ΓΔ: 905,04 -0,05% EUR/USD: 1,1641

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Χαμηλή πτήση…

1 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 17:00

Αχ! Ελλάδα, η σημερινή τραγική σου εικόνα, παραπέμπει σε καθηλωτική κινηματογραφική σκηνή ’’ψυχρής πολεμικής’’ ταινίας, όπου σε πρώτο πλάνο, μέσα σ’ ένα ξεχαρβαλωμένο και ξεζεμένο άθλιο κάρο, κολλημένο στη λάσπη, τσουβαλιάζονται χύμα, από τους καλά φυλασσόμενους ‘’σιδηρόφρακτους’’ –κατά τα άλλα δήθεν ευαίσθητους- σινιέ γραβατωμένους ηγετίσκους, τ’ ανθρώπινα κουρέλια, της επιβεβλημένης καθεστηκυϊας τάξης πραγμάτων, οι οικονομικά θανάσιμα λαβωμένοι, αξιοπρεπείς μέχρι χθες, νοικοκυραίοι πολίτες, εν ονόματι του ολοφάνερου και οφθαλμοφανούς ‘’συναμετάξυ τους’’ αδυσώπητου βρώμικου πολέμου, των ‘’Αγίων’’ συμφερόντων τους, τη στιγμή που η ανεργία, έχει προ πολλού κτυπήσει κόκκινο!

Έτσι ‘’δικαίως’’ δυσανασχετούν, τα μαθημένα σε πανάκριβα αρώματα –επιλεκτικής όμως οσμής- ευαίσθητα ρουθούνια, των ‘’γεννητόρων’’ της γκρίζας αιθαλομίχλης, αφού ο ανεξέλεγκτος καπνός, μη σεβόμενος την εξουσία τους, υπακούοντας τυφλά στη βούληση του ανέμου, στροβιλιζόμενος, πλήττει και τα ‘’Βασιλικότερα του Βασιλέως’’, πανάκριβα οικοδομικά φιλέτα, που τυγχάνει να εδράζονται, τα τεράστια παλάτια τους!

‘’Λίστα- Βαρίδι’’, καθ’ όλα επιζήμια –τείνει να καταντήσει- η ηλεκτρονική καταγραφή, των χρονίως πασχόντων βεβαρυμμένων ασθενών… στον εύθραυστο πολυψαλιδισμένο προϋπολογισμό, του συγκυριακού –τεχνοκρατικού τύπου- ‘’Μνημονιακού’’ Συστήματος Υγείας(;)!!!

Δεν θα είναι τελικά, μακριά- ως φαίνεται- ο καιρός, που θα ανακηρυχθεί ‘’επικίνδυνος’’, ως φέρων αυξημένα μικροσωματίδια… και του καιόμενου μοσχολίβανου, ο ολοένα… αυξανόμενος καπνός, του θυμιατίσματος των νεκρών, λόγω της - κατά γεωμετρικής - αύξησης του αριθμού των κηδειών!!! Όσο για τα μνημόσυνα… μάλλον πάνε για κατάργηση, αφού πρώτα στη λίστα έρχονται τα μνημόνια!!!

Προς το παρόν πάντως, οι μόνες ‘’υγιείς’’ επιχειρήσεις είναι αυτές των γραφείων κηδειών… παρ’ εκτός και καταργηθεί το επίδομα κηδείας, οπότε χρυσές δουλειές θα κάνουν, οι χρηματοδοτούμενες ευρωπαϊκές μπουλντόζες και εκσκαφείς, δια την διάνοιξη ομαδικών τάφων!

Έτσι θα λάβει σάρκα και οστά και το ‘’πραγματικά’’ ζητούμενο της παγκοσμιοποίησης, περί αδελφοσύνης των ψυχών, των λαών, αφού θα συστεγάζονται στον ομαδικό τάφο τους, όλες οι φυλές ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, θα γίνει πράξη η ‘’Νέα Ιδέα’’ της Μαύρης Τάξης Πραγμάτων, αυτή, του εν ονόματι του ‘’ανίερου’’ κέρδους , συνενταφιασμού των φτωχοποιημένων Λαών!!!

Αχ! Ελλάδα, μαζί με τα αδικοχαμένα νεκρά παιδιά σου, κινδυνεύει να θαφτεί κι η Ελπίδα! Αυτή που θα περισώσει μέσα από τ’ ‘’αποκαϊδια’’, τον Αμόλυντο Χρυσό, του Δικαίου και των Αξιών, που θ’ απαστράψει το πανώριο βλέμμα σου και θα ορθώσει το γονατισμένο σου λεβέντικο αιθέριο κορμί, αυτό της Λεβεντομάνας, που καμαρώνει τα παιδιά της που θεωρούν ύψιστο καθήκον τους να Υπηρετούν το Δίκαιο του Αδυνάτου και ουχί της απύθμενης τσέπης… των ισχυρών…

Ελλάδα μου σ’ αγαπώ, γι' αυτό μπορώ ακόμα κι ελπίζω! Και φυσικά δεν σ’ αγαπώ μονάχα εγώ, αλλά εκατομμύρια ‘’γονατισμένοι’’ σ’ αγαπούν ανιδιοτελώς και μέσα τους, όσο δυναμώνουν τα άδικα ραπίσματα τόσο θεριεύει η Ελπίδα, πως δεν θα αργήσει η ευλογημένη στιγμή, ορθοί αντρειωμένοι, να σπρώξουν από την λάσπη του ανίερου κέρδους, το στάσιμο κάρο της Ανθρωπότητας, διατρανώνοντας το ιδεώδες της Παγκόσμιας Ελευθερίας και ενωμένοι , σαν μια γιγάντια γροθιά, ενάντια στο κακό -που ποτέ δεν παύει να καιροφυλακτεί- με σθένος για πάντα να περιφρουρήσουν!!!

ΥΓ1:Όσο για το ‘’ανέκδοτο’’, του περί του κρατούντος ψηλά τον πήχη, προς το παρόν υπογραμμίζει το ύψος… των Τιμών των Τροφών… αυγατίζοντας - ως είθισται- τ’ απαλασσόμενα Υπερκέρδη!!! Φαίνεται πως στην ‘’ξύλινη γλώσσα’’ αυτό θα πει, ακλόνητος Υψηλός Στόχος και ‘’άκρατος λαϊκισμός…’’ ο διαπιστούμενος καθημερινά, αυξανόμενος μαυραγοριτισμός!!!

ΥΓ2: Όποιος αψηφά, τα ‘’Ανεμοδαρμένα Ύψη’’ και τα ζαβολιάρικα σκαρφαλώματα της μαϊμούς, τότε θερίζει τα αμέσως συνεπαγόμενα, θύελλες… και αυθόρμητο περίγελο!!!

ΥΓ3: Άραγε η θυμόσοφη παροιμία του λαού: ‘’Βόηθα με φτωχέ, να μην σου μοιάσω τι… υπονοεί; Λέτε ανέκαθεν… να υπήρχαν ‘’Λίστες ευνοουμένων;’’ Μπα! Δεν το πιστεύω. Άλλωστε μεταξύ της παρέας, «οι Λίστες είναι περιττές» και μόνο ως στίχος λαϊκού άσματος, θα είχε την δέουσα αξία… γιατί θα ξεσήκωνε για ζεϊμπεκιές τους ‘’θερμόαιμους’’, που θα καταχειροκροτούντο, για τις χορευτικές τους δεινότητες, από όλους τους υπολοίπους της… άγραφης Λίστας… που χρόνια τώρα μας έχει γραμμένους!!! 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ευανθία 21.01.13
αχ Κυρία Μπιλικού πόσο ωραία τα γράφετε!!! Επι παντός επιστητού, μεστά νοήματος και με τόλμη!!!! Αυτό το ...."οι μόνες ‘’υγιείς’’ επιχειρήσεις είναι αυτές των γραφείων κηδειών…", το βρήκα ιδιαιτέρως ιδιοφυές!!!!Συγχαρητήρια. Περιμένουμε και νέα σας άρθρα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.