ΑΡΘΡΑ

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι δήμαρχος Αγ. Δημητρίου

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του ...περισσότερα

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση.

Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.
Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Άγ. Δημήτριο και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Από το 1998 συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2002 με το συνδυασμό «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ» του δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη.

Διατέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το 2006 επανεκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος και παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέγεται Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος για την περίοδο 2014-2019.
λιγότερα

Με επάρκεια ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά

1 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 09:40

Σεπτέμβρης… και μεταξύ άλλων, και ίσως το πιο σημαντικό, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια ξεχωριστή στιγμή για τα παιδιά, τις οικογένειές τους, αλλά και το Δήμο μας, που οφείλει, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες να μεριμνά για τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τις λοιπές υποδομές, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και σωστά.

Μια από τις θετικές -γιατί έχει και τέτοιες- αλλαγές που επέφερε η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν η συγχώνευση των πολυάριθμων, σχολικών επιτροπών σε δύο νομικά πρόσωπα: ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ρύθμιση αυτή βοήθησε στην καλύτερη οργάνωση των σχολείων μας και στην ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων για τη λειτουργία τους.

Τα στελέχη του Δήμου μας, που εντάχθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές, έχοντας πάντα σε υψηλή προτεραιότητα του ενδιαφέροντος και των δράσεών τους τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα, εργαστήκαν σκληρά και πέρυσι και φέτος, καλύπτοντας και κενά που άφησε η κεντρική πολιτεία.
Έτσι, φέτος σε γενικές γραμμές τα σχολεία μας ξεκινούν εφοδιασμένα με πετρέλαιο για το χειμώνα που έρχεται, με επάρκεια γραφικής ύλης για τις ανάγκες τους, με συντηρημένο το βασικό εξοπλισμό τους (ανελκυστήρες, πυροσβεστήρες, φωτοτυπικά μηχανήματα κ.λπ.), είναι προμηθευμένα με υλικά καθαριότητας, φαρμακείου , γραφίτες για τα φωτοτυπικά κ.λπ., ενώ είναι εξοφλημένοι όλοι σχεδόν οι λογαριασμοί και είναι πληρωμένες οι καθαρίστριες των οποίων έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις για το έτος 2012-2013.Τέλος τα περισσότερα αιτήματα των σχολικών συμβούλιων έχουν ικανοποιηθεί.

Παράλληλα, έχει επιτευχθεί μείωση στα μισθώματα και στις τιμές των κυλικείων κατά 20%.

Αυτονόητα, θα πει κάποιος, πράγματα. Όμως, η εποχή που ζούμε, δεν είναι άραγε εποχή που το αυτονόητο πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά;

Μετά την προσπάθεια που έχει καταβληθεί και λαμβανομένης υπόψη της εποχής και της οικονομικής στενότητας που διανύουμε, θεωρούμε ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με επάρκεια.

*Δημοσιεύτηκε στο Newsletter του δήμου Αγίου Δημητρίου

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ 03.10.12
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΕΝΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.