ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Άχτουνγκ, Άχτουνγκ

5 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 11:52

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.»
Από την Γέννηση της τραγωδίας του Νίτσε.

Έτσι και τώρα, ο κ. Σόϊμπλε επιχορήγησε την Γερμανικό εφοπλισμό με αφορολόγητο χρήμα από την ελεύθερη αγορά και βοήθησε στα θέματα πλοιοκτησίας, ασφαλιστικών εισφορών, επανδρώσεων κλπ, με τρόπο που αποτελεί παραβίαση των Ευρωπαϊκών κανόνων της ελεύθερης εσωτερικής αγοράς, αλλά το πείραμα απέτυχε.

Τώρα τα πλοία που αγοράστηκαν και κτίστηκαν με τα ζεστά αφορολόγητα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων, βγαίνουν στο σφυρί και μαντέψτε ποιοι τα παίρνουν. Ναι οι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν τα εκποιούμενα πλοία του Γερμανικού ναυαγίου.

Ο Γερμανός θέλησε να αντιγράψει το Ελληνικό ναυτικό θαύμα αλλά αστόχησε. Ποιοι είναι αυτοί που είναι πρώτη στον κόσμο με 17% στην πλοιοκτησία και πρώτοι στην Ευρώπη με 50%.

Τι μπορούν να κάνουν αυτοί που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς σκέφτηκε αλαζονικά. Έτσι την πάτησε γιατί δεν βρέθηκε κανένας να του πει ότι όσοι δεν μπορούν να κτίσουν Παρθενώνες οφείλουν να είναι ταπεινοί και να στήνουν ευήκοον ους για να μαθαίνουν.

Ας διάβαζε λίγο από Πλάτωνα ή Αριστοτέλη, ας διάβαζε έστω λίγο από Νίτσε. Ας ρωτούσε οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο που έχει μάθει γραφή και ανάγνωση. Όλοι θα του έλεγαν πρόσεχε που πας. Αυτοί έχουν μια παράδοση χιλιετιών, είναι ψημένοι με την θάλασσα και το εμπόριο. Ναι αυτό το έθνος των εν πόρω ευρισκομένων για την μεταφορά αγαθών των εν-πόρων, εμπόρων ναυτικών ασκεί αυτό το επάγγελμα από το 8,000 π.Χ. και σε αυτό το επάγγελμα οφείλει τον πολιτισμό του. Που πας εσύ ρε Ούνε.

Έτσι την πάτησε και τώρα βγάζει την ποτισμένη με μίσος οργή του. Θέλει με την πολιτική δύναμη που του εξασφαλίζει το γερμανικό προτεκτοράτο της Ευρώπης να μας πνίξει να μας εκδικηθεί να μας καταστρέψει οριστικά και ολοκληρωτικά.

Δεν του φτάνει η καταστροφή της οικονομίας μας και η ταπεινωτική φτωχοποίηση που επέβαλαν στην χώρα μας με την συνεργασία ηλιθίων, τσαρλατάνων και λαμογίων εγχωρίων πολιτικών. Τώρα θέλουν να μας πάρουν και τα πλοία μας ή έστω να τα διώξουν από την Ελλάδα. Αυξήστε την φορολογία του εφοπλισμού διατάσσει την αριστερή νομενκλατούρα της ελληνικής μπουρδολογίας. Άκου τι τόλμησε να πει ο αθεόφοβος.

Ο Έλληνας εφοπλιστής όφειλε να πληρώνει κατά μέσο όρο 0,60 €/t, αλλά με πρόθεση να βοηθήσουν την Πατρίδα με δική τους απόφαση οι Έλληνες εφοπλιστές πληρώνουν 1,2 €/t μεταφερομένου εμπορεύματος. Οι αποτυχημένοι γερμανοί πλοιοκτήτες πληρώνουν αντίστοιχα κατά μέσο όρο κάτι κοντά στα 0,40 €/t. Με τι μούτρα ρε κομπλεξικέ ζητάς από τους Έλληνες που πληρώνουν περισσότερα να πληρώσουν παραπάνω. Ζήτα τα από τους δικούς σου που πληρώνουν το 1/3 εκείνων που πληρώνουν οι Έλληνες. Άντε να χαθείς παλιομασκαρά.

Στον πόλεμο μας έσφαξαν, μας έκαψαν και μας έκλεψαν. Στην ειρήνη επιχειρούν το ίδιο πλιάτσικο με τον ίδιο αλαζονικό τρόπο που προκαλεί αυτοκτονίες, μισεμό και αφελληνισμό της Πατρίδας μας. Έλεος. Δεν θα βρεθεί ένα παλικάρι να φωνάξει «Φτάνει Πια» !

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 28.09.17
Ας μη χαλάσουμε τη μαγεία...(Σε κάθε περίπτωση πάντως στηρίζω Χατζηδάκη δαγκωτό!)
Απάντηση
Νίκος Γιαννιός 29.09.17
Καλή η μαγεία αλλά εξ ίσου καλή και η επιλογή σου. Ο Διονύσης είναι αποδεδειγμέα τίμιος εργατικός και αποτελεσματικός, ότι ακριβώς χρειάζεται μια πόλη
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 27.09.17
Σωστός και γιαυτό τον ψήφιζα όσο ασχολιόταν με τα δημοτικά.
Απάντηση
Νίκος Γιαννιός 27.09.17
Σε ευχαριστώ και για τότε και για τώρα, αλλά ποιος είσαι αγαπητέ Φλοίσβιε.
Απάντηση
Νέμεσις 24.09.17
Μπράβο. Πολύ καλό και πλήρες αληθείας το άρθρο!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.