ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1339

ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Χανόπουλος

Ο Βασίλης Χανόπουλος είναι πρώην Αστυνόμος Α'  και εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι άδειες των κρατουμένων και το αντάρτικο του Ξηρού

0 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, 13:10

Μια απλή και τουλάχιστον «εγκληματικά αφελής» διοικητική πράξη, έδωσε την ευκαιρία στον Χριστόδουλο Ξηρό, να μην επιστρέψει στην φυλακή από την 7η άδειά του, κι ελεύθερος πια «να βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι».
Μια διοικητική πράξη (απόφαση) η οποία δεν συνάδει με τον νόμο (την δικαστική απόφαση), καθώς ουσιαστικά μειώνει τον χρόνο έκτισης της φυλάκισης, που καθόριζε επακριβώς η τελευταία.

Τα διοικητικά συμβούλια των φυλακών, που όχι και τόσο άδολα αποφασίζουν, για ολιγοήμερες διακοπές με τα επιστροφής, των αμετανόητων κρατουμένων (τρομοκρατών – εκβιαστών – βιαστών) δεν ρωτούν όμως τους παθόντες από τους κακοποιούς, (χαροκαμένους γονείς και αδέλφια) αν θα ήθελαν «κι αν πρέπει» να τους ξανά αντικρίσουν τόσο σύντομα, ή αν θέλουν να υποβάλλουν κάποια ένσταση.

Δεν ρωτούν επίσης τους καταστηματάρχες που εκβιάσθηκαν, τους πολίτες που ληστεύθηκαν τις γυναίκες που βιάσθηκαν, τους αστυνομικούς και τους μάρτυρες, που κατέθεσαν εναντίον των δραστών, αν θέλουν να τους ξαναδούν τόσο γρήγορα.

Οι συμμετέχοντες στα διοικητική συμβούλια των φυλακών, από ότι φαίνεται δεν έχουν καμία έννοια ή υποχρέωση, για να ενημερώσουν όλους αυτούς εγγράφως ή έστω τηλεφωνικά να προσέχουν, γιατί οι εν αδεία κρατούμενοι που σχετίζονται με την υπόθεσή τους, θα παραθερίζουν και θα ‘’αλωνίζουν’’ απρόσκοπτα!

Ποιοι είναι τελικά αυτοί που υπογράφουν όλες αυτές τις κατάπτυστες άδειες; Τους έπιασε ο πόνος άραγε, ή μήπως πιέστηκαν από άνωθεν! Ο Σωφρονιστικός κώδικας έτσι όπως είναι φτιαγμένος, δείχνει λες και συντάχθηκε από κρατούμενους.

Όσο λοιπόν ισχύει ακόμη αυτό το τρελό καθεστώς των «αδειών αναψυχής», θα πρέπει να δημοσιοποιούνται στον ημερήσιο τύπο, όλες οι άδειες των παραπάνω κατηγοριών κρατουμένων, το σκεπτικό της απόφασης της χορήγησης αδείας και τα ονόματα όσων τις υπογράφουν.

Ας καταλάβουν επιτέλους τα μέλη αυτών των συμβουλίων με θέσπιση νόμου, ότι δεν έχουν να κάνουν με φαντάρους, στην μεθόριο, αλλά με υπότροπους «αμετανόητους» εγκληματίες, για τους οποίους η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται αν πάθουν στην φυλακή, χειρότερα ψυχολογικά προβλήματα από αυτά που έχουν.

Ούτε ενδιαφέρεται αν θα ικανοποιηθούν επαρκώς και φυσιολογικά οι σεξουαλικές τους ανάγκες. Προτιμά να χάσει την άδεια του ο ένας στους 30 κρατούμενους που θα επέστεφε κανονικά, παρά να μην επιστρέψουν ποτέ 29 αμετανόητοι, επικίνδυνοι και μετεκπαιδευμένοι!

Το ότι κάποιος κακοποιός δηλώνει μετανοιωμένος και παράλληλα κάνει αίτηση για άδεια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να του την χορηγήσουν τιμητικά!. Κάποιοι καλόγεροι δεν πήραν ποτέ άδεια και πάρα ταύτα αγίασαν έγκλειστοι (Θεοφάνους ο έγκλειστος).

Όσο για τον ευόλισθο Χριστόδουλο Ξηρό, αφού επωάσθηκε κατ’ ολίγον στην φυλακή, και τιμήθηκε με 7 άδειες, αποφάσισε να την εγκαταλείψει «επιστρέφοντας στο αντάρτικο». Άραγε τι να είναι αυτά που δεν πρόλαβε να κάνει τόσα χρόνια που δοξάσθηκε κρυπτόμενος, και δεν μας αποκάλυψε γελοιοποιημένα εμφανιζόμενος;

Η πολιτεία δεν τον αντεκδικήθηκε για τις πράξεις του με την θανατική ποινή, που αυτός με συνοπτικές διαδικασίες επέβαλε στο παρελθόν, για όποιον «η σπείρα» συναποφάσιζε ότι πρέπει να εκτελεσθεί. Τον φρόντισε με πολλές άδειες για να μην μελαγχολήσει, εξαιτίας του κατ αυτού άδικου εγκλεισμού του.

Ποιος του είπε, πως το κατάλαβε, ότι η κοινωνία θέλει επανάσταση, και αυτο ανακηρύχθηκε σε ανεξέλεγκτο προστάτη της. Ποιος του είπε ότι χρειάζεται να μυρίσει κι άλλο μπαρούτι, και να εκτεθεί εξ αιτίας του η χώρα διεθνώς.

Μάλλον η συνήθεια, η «έξη» τον κάνει να ξανά αρματωθεί και να ξαναγυρίσει στον τσελεμεντέ του αναρχικού, στις γιάφκες και στο φυτίλι. «Ως ο κύων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού, ούτως ο άφρων επαναλαμβάνει την αφροσύνην αυτού». B' Πέ 2:22.

Ο Άρης και ο Καραϊσκάκης, δεν είχαν βίλα στους Λειψούς κι ούτε τεμπέλιαζαν στις παραλίες, τρώγοντας τα ληστευμένα. Ήταν «ανιδιοτελείς», πίστευαν σε Θεό, νήστευαν, και πολεμούσαν με ‘’ψωμί κι ελιές’’ χωρίς να καβατζάρουν λάφυρα.

Η κοινωνία τώρα πια δεν χρειάζεται προστάτες, γιατί ίσως και να μην της αξίζουν. Δεν χρειάζεται κανένα ραντεβού στα γουναράδικα. Η σύγκρουση πρέπει να γίνει με την νοοτροπία, και όχι με τις ρουκέτες και τα όπλα. Χρειάζονται ηγέτες με ικανότητες, που πότρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, (όπως είπε στο ψευτοδιάγγελμα!) να αποτραβήξουν τον «αλκοολαό» ειδικά της επαρχίας, μέσα από τα τσιπουράδικα.

Χρειάζονται μπροστάρηδες που θα επιστρέψουν στον πρωτογενή τομέα, για να αξιοποιήσουν με επαγγελματισμό τις εγκαταλελειμμένες γεωργικές εκτάσεις. Χρειάζονται κάποιοι που ως πρότυπα, θα καινοτομήσουν επιχειρηματικά, με στόχο κυρίως τις ξένες αγορές. Χρειάζεται αξιοποίηση και εποπτεία της δημόσιας περιουσίας κ.α.π.

Οι πολιτικοί δεν χρειάζονται «ραβδί και φτύσιμο», αλλά ξεδιάλεγμα (μαύρισμα) στην κάλπη, και απέναντί τους δικαστές και εισαγγελείς με αυτοθυσία «Di Pietro». Δεν έχουμε απλά πόλεμο, έχουμε εσωτερικό και διεθνή οικονομικό πόλεμο. Ξύπνημα χρειάζεται από το δημόσιο ραχάτι.

Η μη επιστροφή του Ξηρού στην φυλακή, είναι απλά μια δειλή φυγή «απόδραση» από τις συνέπειες των πράξεών του. Μια ‘’ταπεινωτική’’ και (άκρως διδακτική) «Κουφοντίνια παράδοση», θα είναι πολύ πιο σοφή και συνετή κίνηση, από μια καταστροφική αναμέτρηση, σε κάποια ξαφνική και ανεξέλεγκτη μάχη.

Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, (δεν κρύβονται) για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Che Guevara

Υ.Γ. Όσο για τους συντρόφους του Ξηρού, εθισμένοι στην συγγραφή προκηρύξεων, εύκολα πέρασαν σε συγγραφή βιβλίων με θέμα τις εκτρωματικές τους αναμνήσεις. Τι ειρωνεία! την είδηση και την έκδοση των βιβλίων τους και φυσικά τα κέρδη τους, τα έχουν αναλάβει οι εκδοτικοί οίκοι και τα ΜΜΕ κατά των οποίων έριχναν ρουκέτες και που μέχρι πρότινος κατήγγειλαν και αποκαλούσαν «χαλκεία».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.