ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Χανόπουλος

Ο Βασίλης Χανόπουλος είναι πρώην Αστυνόμος Α'  και εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. 

Η παραφροσύνη, ο τρόμος και η τραγωδία της MARFIN

0 10 ΜΑΙΟΥ 2013, 09:46

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, φαίνεται ότι, η πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, της οδού Σταδίου την 05/05/2010, δεν ήταν απλά το αποτέλεσμα μιας ασυνείδητης ακρότητας, από στιγμιαία παρορμητικότητα, των μελών μιας πορείας ενάντια στο μνημόνιο, που μετατράπηκε σε ανεξέλεγκτο όχλο.

Η ύπαρξη όχλου προϋποθέτει ‘’ασυνείδητη’’ αγριότητα και ακραία μανιακή συμπεριφορά (παραφροσύνη), σχεδόν όλων των ατόμων που συμμετέχουν. Κύρια χαρακτηριστικά των συναισθημάτων που αναπτύσσονται στον όχλο είναι η παρορμητικότητα, η ευμεταβλητότητα, η ευερεθιστικότητα, η δεκτικότητα υποβολής και η ευκολοπιστία. Οι έστω και προς στιγμήν ηγέτες του όχλου, επιδρούν στην ψυχοσύνθεση των ατόμων, με ένα είδος (γητειάς), και αφού τα μετατρέψουν σε πειθήνια όργανά τους, τα εκσφενδονίζουν με ακατανίκητη ορμητικότητα και συλλογική ψυχή, στην εκτέλεση «ασυνείδητων πράξεων».

Η πυρκαγιά ήταν το αποτέλεσμα ενσυνείδητων ενεργειών (εμπρησμού) μισαλλόδοξων παραφρόνων (κοινωνικών αποβλήτων), από το πάνθεον της ακροαριστεράς και των αναρχικών, καθόσον κανένας σώφρων πολίτης δεν ξεκινά για να συμμετάσχει σε μια πορεία, παίρνοντας μαζί του ένα μπιτόνι πετρέλαιο και αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Η ενσυνείδητη εμμονή τους «παραφροσύνη» να κάψουν την τράπεζα, παρά τις απέλπιδες φωνές των θυμάτων, σε συνδυασμό με την μέθοδο και τα υλικά που χρησιμοποίησαν, παραπέμπει αναμφίβολα, σ’ αυτούς τους ‘’τεμπελοπαράφρονες’’ που αυτοβούλως προσκολλώνται και κρύβονται, κάθε φορά, μέσα σε δίκαιες η μη πορείες διαμαρτυρίας, και έχουν ως κύριο γνώρισμα τους, τη μανία καταστροφής, και απώτερη επιδίωξη, την δημιουργία τρόμου.

Τα πολιτικά κόμματα και δη αυτά της Αριστεράς, αν και γνωρίζουν ότι, οι άμετρες, ανεξέλεγκτες και ζημιογόνες για το κράτος πορείες, έχουν ενίοτε πέρα από το κοινωνικό, και ανθρώπινο κόστος, εξακολουθούν σκόπιμα να τις προγραμματίζουν, να τις σχεδιάζουν, και να τις υλοποιούν, όχι γιατί νοιάζονται πραγματικά για τους εργαζόμενους, ή για να ρίξουν την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά απλά για να διατηρούν στις θέσεις τους, κάποιους ιδιοτελείς ‘’οραματιστές σύντροφους’’, κομματοσυνδικαλιστές.

Ο τραγικός θάνατος του Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών, της Παρασκευής Ζούλια, 35 ετών, και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, η οποία κυοφορούσε! προσδοκά λυτρωτική για την μνήμη όλων, απόδοση ευθυνών για τους υπαίτιους δολοφόνους, και τις παραλήψεις των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας, και όχι για να αναδειχθούν οι τυχόν ατομικές ευθύνες των θυμάτων.

Βασίλης Χανόπουλος Πρώην Αστυνόμος Α’ και εκπαιδευτής της ΕΛ.ΑΣ. vasilischanopoulos@yahoo.gr

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.