ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

Η αποθέωση του Κρατισμού

0 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015, 08:31

Δεν πας να λες ότι θέλεις Θρασύβουλε, εμείς είμαστε αμετανόητοι. Λένε οι σοφοί μας «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» αλλά που εμείς. Δεν αφήνουμε ευκαιρία να πάει χαμένη και επιβεβαιώνουμε κάθε φορά με περισσή βλακεία και εμπάθεια ότι εμείς οι Νεοέλληνες και η περιλάλητη Ελληνική σοφία δεν έχουμε καμιά σχέση μεταξύ μας. Το έλλειμμα παιδείας σε αυτόν τον τόπο είναι οδυνηρό.

Στο όχι και τόσο μακρινό 1981 δώσαμε την ευκαιρία και την δυνατότητα να διαχειριστεί την είσοδό μας στην Ευρώπη στον πρώτο αντιευρωπαϊστή που φώναζε από τα μεγάφωνα με προκλητικό λαϊκισμό: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Πήρε τότε ο μάγκας τα λεφτά που μας έδωσε η Ευρώπη για να στηρίξουμε την παραγωγή και τον νέο αναγκαίο προσανατολισμό της οικονομίας μας και τον έκανε μισθό της στρατιάς των ψηφοφόρων του και προικιό της νομενκλατούρας του υπηρετικού του προσωπικού. Και όταν δεν έφταναν τα λεφτά παίρνανε και δανεικά για να χορτάσουν. Μια νέα τάξη ανθρώπων, ένας εσμός παρασίτων, ένα αληταριό βολεματάκηδων, αχόρταγων αρπακτικών, αργόμισθων, αδιάντροπων μιζαδόρων και εργατοπατέρων που όχι μόνο δεν δούλεψαν ποτέ αλλά εμπόδισαν και τους άλλους να δουλέψουν.

Έτσι έφτιαξαν τότε αυτό το σπάταλο υπερκράτος στα πρότυπα των Σοβιέτ αλλά με την διαφορά ότι το νέο δόγμα όχι μόνο ανέχθηκε την διαφθορά και την τεμπελιά αλλά τις ανήγαγε σε ιδεολογικά προσόντα, απαραίτητα για την αναρρίχηση των ερπηστών εις την κλίμακα διαχείρισης και νομής της εξουσίας.

Έτσι φτάσαμε στον υπερδανεισμό, στο ΔΝΤ, στην καταστροφή της οικονομίας μας και στην φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας για τα επόμενα 60 τουλάχιστον χρόνια, αφού τόσα χρειάζονται για να μας πάρουν τσάμπα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που μας χάρισε η φύση.
Δεν μας έγινε μάθημα και όταν όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να περιορίσουμε το κράτος επιτρέψαμε ανοήτως να έχουν λόγο και καθοριστική άποψη εκείνοι που μας είχαν φέρει ως εδώ. Το τρίτο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και του ευτραφούς βερμπαλιστή. Το αποτέλεσμα γνωστό. Από το 2008 ως το 2014 μειώθηκε το Εθνικό ακαθάριστο προϊόν κατά 60 δις. από τα 239 στα 179 και από αυτά τα 48 αποτελούν την μείωση του Ιδιωτικού τομέα και μόλις τα 12 την μείωση του Δημοσίου. Η αναλογία είναι ένα προς τέσσερα (1/4). Για να μειωθεί δηλαδή κατά ένα δις ο Δημόσιος τομέας πρέπει να χάσει 4 δις ο Ιδιωτικός. Τρέλα.

Το λάθος με λάθος τρόπο δεν λύνεται και έτσι ο λαός μας χρειάστηκε να επιλέξει ξανά, αλλά και πάλι επιχειρήσαμε με ένα νέο λάθος, το τρίτο κατά σειρά στα 35 αυτά χρόνια. Αναθέσαμε την μείωση του κράτους σε ένα κατ’ εξοχήν και κατά συνείδηση δογματικό κρατιστή. Σαν ανέκδοτο ακούγεται αλλά είναι δυστυχώς αλήθεια και τα αποτελέσματα άμεσα και τραυματικά. Βάλαμε τον λύκο να φυλά τα πρόβατα.

Δεν πάει να λέει ότι θέλει η Ευρώπη, οι αριθμοί μονάχα λένε την αλήθεια. Το ΑΕΠ το 2016 προβλέπεται ότι θα υποστεί νέα συρρίκνωση κατά 6 δις εκ των οποίων τα 5,5 θα είναι του Ιδιωτικού τομέα και μόλις το 0,5 του Δημοσίου. Η αναλογία επιδεινώνεται δραματικά: Για μείωση 1 δις του Δημόσιου τομέα απαιτούνται τώρα 11 δις μείωση του Ιδιωτικού έναντι των τεσσάρων που απαιτούντο μέχρι πρότινος. Καταστρέφουν τον τόπο.

Αυτό σηματοδοτεί την ανάγκη μιας νέας δραστικής αύξηση των φόρων που θα φθάσουν τα 45 δις, δηλαδή 1 δις παραπάνω από τα 44 του 2014, που θα προέλθει όμως από την φορολόγηση μικροτέρου εισοδήματος και θα πονέσει. Το ποσό αυτό βέβαια δεν αρκεί για να καλύψει τις προβλεπόμενες κρατικές δαπάνες οι οποίες είναι της τάξεως των 49 δις. Θα απαιτηθούν δηλαδή ακόμη 4 δις και έτσι θα χρειασθεί να καταφύγουν στον δανεισμό για την ολική κάλυψη των κρατικών δαπανών κι αν δεν τα βρουν θα τα φορτώσουν κι αυτά στον λαό.

Αυτό είναι επίτευγμα της πολιτικής των τελευταίων 9 μηνών, ή μάλλον της έλλειψης πολιτικής αυτής της περιόδου. Δεν βλέπω δυστυχώς να γίνεται καμιά προσπάθεια μείωσης του κράτους. Αντιθέτως χώνουν πάλι μέσα κόσμο και από τις πόρτες και από τα παράθυρα και οι Επιτροπές αυξάνονται αντί να μειωθούν προκειμένου να βολευθεί η στρατιά των ημετέρων που βρισκόταν πολλά χρόνια στην απέξω.

Φόροι λοιπόν κι άλλοι φόροι και η ύφεση θα διαιωνίζεται με την αύξηση των φόρων που θα την αυξάνει και έτσι ο φαύλος κύκλος θα αυτοτροφοδοτείται και θα αναπαράγει φτώχια, μιζέρια και πόνο, πόνο άδικο, αλλά είπαμε, εμείς εκεί, ταγμένοι στον δρόμο της αυτοκαταστροφής επιμένουμε να επιχειρούμε την διόρθωση των λαθών μας με νέα λάθη.

Το μεγάλο κράτος ευνοεί τις μετριότητες που εκεί μαντρώνουν το κοπάδι τους, που από αυτό σιτίζονται και σε αυτό στηρίζουν με δογματισμό την δικαίωση της μηδαμινής ύπαρξής τους.
Η αποθέωση του κρατισμού δεν είναι έργο μόνο ενός αποτυχημένου κομμουνισμού είναι και έργο των τεμπέληδων, των λαμογίων και των ανικάνων.
Οι νέοι σωτήρες φαίνεται πως τηρούν όλες τις προδιαγραφές.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.