ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Με δόλο και πάθος

0 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016, 14:39

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αξιότιμον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αγαπητέ Κυριάκο

Άποψή μου είναι, ότι πρέπει να γίνει μια περισσότερο επιθετική πολιτική κατά της πρόθεσης υιοθέτησης του συστήματος της απλής αναλογικής. Η πρόθυμη κατά Ανιέλι αριστερά βέβαια χαρακτηρίζει την απλή αναλογική αδόκιμα «άδολη» αφού χρησιμοποίησε ήδη κάποια σχήματά της στο πρόσφατο παρελθόν με προφανή δόλο, για να μην επιτρέψει στην ΝΔ να κυβερνήσει.

Ασφαλώς ενθυμείσθε τον ν. 1847/89 γνωστό και ως νόμο Κουτσόγιωργα, που δεν επέτρεψε δολίως τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης στην ΝΔ, σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις το 1989, όταν με το ίδιο ποσοστό το Πασόκ του Αντρέα είχε αποσπάσει 172 έδρες το 1981 και 170 του 2003. Η ίδια προσπάθεια έγινε και με τον ν.3231/2004 του κ. Σκανδαλίδη που χρησιμοποιήθηκε ομοίως δολίως ως ωρολογιακή βόμβα, κατά του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2007.

Νομίζω κύριε Πρόεδρε ότι πρέπει να καταβληθεί μια ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε η κοινή γνώμη να κατανοήσει τον πολιτικό δόλο και να αφομοιώσει το μέγεθος της ζημιάς την οποία υπέστη η Πατρίδα στο πρόσφατο παρελθόν συνεπεία των συγκεκριμένων επιλογών, που δεν επέτρεψαν τις αποκρατικοποιήσεις και την ανασυγκρότηση του κράτους και οδήγησαν στην οικονομική κρίση την οποία βιώνουμε σήμερα.

Βγείτε με το σύνθημα «η απλή αναλογική δεν είναι άδολος» και απογυμνώστε, εκθέστε και απομονώστε την πολιτική αλητεία που με δόλο επιδιώκει την ιταλοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου για να εξυπηρετήσει ευτελή μικροκομματικά και προσωπικά ωφελήματα χωρίς ενδοιασμό, παρόλο ότι γνωρίζει ότι η ακυβερνησία θα προκαλέσει ζημιά και βλάβη στην χώρα, όπως έγινε ήδη στο πρόσφατο παρελθόν.

Με τιμή και εκτίμηση
Nίκος Γιαννιός

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.