ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Άστοχοι και στόχοι, ο εφιαλτικός αφηγηματικός μύθος της αριστεράς

0 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 10:03

Θυμάστε τα υπέροχα συνθήματα με τα οποία, εκείνος ο Αντρέας τότε, μπαλαμούτιαζε τους αριστερούς όλων των αποχρώσεων. Εκείνες τις ασύντακτες μεγαλοστομίες με τις οποίες τους ξετρέλαινε και τους έκανε να ορκίζονται στο όνομά του. Ακόμη και σήμερα στο εικονοστάσι του σπιτιού τους θα βρεις τον Αντρέα μαζί με τον Βελουχιώτη και τον Τσε.

Τώρα προσθέσανε και τον Αλέξη. Και άναψαν πάλι τα καντήλια μπρος στις εικόνες των αγίων της αριστεράς που θα σκίσουνε τα μνημόνια και θα γλυτώσουνε τον τόπο από τους εμπόρους των εθνών και μύρισαν τα λιβανιστήρια των ανικάνων εραστών της παρλαπίπας.

Οι σκοπευτές όπως και τότε ευστόχως άστοχοι και οι στόχοι παροράματα εφιαλτικά αφηγούνται την ανευθυνότητα και την ανικανότητα των ανοήτων που πιστεύουν ότι τα ξέρουν και τα μπορούν όλα.

Η επιστροφή στην πραγματικότητα αποτελεί πάντοτε οδυνηρή αφύπνιση. Έτσι όμως και στο όνομα αυτού του λαού γίνονται τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματα που καταλήγουν πάντα μα πάντα και χωρίς εξαίρεση εις βάρος του.

Λαϊκισμός της συμφοράς που σέρνει τον τόπο και τους ανθρώπους του στον χορό του Ζαλόγγου, στην αυτοκαταστροφή και τον εξευτελισμό. Τους στόχους που έθεσε διαχρονικά όλος αυτός ο συμφερτός δεν τους πέτυχε ποτέ κανείς. Ας θυμηθούμε και ας συγκρίνουμε το τότε με το τώρα.

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Όμορφο, κάνει και ρίμα. Σήμερα ξανά μανά, μας φταίνε εκείνοι οι άλλοι, οι κακοί. Τα δικά μας τα λαμόγια τα περνάμε από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Βέβαια δεν πρέπει να είναι ακριβώς έτσι, αφού όπως και τότε, οι ίδιοι ηλίθιοι λένε ναι και στα δύο. Ανάπτυξη μέσα από την ΕΕ και το Ευρώ και ασφάλεια μέσα στο ΝΑΤΟ.

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών. Σε 100 ημέρες τότε ο Αντρέας και τώρα ο Αλέξης θα άλλαζαν την ροή των πραγμάτων. Μα δεν χρειάσθηκε να περάσουν ούτε 100 ημέρες για να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα. Πίσω ολοταχώς, οι μωρές παρθένες, χωρίς αιδώ και χωρίς μυαλό.

Έξω οι βάσεις του θανάτου. Εντυπωσιακό, έβγαλε τότε τους χαχόλους στους δρόμους. Οι Αμερικανικές βάσεις που ποτέ δεν έφυγαν και που σήμερα η αριστερά επιδιώκει την ενίσχυση και επέκτασή τους, ειδικά εκείνης της Σούδας, αφού επεκράτησε και έγινε κατανοητό πλέον το δόγμα, ότι η φιλία των Αμερικανών αποτελεί εγγύηση κατά των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας.

Η Ελλάδα στους Έλληνες. Δεν μπορούσα να καταλάβω τότε από ποιον ζητούσαμε το οικόπεδο που ήτανε δικό μας. Τώρα όμως που το δώσαμε με τα μνημόνια, μήπως ξέρουμε από ποιον θα το ζητήσουμε πίσω, όποτε και όταν; Παραχώρησαν οι άθλιοι κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αποδέχθηκαν την επιβολή αποικιοκρατικού καθεστώτος για τα επόμενα 100 τουλάχιστον χρόνια, εκείνοι, οι ίδιοι που πριν από λίγα μόλις χρόνια φώναζαν στους δρόμους και έσκιζαν τα ρούχα τους για την εθνική ανεξαρτησία που δήθεν βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο τρίτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό. Άλλο πάλι κι ετούτο. Ήταν τότε που η μόδα των Τρότσκι και Μάο είχε περάσει μετά το φιάσκο του Μάη του 68 στο Παρίσι. Κάτι ανάμεσα στον Καντάφι και τον Εμβέρ Χότζα, μας έλεγαν τότε. Ήταν το όνειρο εκείνου του Αντρέα που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν ενέταξε στις πολιτικές και φιλοσοφικές ψευδαισθήσεις του τον Φιντέλ ή τον Τσαουσέσκου. Έτσι και τώρα ο πιτσιρικάς που τον μιμείται βρίσκεται στριμωγμένος ανάμεσα, στην γελοιότητα του ΔΝΤ και στην Γερμανική απληστία, ανάμεσα στον Τόμσεν και στον Σόϊμπλε, που τον παίζουν πάνω χέρι κάτω χέρι τίνος είναι το πάνω πάνω.

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Αυτό κι αν ήταν. Τσίμπησαν οι τρεις στους τέσσερεις και κάτι παραπάνω. Η Δεξιά που εκστομίζεται ως ύβρις, που την ταύτισαν με τον φασισμό και με ότι άλλο κακό μπορεί να βάλει ο νους και του πιο βλάκα των Ελλήνων. Η Δεξιά, το Λαϊκό κόμμα και τον κόμμα των Φιλελευθέρων μαζί, η Δημοκρατία δηλαδή, που τους αντέκρουσε και τους νίκησε στον εμφύλιο που προκάλεσαν αυτοί, όταν επιχείρησαν να επιβάλουν κομμουνιστική δικτατορία στην Πατρίδα. Η ΕΡΕ που φτιάχτηκε από τα καλύτερα στελέχη και των δύο αυτών δημοκρατικών κομμάτων που οδήγησε την χώρα από την καταστροφή του πολέμου και του εμφυλίου στην ανάπτυξη, που τους έδωσε αμνηστία για να ησυχάσει ο τόπος μας και τους έβγαλε από τις φυλακές και τα ξερονήσια, για να γυρίσουν ξανά στις οικογένειές τους. Η ΝΔ που επανέφερε την Δημοκρατία στην χώρα μετά από μια δικτατορία που αυτοί αφελώς και ηλιθίως προκάλεσαν και μερίμνησε να εντάξει την χώρα στην μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Θέλω να δω τώρα αν ο λαός που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά θα μπορέσει να ξεχάσει αυτά που του έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή αν θα του μείνει το βασανιστικό απωθημένο σύνδρομο του προδομένου έρωτα με έναν χυδαίο βιαστή. Εκεί ακριβώς βρισκόμαστε με μια τρομοκρατία συγκροτημένη στη βάση του απροσχημάτιστα εριστικού και διχαστικού λόγου μιας αριστεράς που ευαγγελίζεται στην βία και εξακολουθεί να ζει έναν από όλους τους άλλους ξεχασμένο εμφύλιο, γιατί ακόμη δεν έχει συμφιλιωθεί με την ήττα της και δεν την έχει αποδεχθεί.

Επί σαράντα τρία (43) χρόνια η τρομοκρατία ευδοκιμεί στην χώρα μας. Νεκροί 75, τραυματίες 584, κλοπές, πυρκαγιές, φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ανυπολόγιστες, έμμεσα θύματα χιλιάδες. Από την ΑΛΛΑΓΗ του Αντρέα έως εκείνη του Αλέξη, οι πριμαντόνες της αριστεράς ενοχοποίησαν την επιχειρηματική δράση, εξέθρεψαν ένα τεράστιο αντιπαραγωγικό και γραφειοκρατικό κράτος, βόλεψαν στρατιές ανίκανων και τεμπέληδων ψηφοφόρων και οδήγησαν την χώρα στην αποβιομηχάνιση και την πτώχευση. Όποιοι και αν ήσαν οι σχεδιαστές, ο στόχος επετεύχθη.

Ας ρίξουμε μερικές στρακαστρούκες να κοροϊδέψουμε τους χαχόλους. Αν πεθάνει και κανένας ακόμη καλύτερα. Ποιος κινεί τα νήματα; Που μας πάνε ποιοί και γιατί κανένας δεν δείχνει, έστω και με το δάχτυλο, τους πραγματικούς προδότες, εκείνους που έκλεψαν και άρπαξαν και συνάμα επέτρεψαν ή προκάλεσαν την λεηλασία του τόπου μας. Έβαλαν τον Άκη στην στενή για πέντε χρόνια και καθάρισαν. Όμως τα λεφτά που λείπουν είναι πολλά και η ζημιά ανυπολόγιστη.

Η Δημοκρατία θέλει αρετή και τόλμη, προσόντα που πολύ λίγοι σήμερα διαθέτουν και ο λαός μας δεν τα κατανοεί. Βαριά ξεδιάντροπη πουτάνα παρακμή.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.