ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Καραπάνος

 

Γιατί και πως ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή

2 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 10:01

Κυβέρνηση και κόμματα της Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί αυτή την αλλαγή ψυχολογίας των πολιτών. Μένουν στην αλαζονεία του χθες, χειραγώγησης του εκλογικού σώματος με επικοινωνιακά τεχνάσματα, πλειστηριασμούς διακηρύξεων και δημοκρατικότητας, σε προκάτ σκηνοθετημένες αντιπαραθέσεις με υπόγεια συμφωνημένες κατανομές ρόλων των παικτών του συστήματος νομής και εναλλαγής της εξουσίας στους εκλεκτούς της και τις πανίσχυρες φατρίες που τα περιστοιχίζουν.

Φατρίες όπως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ο κομματικός συνδικαλισμός, ο ομογάλακτος πατερναλισμός της κομματικοποιημένης Αυτοδιοίκησης, εξίσου διεφθαρμένης με την κομματοκρατία της φαύλης κεντρικής Διοίκησης, που όλα αυτά μαζί, μας οδήγησαν στο απεχθές σήμερα. Όμως όλα αυτά δεν έχουν το σθένος τα κόμματα να τα αποκηρύξουν και να κάνουν την αυτοκριτική τους για το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης από τον λαό.

Όσο η κυβέρνηση και τα κόμματα συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς και όσο δεν βρίσκουν κοινούς τόπους επικοινωνίας και συμφωνίας μέτρων και πολιτικών αντιμετώπισης της σημερινής πολύπλευρης κρίσης, το καθένα κόμμα χωριστά και όλα μαζί θα αυτοκτονούν!

Ταυτόχρονα ο κόσμος αηδιασμένος και απογοητευμένος που δεν βρίσκει λύση ούτε στα απλά καθημερινά του προβλήματα θα γοητεύεται από την προσφερόμενη άμεση συμπαράσταση τον λαϊκισμό και την πατριδοκάπηλη ρητορεία της Χρυσής Αυγής, η οποία έφθασε θρασύτατα να υποκαθιστά το κράτος σε ζητήματα στοιχειώδους κοινωνικής προστασίας, ασφάλειας και σίτισης λιμοκτονούντων, αλλά μόνο σε όσους διαθέτουν Ελληνική ταυτότητα!

Όσο τα άλλα κόμματα προσπαθούν με αντιδημοκρατικά μέσα να καταπολεμήσουν την Χρυσή Αυγή, χωρίς ταυτόχρονα να λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και να είναι πιο κοντά συμπάσχοντα με τον λαό, όπως έξυπνα και λαϊκιστικά πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, τόσο τα ποσοστά των κομμάτων θα συρρικνώνονται και η Χρυσή Αυγή θα εδραιώνεται δυναμικά στην λαϊκή συνείδηση ως πολιτική δύναμη, τιμωρός και εξολοθρευτής ενός φαύλου και αμετανόητου πολιτικού συστήματος, το οποίο παρά τις πασίδηλες και ομολογημένες από όλους αμαρτίες του, δεν βρίσκει την δύναμη αυτοκάθαρσης του! Αντίθετα παλεύει με νύχια και δόντια να κουκουλωθούν όλα τα σκάνδαλα και κανένας να μην πάει φυλακή. Δέστε πως μεθοδεύουν να κλείσουν το σκάνδαλο με τις λίστες.

Μελέτησα επισταμένως όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τις συνέκρινα με τις προηγούμενες προ και μετά τις εκλογές. Αποδεικνύεται ότι από ολέθρια σφάλματα των τελευταίων κυβερνήσεων και όλων των υπολοίπων κομμάτων, η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που έχει μονίμως ανοδική πορεία αύξησης των ποσοστών της! Έχει εισροές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Απορρόφησε πλήρως τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και έχει γίνει η μεγαλύτερη δεξαμενή υποδοχής της ψήφου καταδίκης ή διαμαρτυρίας προς τα άλλα κόμματα. Ήδη στις νέες ηλικίες στις οποίες η ανεργία ξεπέρασε το 60%, η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη δύναμη!

Οι εκλεγμένοι βουλευτές της, όπως αποδείχτηκε στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις των στερούνται κοινοβουλευτικών ικανοτήτων και είναι εντελώς ανίκανοι να αντεπεξέλθουν επιτυχώς σε δημοκρατικό διάλογο πολιτικών αντιπαραθέσεων, με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα. Αυτή η τεράστια βασική αδυναμία θα μπορούσε να απομυθοποιήσει την Χρυσή Αυγή στα μάτια του κόσμου. Όμως ηλιθίως φρόντισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα να την αποκρύψουν αποκλείοντας την από τα τηλεοπτικά πάνελ!

Παράλληλα δίδουν το δικαίωμα στη Χρυσή Αυγή να φορά το ‘’φωτοστέφανο’’ του αδικημένου και κατατρεγμένου από τα άλλα κόμματα στις λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει με άψογο στρατιωτικό συντονισμό και να βγαίνει έτσι ψηφοθηρικά διπλά κερδισμένη! Κατατρεγμένος και εξαπατημένος όμως από τα κατεστημένα κόμματα, αισθάνεται σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Γι’ αυτό η οξεία ρητορική όλων των κομμάτων κατά της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν πείθει, αλλά φέρνει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δημιουργεί συνθήκες συναισθηματικής προσέγγισης Χρυσής Αυγής και λαϊκών μαζών προς δημιουργία κοινού μετώπου κατατρεγμένων για την αντιμετώπιση των κοινών εξουσιαστών τους! Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής, προσφορά των ηλιθίως ενεργούντων άλλων κομμάτων.

Επιβεβαιώνεται από την απέναντι όχθη, αυτό που είχε πει κάποτε ο Λένιν «Οι αστοί θα μας δώσουν μόνοι τους το σχοινί για να τους κρεμάσουμε». Οι ψήφοι που εισπράττει σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ψήφοι αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και καταδίκης του αμετανόητου και αλαζονικού πολιτικού συστήματος. Αν εξακολουθήσει στην ίδια πορεία, μεθοδεύσεις, αλλά και τακτική απέναντι στην Χρυσή Αυγή αργά ή γρήγορα θα την καταστήσει κυρίαρχο και καταλύτη των εξελίξεων.

Μοιραία όλο το σύστημα και τα υποσυστήματα στήριξης του θα καταρρεύσουν. Είναι γνωστό από την φυσική και ισχύει και στην πολιτική. Καταστάσεις κενού δεν νοούνται, είναι βραχύβιες και πάντοτε το κενό έρχεται κάτι ή κάποιος και το καλύπτει. Από όλα αυτά επιβεβαιώνεται ασφαλώς ο τίτλος του παρόντος για την μέχρι τώρα αυτοκτονική πορεία της κυβέρνησης και των κομμάτων της Αντιπολίτευσης υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ελάχιστα χρονικά περιθώρια έχουν να αποτρέψουν την προδιαγεγραμμένη μοιραία πορεία των για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Πατρίδα και Δημοκρατία σήμερα κινδυνεύουν εξίσου θανάσιμα, όσο ποτέ άλλοτε. Ο θεός ας βάλλει το χέρι του.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ 14.03.13
Σχετικα με το παρον αρθρο σας περι ανοδου της Χρυσης Αυγης,βλεπω οτι εισθε αδαης περι των Ελληνικων πολιτικων πραγματων και των αιτίων της ""σοβιετοποιήσης''' της Ελλάδος. Εισθε αδαής ακόμη περι των λογων και ρησεων του εγγονου του Ισραϊλ Μπλανκ, I Β Λενιν. Ο Λενιν δεν υπηρξε βλαξ...Βλακες ειναι εδω στην Ελλαδα. Δεν ειπε οτι θα τους κρεμασει .Δεν ηταν προς το συμφέρον του να τρομοκρατησει και να ξυπνησουν τα ζωα της Ρωσιας... Ο Λενιν ειπε οτι <> Και για να εχουμε καλο ρωτημα για πειτε μας τις πολιτικες αντιληψεις με τις οποιες γαλουχιθηκατε;; Οταν εδω σκοτώνονταν απο το 1940 εως το1949, π ο ι ά  η τ α ν  η δ ρ ά σ η τ ή ς ο ι κ ο γ ε ν ε ι ά ς σ α ς    ε κ ε ι ν η  τ η ν  δ ε κ α ε τ ί α ;;;;;; Σύντροφε πρεπει να ξερεις οτι η οικογενεια μου εχει ΟΚΤΩ (8) νεκρους ,1) απο εκτελεσεις , 2) απο εγκλεισμό στα σφοβερα στρατόπεδα του Ρωσικου ολοκαυτωματος , 3)απο τον σκόπιμο λοιμο της Ουκρανιας οπου το 50% των γειτώνων της οικογενειας μου (Ελλήνων, Ρώσων Τατάρων) εξοντωθηκε και 4)απο την εξορια στις στεπες της Ασιας οταν τους συγκεντρωσαν βιαίως μέ οτι καλοκαιρινα ρουχα φορούσαν ενα απογευμα του Σεπτεμβρη του 1944.Βλεπεις συντροφε οι Ελληνες της Ρωσιας δεν ησαν οι κομμουνιστες της Ελλαδας για να τύχουν της προστασίας των κομμουνιστων οπως αυτοι που εφευγαν απο το 1944 εως το 1949 για να μη λογοδοτησουν για τη εγκληματα τους κατα του λαου στην Ελλαδα αλλα κατεφυγαν στους προστατες και ομοιδεατες τους οπου καλοπερνούσανΣυντροφε σε ενοχλησε βλεπω ο εθνικοσοσιαλισμος Τα εγκληματα του κομμουνισμου ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ;;;. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ - ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ;;;;; Βλεπω να κατηγορης τον λα'ι'κισμο. Καλά κάνεις γιατι αποκαλυπτεσαι. Τον καπιταλισμο ,τον κομουνισμό ,τον μαρξισμό δεν τούς κατηγορεις. Τι νομιζεις ο προερχομενος απο τον λαο του (οποιονδήποτε λαο της γης) και ενεργων υπερ του λαου του δεν θα ειναι λαϊ¨κιστης, αλλα θα ειναι καπιταλιστης ή μαρξιστής ή κομουνιστης;;;; Ετσι σας συμφέρει;; Ειναι δυνατόν οι δικοί μας "" οι αποφοιτοι !! της πολιτικης σχολης του Μπουλκες "" και οι αποφοιτοι της σχολης Μαξιμ Γκόρκι να ειναι -ΤΩΡΑ - υπέρ του Λαϊ¨κισμου;;; Δέν γίνεται γιατί δέν συμφέρει τώρα τά αφεντικα. Αυτά τα ολίγα γιά νά καταδειξουμε ""τι καπνο φουμαρει ο καθένας μας'''.....Καί κυρίως να αποκαλυφθει οτι η σημερινη τραγικη θεση της Ελλαδος οφειλεται στις αντιληψεις της πλειοψηφιας οπου μεσα απο τον κομουνισμο τον μαρξισμό καί την αριστερη διανόηση , συνεπικουρούμενη απο την κεφαλαιοκρατία,( παντα συμμαχοι αυτοι μεταξύ τους ) έσυραν την χώρα στήν σοβιετοποίηση.
Απάντηση
GIANNAKOPOULOS AN 06.03.13
...ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.