ΑΡΘΡΑ

Η Μαρία Ανδρούτσου είναι δήμαρχος Αγ. Δημητρίου

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του ...περισσότερα

Η Μαρία Ανδρούτσου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σκουλίκα και μητέρα δύο παιδιών 22 και 20 ετών. Ο πατέρας της, Δημήτρης Ανδρούτσος, ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση.

Αποφοίτησε το 1982 από το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, σπούδασε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2005.
Εργάστηκε 10 χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Άγ. Δημήτριο και από το 1995 εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα.

Από το 1998 συμμετείχε ενεργά στο γονεϊκό κίνημα.
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος το 2002 με το συνδυασμό «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ» του δημάρχου Παντελή Ειρηνάκη.

Διατέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το 2006 επανεκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος και παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημαρχιακής Επιτροπής.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ και εκλέγεται Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου. Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος για την περίοδο 2014-2019.
λιγότερα

Δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε…

0 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 11:28

Με μια μικρή καθυστέρηση επικοινωνούμε, μέσω του ενημερωτικού δελτίου μας, αυτόν τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου που έφτασε στο τέλος του χωρίς να το καταλάβουμε.

Λίγο οι φθινοπωρινές γιορτές του Σεπτεμβρίου, λίγο οι δημόσιες διαβουλεύσεις για το τεχνικό πρόγραμμα, λίγο οι γιορτές του Οκτωβρίου, λίγο η αδυσώπητη καθημερινότητα που δεν παρέχει την παραμικρή πολυτέλεια ελεύθερου χρόνου, και το δίμηνο εξανεμίστηκε.

Όμως, όπως και όλοι οι προηγούμενοι μήνες, και αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε από κάθε άποψη παραγωγικό για την πόλη μας.
Η διοργάνωση των φετινών φθινοπωρινών γιορτών της πόλης, συνοδεύτηκε από τεράστια επιτυχία.

Μέσα από 13 μουσικές συναυλίες, 5 θεατρικές παραστάσεις, 8 παραστάσεις θεάτρου σκιών και 4 προβολές κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά, οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία της καθημερινής συμμετοχής σε ένα υψηλού καλλιτεχνικού και ψυχαγωγικού επιπέδου πολιτιστικό δρώμενο.

Με το πέρας των πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχαμε τέσσερις λαϊκές συνελεύσεις σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη σε αριθμό, αλλά ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν αρκετά επιβοηθητικός στην προσπάθειά μας να συντάξουμε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2014, που θα ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τις προσεχείς μέρες.

Και βέβαια οι σημαντικές επιτυχίες στη διαρκή προσπάθειά μας για την κατοχύρωση και επέκταση των κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου συνεχίστηκαν με την εξασφάλιση της χρήσης και του τελευταίου τμήματος του Ασυρμάτου «επ' αόριστον και χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα», με την κατεδάφιση του κτιρίου «Σκαβάντζου» δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου, που άρχισε να αναδεικνύει τη μελλοντική κεντρική πλατεία της πόλης και με την πιο πρόσφατη απόφαση του Πράσινου Ταμείου για τη διάθεση ποσού 685.530 για την απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ. 1217 στην οδό Ευρώτα.

Την ίδια ώρα μια σειρά από κοινωνικές υποστηρικτικές δομές, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, η τράπεζα χρόνου, το κοινωνικό συσσίτιο, η δημοτική ιματιοθήκη και το κοινωνικό φαρμακείο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και συνιστούν μια δυναμική άμυνα στην κρίση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανακούφιση αδύναμων οικονομικά συνδημοτών μας.

Έχουμε την αίσθηση ότι μέσα σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και για τον καθ' ένα μας ατομικά, αλλά και για την κοινωνία μας συνολικά, μέσα στο δίμηνο που πέρασε, έχουμε καταγράψει σημαντικές επιτυχίες για την πόλη μας.

Η τελική κρίση και αξιολόγηση βέβαια θα είναι δική σας.
Εμείς, απλά, δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε…

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.