ΑΡΘΡΑ

Νίκος Γιαννιός

Ο Νίκος Γιαννιός είναι Πολιτικός Μηχανικός - Λογοτέχνης.

ΒΙΒΑ ΖΑΠΑΤΑ

0 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 15:53
Αφήνουμε μια ανιστόρητη και ανίκανη αριστερά να διαμαρτύρεται με λανθασμένα και σαθρά συνθήματα για λογαριασμό μας,

Είναι γεγονός ότι η αλήθεια ολόκληρη δεν αφήνει κανένα αλώβητο και γι’ αυτό μεταξύ των ανθρώπων επικρατεί το μέρος της αλήθειας που ισορροπεί με τα συμφέροντα και τις αμαρτίες των περισσοτέρων. Όσο πιο κοντά εις το όλον ευρίσκεται αυτό το μέρος της αλήθειας τόσο περισσότερο ευνομούμενη είναι η κοινωνία.

Στον τόπο μας όμως. Εδώ που η παρακμή έχει παρασύρει στην κραιπάλη τους κλειδοκράτορες και τους έχει μεθύσει ώστε να αφήσουν αφύλακτες τις κερκόπορτες, έχει εισβάλει ήδη η υποκρισία και μαζί με την συνοδό της φαιδρότητα, πρωταγωνιστούν στον δημόσιο βίο μαζί με ότι άλλο κακό αυτό συνεπάγεται. Έτσι λοιπόν για την αλήθεια δεν έμεινε πια χώρος. Ούτε για ένα μικρό κομματάκι της. Ένα ψίχουλο. Είναι κατάντια. Εμπιστευόμαστε τον ύπνο μας σε ανθρώπους που δεν εκτιμάμε και όσοι το έχουν καταλάβει έχουν κλειστεί στα μοναστήρια της ψυχής τους. Κλείνουν τα μάτια να μην βλέπουν και τα αυτιά να μην ακούν.

Αφήνουμε μια ανιστόρητη και ανίκανη αριστερά να διαμαρτύρεται με λανθασμένα και σαθρά συνθήματα για λογαριασμό μας, σε ένα αγώνα και μια πάλη ανέξοδα και αδιέξοδα.
Διαβάζω στην Ελεύθερη Ζώνη το άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη «Δεν πειράζει κ. Πάγκαλε. Δεν τα φάγαμε μαζί με τον Γαβρά» και σκέφτομαι. Καλά τα λες Σοφία. Γιατί όμως δεν με εκπλήσσει τίποτε από αυτά που συνέβησαν στο Παρίσι, σε μια υπόθεση που είχε μάλλον την εξέλιξη πολιτικής συνουσίας; Ο κ. Γαβράς έξυπνος και επιτυχημένος στη δουλειά του, εκμεταλλεύτηκε πάντοτε την θεματολογία της επικαιρότητας και εκ του λόγου τούτου ασφαλώς την πολιτική και τους πολιτικούς όπως την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Με τις ταινίες του «Ζ»,
Αγνοούμενος, Άννα, Παράδεισος στη δύση και καμιά δεκαπενταριά άλλες ακόμη, έκανε αυτό που ήξερε να κάνει και το έκανε καλά. Στόχος η επιτυχία και φυσικά το κέρδος. Θεμιτόν. Οι άλλοι όμως.

Ο κ. Πάγκαλος και οι αριστεριστές όπως τους αποκάλεσε που συνευρίσκονται μια παρέα και μια κόντρα, ανάλογα με τις περιστάσεις και τα κελεύσματα των καιρών, τι θέλανε με τον κ. Γαβρά. Εκείνος ήθελε να παίξει το «Ζ», για να κοιμίσει την επικαιρότητα και οι άλλοι το «Παράδεισος στη Δύση», για να δημιουργήσουν επικαιρότητα . Αν όμως ο κ. Γαβράς έτσι για πλάκα τους έπαιζε την «ΑΝΝΑ» τότε λέω μήπως βάζανε μαζί φωτιά στο Θέατρο, όπως επεχείρησαν τότε που προβλήθηκε το έργο στην Αθήνα κάποιοι που κόβανε τις φλέβες τους και αυτοκτονούσαν για την Δημοκρατία.

Όλοι προβάλουν μια μικρή πλευρά του προβλήματος με την επωνυμία «μετανάστες». Πως θα έλθουν στον τόπο μας. Ποιος θα τους δώσει δουλειά και πολιτικά δικαιώματα και άλλα ολίγα και παρόμοια που τα πριμοδοτούν ο λαϊκισμός και η φτηνή ψηφοθηρία. Θα ήθελα να τους ακούω να μιλούν για τα αίτια της μετανάστευσης. Για την υποχρέωση που έχουν οι μετανάστες να γυρίσουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν, να ανατρέψουν τις συνθήκες που παράγουν φτώχια, στέρηση ελευθερίας και μετανάστευση. Όπως κάνουν οι Άραβες σήμερα. Εμείς πριν ασχοληθούμε με τα προβλήματα των άλλων ας ασχοληθούμε με τα δικά μας. Ας κάνουμε την δική μας επανάσταση κατά της παγκοσμιοποίησης και του ξεπουλήματος του τόπου και του λαού μας.

Όπως σωστά μας λέει ο κ. Γαβράς οι αγράμματοι χριστιανοί του μεσαίωνα κατέστρεψαν με τα τσεκούρια τα μάρμαρα του πολιτισμού μας ή τα έκαναν ασβέστη με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν ως καύσιμη ύλη τα βιβλία της γνώσης και της επιστήμης. Λυντσάρισαν ακόμη με φρικτό τρόπο την Υπατία, την μορφωμένη όμορφη κόρη του Θέωνα, έκαψαν μάγισσες και κυνήγησαν γενικά την γνώση την επιστήμη και φυσικά τους επιστήμονες και όσους είχαν διαφορετική άποψη. Μήπως χριστιανοί δεν είναι οι Γερμανοί που έκαναν δύο παγκόσμιους πολέμους πριν μας υποτάξουν με την ευρωζώνη; Χριστιανοί δεν ήσαν οι αποικιοκράτες και γενικά οι έμποροι των εθνών όλων των εποχών;

Τι υποκρισία είναι αυτή Θεέ μου. Σήμερα η Υπατία μας εκδικείται. Εδώ στο κέντρο της Αθήνας έχει αγκαλιάσει τα θύματα των χριστιανών και μας λοιδορεί. Ποιος ντρέπεται σε αυτόν τον τόπο. Ποιος θα βάλει τελικά στη φυλακή εκείνους τουλάχιστον που ομολογούν δημόσια ότι τα «έφαγαν» έστω και μαζί με κάποιους άλλους ανώνυμους ή μήπως δεν είπε ο κ. Πάγκαλος ότι τα έφαγαν μαζί με τον λαό. Ο λαός βέβαια είναι ανώνυμος και προσχηματικά άγνωστος και ανεύθυνος. Κάποιοι τον λένε Συλωάμ και έχει μια μπανιέρα που πλένει όποιον θέλει. Με τον τρόπο αυτό αφοπλίζουν και τους εισαγγελείς. Ρε παιδιά μήπως είδατε τελευταία κανένα να κυκλοφορεί;

Υποκριτές, εκτός των άλλων. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο μπορούμε τουλάχιστον να κάνουμε πλάκα. Viva Zapata.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.