ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Ω νέοι, τολμείστε

3 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, 10:43

Είναι γεγονός ότι η περιρρέουσα παρακμή μας πληγώνει και μας ταπεινώνει. Εντούτοις φαίνεται πως την ανεχόμαστε αφού δεν βρίσκουμε το κουράγιο να αντισταθούμε όσο και όπως θα έπρεπε, με σθένος, με παρρησία, με αυτοπεποίθηση.

Γεράσαμε, κουραστήκαμε και απογοητευθήκαμε ή μήπως μας αρέσει και αφηνόμαστε να μας παρασύρει η γενικότερη ηδονική διάθεση με την οποία μεγάλο μέρος του λαού αντιμετωπίζει αυτή την πρόστυχη πουτάνα παρακμή.

Αυτή την παρακμή που σηματοδοτείται από τα τεράστια ελλείμματά με τα οποία μολύνει την Ελληνική κοινωνία. Έλλειμμα παιδείας, που παράγει έλλειμμα ήθους και αυτό με την σειρά του έλλειμμα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Το βλέπεις και το αισθάνεσαι κάθε μέρα γύρω σου, στις πολιτιστικές σκηνές και στους πολιτικούς στίβους.

Οι σπουδαίοι δημιουργοί και μπροστάρηδες της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου έφυγαν και άφησαν πίσω τους ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Αυτό το κενό τροφοδοτεί και αναπαράγει αυτή την παρακμή που μας βασανίζει.

Βρήκαν την ευκαιρία τα ευφυή τίποτα, οι λαϊκιστές, οι τσαρλατάνοι, οι αστοιχείωτοι, οι φαύλοι, οι μετριότητες και τα λαμόγια, να βγουν στο προσκήνιο και να γίνουν πρωταγωνιστές. Γράφουν τραγούδια που κανείς δεν τα θυμάται αύριο, ουρλιάζουν συνθήματα χωρίς περιεχόμενο, δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις, βρίζουν μέσα στις εκκλησιές και αποπατούν στις αυλές των σπιτιών μας. Είναι αυτοί που δεν το κληρονόμησαν το αύριο, αλλά το άρπαξαν με την βία, το λεηλάτησαν και το εξευτέλισαν.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται για άλλη μια φορά τους ευπατρίδεις Ιερολοχίτες, τους τίμιους κλειδοκράτορες και τους άριστους ποιητές, που η κοινωνία των Ελλήνων μπορεί να δώσει.

Ω νέοι, σε σας έλαχε σήμερα να είστε οι μεταρρυθμιστές και εκπολιτιστές που χρειάζεται ο τόπος μας. Αφυπνισθείτε και ορμήστε, αδράξτε τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται, το μέλλον είναι δικό σας, σας ανήκει, δημιουργείστε το.

Ναι εγώ ελπίζω στους νέους μας. Τους εμπιστεύομαι. Τα παιδιά μας θα δείξουν σύντομα τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει το Έθνος των Ελλήνων. Αυτοί θα είναι οι σημαιοφόροι των ιδεών, οι σαλπιγκτές των ελπιδοφόρων προσταγμάτων, οι γητευτές των ονείρων του έθνους μας, οι δαμαστές των προκλήσεων των καιρών, εκείνοι που μπορούν να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό, την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Οι νέοι μας έχουν σήμερα τα προσόντα να το κάνουν. Αυτά τα νέα ανήσυχα μυαλά που αναζητούν το καινούριο θα επεκτείνουν τους ορίζοντες της σκέψης μας και θα ανοίξουν τους αναγκαίους δρόμους που θα οδηγήσουν σε πολιτισμική ανέλιξη τον Λαό μας.

Η Πατρίδα χρειάζεται μια νέα πολιτική αναβάθμιση, μια πολιτιστική ώθηση, ίσως μια μεταρρυθμιστική επανάσταση και οι νέοι μας είναι οι πλέον αξιόπιστοι να αναλάβουν την ευθύνη. Αυτοί μπορούν σίγουρα να γίνουν οι πρωτοπόροι, οι πρωταγωνιστές του κοινωνικού γίγνεσθαι, οι μεταρρυθμιστές, οι εκπολιτιστές που χρειάζεται ο τόπος μας. Σας προσκαλώ: Εμπιστευτείτε τους.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
AΛΛΗ ΜΑΝΑ 29.10.17
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΟΥΡΝΙΑΖΟΥΝ.ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΩΣ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!!!.ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ.ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ.ΤΕΡΜΑΑΑΑ.
Απάντηση
μάνα 23.10.17
Εσείς καλά τα λέτε αλλά θα πρέπει να βρεθεί πρώτα κάποιος να φέρει όλους τους νέους μας πίσω στη χώρα
Απάντηση
Νίκος Γιαννιός 24.10.17
Τα παιδιά αυτά θα φτιάξουν την ζωή τους στις νέες πατρίδες και θα ζήσουν ανάμεσα στις δυο πατρίδες σαν τόσους και τόσους άλλους που έφυγαν αναζητώντας καλύτερη μοίρα. Είναι τα μπόλια της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Κάποιοι θα γυρίσουν στα γεράματα για να πεθάνουν εδώ. Κάθε γεννιά πληρώνει το τίμημά της. Αυτή είναι η μοίρα του τόπου μας από τότε γίναμε ¨Μικρή και έντιμη Ελλάς¨.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.