει την επαναστατική διάθεση με την οποία η αριστερά ήλθε να θεραπεύσει και να καθαρίσει τον τόπο από το μιαρό και το βέβηλο. (Εδώ μπορεί να γελάσει όποιος θέλει)

Άκουσον, άκουσον. Από όλα τα σπουδαία γεγονότα, από όλα εκείνα τα οποία θα έπρεπε να θυμάται αυτό το έθνος, ο αμετανόητος επαναστάτης επέλεξε αυτό το περιστατικό της φοιτητικής εξέγερσης το οποίο έδωσε αφορμή σε μια γενικότερη φοιτητική και μη, εξέγερση που επέτρεψε να επικρατήσει ή χούντα του Ιωαννίδη που πούλησε την Κύπρο στους Τούρκους. Ναι να θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών κατά μιας δικτατορικής κυβέρνησης μόνο και μόνο γιατί ήταν μια πράξη αντίστασης κατά του αυταρχισμού αλλά να μην θυμόμαστε τι αυτή η πράξη προκάλεσε. (προσέξτε αν το κάνετε θα σας δείξουν με το δάχτυλο και θα σας φωνάξουν κατάμουτρα: φ α σ ί σ τ α)

Εγώ αντιθέτως, θα σταχυολογήσω από τις μνήμες του έθνους των Ελλήνων εκείνες που θεωρώ πιο σημαντικές, τουλάχιστον από τα ανεύθυνα παιδιαρίσματα της επιπόλαιας και αμετανόητης αριστεράς και ψευτοαριστεράς μασκαράτας.

1821, στις 21/2: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης περνά επικεφαλής μικρού αγήματος πέντε ατόμων, τον ποταμό Προύθο που είναι το σύνορο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και εισέρχεται στην Μολδαβία όπου τον υποδέχεται ο ηγεμόνας Μιχαήλ Σούτσος και εκεί κηρύσσει την έναρξη της επανάστασης κατά των Οθωμανών.

1913, στις 21/12: Ο Εσάτ πασάς παραδίδεται στον Βασιλέα Κωνσταντίνο και ο Ελληνικός στρατός μπαίνει θριαμβευτικά στα Ιωάννινα. Η πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι πια ελεύθερη από τον Οθωμανικό ζυγό.

1985, στις 21/2: Δολοφονείται από την 17 Νοέμβρη ο Νικόλαος Μομφεράτος, εκδότης της Απογευματινής και ο οδηγός του Παναγιώτης Ρουσσέτος.

Αυτές είναι οι δικές μας μνήμες αγαπητέ κ. Δρίτσα και οι καλές και οι κακές, ενώ εσείς και η αριστερά της οποίας δηλώνετε οπαδός και μέλος, με τις μνήμες που επιχειρεί να ζει και να πορεύεται, χάνει το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο αφελώς βέβαια νόμιζε πως είχε.

Ούτε ηθικό πλεονέκτημα ούτε έξωθεν καλή μαρτυρία μπορεί να έχουν εκείνοι που έστησαν μια φαρσοκωμωδία για να συκοφαντήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τα λάθη δε, οι παραλήψεις και τα νομικά ελαττώματα των ενεργειών σας προδικάζουν μια επικίνδυνη ανικανότητα στην διαχείριση σημαντικών θεμάτων.

Ναι, αφελείς, ανήθικοι και επικίνδυνοι συνάμα την ώρα που οι Τούρκοι ανεμίζουν τα μπαϊράκια του πολέμου στο Αιγαίο και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εχθρικό τόξο γύρω μας, ενώ οι δημοκράτες σύμμαχοι και συνεταίροι μας, ποιούν την νήσσαν.

Παρατήστε τα κύριοι δεν κάνετε γι’ αυτή τη δουλειά. Είστε πολύ καλύτεροι στις διαμαρτυρίες, στα συλλαλητήρια, στις πορείες, στο πλιάτσικο και γενικότερα στην ανεύθυνη τιποτολογία. Αποδείξατε για άλλη μια φορά πως ζείτε ακόμη τον δικό σας εμφύλιο γιατί δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με εκείνη την ήττα στον Γράμμο.

Παρατήστε τα και αφήστε εκείνους που ξέρουν και έχουν το απαιτούμενο ηθικό ανάστημα να βγάλουν την χώρα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται κυρίως από δικές σας πράξεις και παραλήψεις. Παρατήστε τα, είστε επικίνδυνοι.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.