ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις

1 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 11:46

Το κόλπο αποδείχθηκε προσοδοφόρο για το αδηφάγο και αχόρταγο κράτος αλλά και αρκετά έξυπνο για να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε κρατικές επιχειρήσεις συνδικαλιστές και υπεράριθμοι που βαρύνουν τον προϋπολογισμό, απαιτώντας φόρους, κι άλλους φόρους για μισθούς υπερωρίες και επιδόματα.

Το εφήρμοσαν πρώτα στην ΔΕΗ. Τόσα για την αξία του ρεύματος και άλλα τόσα περίπου για να το φέρουμε στο σπίτι σας. Για την ακρίβεια αυτή η προσαύξηση είναι της τάξεως του 70%. Δεν μίλησε κανείς, δεν άνοιξε ρουθούνι, εκείνοι που πήγαιναν κάποτε στις πλατείες και φώναζαν, κάθισαν στο σπίτι τους και βλέπουν Survivor. Τα γράψαμε και τα δημοσιεύσαμε με τον τίτλο «Όλα στο Φως» στις 7 Μαρτίου (elzoni.gr και vimaonline.gr).

Τα κορόιδα λοιπόν το φάγανε και τα σαΐνια ξεθάρρεψαν και μας έστησαν το ίδιο κόλπο και στο Φυσικό Αέριο. Μέχρι πρότινος πληρώναμε ένα μηνιαίο τέλος χρήσης ισχύος της τάξεως των 4,87 €.

Έπεσε το σύνθημα και το τέλος αυτό αντικαταστάθηκε με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις : 7% για την μεταφορά και 48% για την διανομή περίπου. Πενήντα πέντε τοις εκατό καπέλο. Μούγκα στην στρούγκα για άλλη μια φορά. Οι Έλληνες βρίσκονται πλέον σε κατάσταση αφασίας, δεν αντιδρούν ότι και να τους κάνεις.

Είδαν πως το κοπάδι δεν αντιδρά λοιπόν και πήραν θάρρος. Μας την έκαναν και χθες: συμφώνησαν με τους δανειστές μας για πλεονάσματα μέχρι το 2060. Άκουσε να δεις, το 3% που άρπαξε την εξουσία με τα ξεφτίδια του Πασόκ και ασκεί ακόμη εξουσία με τις δημοσκοπήσεις να το φέρνουν στο 15%, αποφασίζει σήμερα με εγκληματική υπεροψία, εγωπάθεια και αφέλεια για το μέλλον των ερχόμενων γενεών. Ρυθμιζόμενες χρεώσεις λοιπόν σε φόρους αυτή τη φορά για να έχουμε πλεονάσματα στα επόμενα 43 χρόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά θα τους ακούσετε να πανηγυρίζουν. Ψήφισαν το 4ο μνημόνιο, συμφώνησαν σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα όταν η χώρα καταρρέει και αρκέστηκαν σε αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον.

Ζήσε μαύρε μου να φας τον Μάη τριφύλλι. Έκλεισε μας λένε και κομπάζουν, η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις. Τέτοιο δούλεμα δεν έχει ξαναφάει αυτός ο λαός. Δεν υπάρχει δόση. Δεν θα έλθουν χρήματα στην Ελλάδα. Δεν θα πέσει ρευστό στην Ελληνική αγορά. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το ποσό αυτό αποτελεί λογιστική τακτοποίηση οφειλών μας βεβαίως, μεταξύ των δανειστών. Ανανέωση των δανεικών κάνουμε. Ανάπτυξη με οικονομική ασφυξία δεν γίνεται.

Ο Φασισμός έχει χίλια χυδαία πρόσωπα αλλά ετούτο εδώ είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Heil Hitler, τρομάρα σας γερμανοτσολιάδες.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Πέργκουλος 18.06.17
Εσύ καλά τα λες κύριέ μου,ποιός σε ακούει όμως από τους σημερινούς οσφυοκάμπτες.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.