ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1660

ΑΡΘΡΑ

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι δήμαρχος Αγ. Δημητρίου

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του ...περισσότερα

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση.

Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.
Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Άγ. Δημήτριο και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Από το 1998 συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2002 με το συνδυασμό «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ» του δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη.

Διατέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το 2006 επανεκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος και παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέγεται Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος για την περίοδο 2014-2019.
λιγότερα

Σε αναπτυξιακή τροχιά ο Άγιος Δημήτριος

0 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 12:11

Φίλες και φίλοι,

Με νέα πιο ευέλικτη μορφή και σε πιο τακτικά χρονικά διαστήματα θα λαμβάνετε από αυτό το μήνα και μετά το ενημερωτικό μας δελτίο "Δεύτερη ματιά" στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Ελπίζουμε έτσι να βελτιώσουμε την άμεση ενημέρωσή σας για ό,τι γίνεται, αλλά και για ό,τι δεν γίνεται στην πόλη μας. Γιατί, όσο πιο ενημερωμένοι είσαστε, τόσο καλύτερα μπορούμε να ανταποκριθούμε κι εμείς στην κοινή μας προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψηφισθούν ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2014. Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση και στενότητα που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία και κατά προέκταση και τα οικονομικά των ΟΤΑ, που όπως έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει, έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα από κάθε άλλο φορέα, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, ο Δήμος μας καταφέρνει για μια ακόμη φορά να συντάξει και να φέρει για συζήτηση ένα σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2014 που να αξιοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υφιστάμενες δυνατότητες και τους διαθέσιμους πόρους.

Το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, ανέρχεται περίπου στα 7,5 εκατομμύρια €, εκ των οποίων τα 3,5 εκατ. αφορούν σε συνεχιζόμενα, ενώ τα 4 εκατ. € σε νέα έργα.

Το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 1,8 εκατ. €, αφορά σε έργα υποδομών κυκλοφορίας, στάθμευσης και συγκοινωνίας, ενώ το αμέσως επόμενο κονδύλι, ύψους 1,4 εκατ. €, αφορά σε έργα σχολικών και κοινωνικών υποδομών.

Για το σχεδιασμό του Τεχνικού Προγράμματος, προηγήθηκαν 5 λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές της πόλης, ενώ ακολούθησε η θεσμοθετημένη σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο γύρω από τις ανάγκες που έχει η πόλη, καθώς και η ιεράρχησή τους με αντικειμενικά, ορθολογικά και ρεαλιστικά κριτήρια, θα συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση ενός «αξιοπρεπούς» Τεχνικού Προγράμματος, στη μάχη για την υλοποίηση του οποίου, θα πρέπει να ριχτούμε όλοι από την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.